ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Samsung a făcut un netbook cu panoul solarSamsung a făcut un netbook cu panoul solar


Compania sud-coreeană Samsung a dezvoltat un netbook capabil să se reîncarce independent de la soare. Pentru acest lucru modelul NC215S este echipat cu un panou solar mare montat pe capacul exterior.

Gadget-ul inovator este acum disponibil pentru precomandă în SUA: o licitaţie locală on-line Amazon solicită pentru acesta 399 $. Un model similar, dar fără panoul solar, cu un index NC110, a fost evaluat cu 70 de dolari mai puţin.

În netbook a fost utilizat un procesor cu nucleul dublu Intel Atom N570, cu o frecvenţă de 1,6 GHz, o memorie operativă standard DDR3 de 1 Gb, module Wi-Fi şi Bluetooth. Netbook funcţionează cu OC Windows 7 Starter. Greutatea NC215S constituie 1.35 kg.

Cu toate acestea, principalul „vino încoace” al aparatului a devenit celula solară, panoul căreia aproape complet acoperă capacul exterior al netbook-ului. Datorită acestei completări utile timpul funcţionării gadgetului este prelungit până la 14,5 ore, iar lumina soarelui, care de obicei nu trezeşte entuziasm la locul de muncă pe netbook-uri, este, cel puţin, un pic reabilitată.

Potrivit Engadget, iniţial Samsung NC215S  a fost dezvoltat pentru piaţa africană,  însă apoi compania sud-coreeana a decis să-l promoveze şi în Rusia. Cum se aşteaptă, netbook-ul  solar va apărea în ţară la începutul lunii august la un preţ recomandat de 13999 de ruble.

Trebuie de remarcat faptul că, în prezent panourile solare apar în locurile cele mai neaşteptate: de la robotul chinezi pentru lucru în pădure până la trenurile belgiene. Samsung echipează tehnica mobilă cu aceste dispozitive  utile destul de mult timp - smartphone Blue Earth, cu baterii solare, a fost lansat la începutul anului 2009. Câteva luni mai târziu corporaţia a prezentat un simplu telefon mobil E1107 Crest Solar cu celule fotoelectrice incorporate.

 

 

Sursa: ecofuture.ucoz.ru

 

Luni, 24 octombrie 2011
Vizualizări: 1654

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
64
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
58
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
221
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
315