Sănătatea depinde de gîndurile noastre
Savanții au demonstrat demult că oamenii buni, veseli și optimiști vizitează medicii cu mult mai rar decît cei ranchiunoși. Un grup de savanți elvețieni, conduși de Pieter Brugger a mers și mai departe.
Cercetătorii au făcut un experiment curios. Au adunat un grup de optimiști și pesimiști, i-au vaccinat contra gripei și s-au pus pe așteptat. Peste o săptămînă au depistat că pesimiștii au dezvoltat cu mult mai puțini anti-corpi decît optimiștii. Peste trei luni s-a stabilit că printre cei pesimiști, 70%, totuși, s-au îmbolnăvit de gripă. Iar printre cei veseli această cifră abia ajungea pînă la 30%. Concluzia vine de la sine: zîmbiți mai des, fiți veseli și gîndiți pozitiv!
În ultimul timp, tot mai mulți medici tind să creadă că sursa celor mai strașnice boli, inclusiv cancerul, sunt supărările noastre, pe care le alintăm și le creștem cu anii.
Cînd omul e supărat, el ține minte ce i s-a spus, îi pune în gînd întrebări adversarului, răspunde la atacurile lui în adresa sa – cu alte cuvinte, poartă un dialog tacit.
Retrăiește situația neplăcută din iarăși și iarăși, formînd un cerc energetic prin care se duc forțele lui vitale. Mai face să ne mirăm atunci că oamenii ranchiunoși, agresivi, care strîng supărările și nu pot ierta, se îmbolnăvesc mai des și trăiesc mai puțin decît cei buni la inimă.
În natură există o regulă simplă – tot ce seamănă se adună. Dacă veți aduna supărările și vă veți irita din fleacuri, veți deveni un ghem de răutate. Energetica negativă va atrage noi supărări. Cum să rupeți acest cerc vicios? Încetați să vă supărați, iertați-i pe toți și toate, iertați-vă pe voi înșivă. Începeți ziua cu zîmbet, faceți bine oamenilor și gîndiți-vă doar de bine.
Învățați să vă bucurați de viață și să gîndiți pozitiv. Gîndurile bune vor atrage în viața voastră binele, vor armoniza energetica. Și atunci nu va rămîne nici urmă de boli.
Nu vorbiți urît, nu batjocoriți, nu folosiți cuvinte indecente, nu strigați. Toate acestea provoacă afecțiuni ale gîtului.
Cum să deveniți optimism ca să uitați o dată și pentru totdeauna despre boli? E posibil chiar dacă sunteți pesimist de natură? Desigur!
Ajungînd într-o situație neplăcută, închipuiți-vă pentru un minut ce ar face și ar simți în acest caz cel mai fericit om. Imediat vă veți simți mai bine, va apărea speranța sau măcar o licărire.
Amintiți-vă mai des de oamenii care v-au iubit și vă iubesc și purtați un dialog în gînd cu ei, dar nu cu cei care v-au supărat.
Conștientizați că e în puterile Dvs. să luați sub control gîndurile triste: Dvs. le-ați generat, înseamnă că puteți să scăpați de ele. Studiile psihologilor au arătat că apariția noilor gînduri are loc timp de o lună. Așa că aveți răbdare pentru 30 de zile. Iar rezultatul nu va întîrzia să apară.
Sursa: ruslekar.info