--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sarea – un ajutor Utilizarea sării în grădină

Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, usturoiul, iaurtul sau muștarul.

Dacă, de exemplu, ați observat primele semne de fitoftoroză pe roșii. Pentru a salva fructele e necesar să-i accelerăm maturarea. Pentru aceste scopuri, de obicei, se recomandă fertilizarea roșiilor cu potasiu și fosfor. Dar există o soluție mai bună, ecologică și mai simplă. Luați 1 litru de apă în care adăugați 100 g de clorură de sodiu (sare) și cu această soluție pulverizați planta bolnavă. După această procedură frunzele se îngălbenesc și cad, creșterea plantelor se oprește și toată puterea lor merge la maturarea fructelor. În plus, stratul subțire de sare, care va apărea pe fructe, le va proteja de la dezvoltarea continuă a infecției. Ca o măsură preventivă adăugătoare puteți stropi plantele cu extractul proaspăt de usturoi (50 de grame pe o găleată de apă) sau cu soluția de iaurt fermentat (1 litru pe o găleată de apă).

O altă problemă – vă crește slab sfeclă. Rădăcinile ca dimensiune sunt un pic mai mari decât ridichea și defel dulci. În acest caz, de asemenea vă va ajuta sarea. Dizolvați într-o găleată de apă 35-50 g de sare și udați planta. De obicei procedura aceasta se face la începutul verii, când plantele deja au cel puțin opt frunze. Soluția salină nu se toarnă la rădăcină, ci în șanțuri mici la o distanță de 10 cm de la rădăcini.

La fel sarea ne poate ajuta cu fluturele de varză. Pregătiți un sirop de zahăr gros. Turnați-l într-o farfurie și puneți-le în jurul straturilor cu varză pe suporturi înalte. În fiecare recipient se pune un vârf de cuțit de drojdie. În rezultatul fermentației va apărea un miros caracteristic, care va atrage dăunătorii. Sosind la momeală fluturele se va lipi de farfurie și nu va mai putea zbura .

În vreme ploioasă apar prea mulți melci. Aceștia strică frunzele de căpșuni și mănâncă fructele. Melcii sunt activi seara, noaptea sau dimineața. În timpul zilei se ascund undeva în umbră sub scânduri, în iarbă. Aceste locuri unde se popăsesc melcii trebuie presărate cu muștar uscat.

Dacă pe an ce trece vi se putrezește ceapa – de vină e musca de ceapă. Dacă ați observat la ceapă pene îngălbenite – presărați straturile cu un stras gros de sare (1 kg de sare pe 10 m.p.) și udați pământul bine cu apă, pentru a dizolva sarea.

 

Citiţi de asemenea

„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
101
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
114
Am mers să arunc gunoiul și am văzut pe zăpadă jumătate de pâine. Am ridicat-o, dar pâinea era uscată și semăna mai mult...
108
Tatăl nu este o sperietoare în familie, el nu este o forță cu care să sperie și să intimideze copiii. Tatăl este mândria...
93