ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Savanții aproape au pus mîna pe particula lui Dumnezeu (+Video)
Cercetătorii de la CERN (European Organization for Nuclear Research) au anunțat că au înregistrat progrese mari în experimentele realizate la acceleratorul de particule (LHC), iar unele informații arată că sînt foarte aproape de descoperirea bosonului Higgs, supranumit și "particula lui Dumnezeu".

Savanții au realizat două experimente separate, cu ajutorul a două echipe cu rezultate secrete, pentru a avea siguranța rezultatelor obținute. Conform ultimelor informații, prezentate într-o conferință de presă la CERN, rezultatele celor două echipe au fost similare.

"Mai avem nevoie de multe alte coliziuni, anul viitor, pentru a obține un răspuns definitiv, însă sîntem pe drumul cel bun", au declarat reprezentanții CERN.

Bosonul Higgs este considerat de fizicieni o particulă elementară pentru înțelegerea Universului, deoarece poate explica modul în care se formează masa atomilor.

 Existența particulei a fost prezisă în 1964 de fizicianul Peter Higgs, de la Universitatea din Edinburgh, însă pînă acum nu a fost demonstrată. 

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Sâmbătă, 17 decembrie 2011
Vizualizări: 1628

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
24
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
309
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
474
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
353