ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Savanții aproape au pus mîna pe particula lui Dumnezeu (+Video)
Cercetătorii de la CERN (European Organization for Nuclear Research) au anunțat că au înregistrat progrese mari în experimentele realizate la acceleratorul de particule (LHC), iar unele informații arată că sînt foarte aproape de descoperirea bosonului Higgs, supranumit și "particula lui Dumnezeu".

Savanții au realizat două experimente separate, cu ajutorul a două echipe cu rezultate secrete, pentru a avea siguranța rezultatelor obținute. Conform ultimelor informații, prezentate într-o conferință de presă la CERN, rezultatele celor două echipe au fost similare.

"Mai avem nevoie de multe alte coliziuni, anul viitor, pentru a obține un răspuns definitiv, însă sîntem pe drumul cel bun", au declarat reprezentanții CERN.

Bosonul Higgs este considerat de fizicieni o particulă elementară pentru înțelegerea Universului, deoarece poate explica modul în care se formează masa atomilor.

 Existența particulei a fost prezisă în 1964 de fizicianul Peter Higgs, de la Universitatea din Edinburgh, însă pînă acum nu a fost demonstrată. 

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Sâmbătă, 17 decembrie 2011
Vizualizări: 1642

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
94
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
139
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184