ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Schimbările climatice: sase puncte vulnerabile de pe PamantAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


La viitoarea şedinţă ordinară 2014 de Grupul interguvernamental privind schimbările climatice de pe Pamant (IPCC), în centrul atenţiei oamenilor de ştiinţă va fi punctul vulnerabil al Pământului. Potrivit experţilor cu privire la fizica climatice Anders Levermanna de la Institutul Potsdam impactului schimbărilor climatice de Cercetare (Germania), impactul asupra oricare dintre ele poate duce la catastrofe globale. De asemenea, el subliniază, în special, ciclurile musonice din Asia de Sud, circulaţia apelor oceanice, calotele polare de gheata, Amazon rezervele pădurea tropicală cu fund metan din apropierea oraşului şi furtuni de praf din Africa de Vest.

Полярные льды

Gheaţa polară

Faptul că oceanul de gheaţă la nord şi stratului de gheaţă din Antarctica se topeşte şi prăbuşirea astăzi universal recunoscute fapt. Are acest lucru constituie o ameninţare de creşterea nivelului mării şi inundaţiile dens populate regiuni de coastă? Nu există un consens, oamenii de stiinta nu au fost încă dezvoltate.

Ca simulare climatice pentru ultimii cateva milioane de ani de foi de gheaţă din Antarctica si Groenlanda cel puţin două ori a dispărut aproape complet. Deci, este foarte posibil ca, cu încălzirea în continuare ar putea întâmpla din nou, care va provoca şi inevitabile creştere semnificativă a nivelului mării.

Амазонские дождевые леса

padurea tropicala amazoniana

Amazon Jungle absorb o cantitate semnificativă de dioxid de carbon. Dacă dau modalitate de a savana sau chiar un păduri ordinară, aceasta va cauza accelerării catastrofale ale încălzirii globale. Cu toate acestea, prin ea însăşi, temperaturile cresc şi schimbarea condiţiilor meteorologice sunt puţin probabil să ducă la distrugerea completă de pădure tropicală. Cu toate acestea, exploatare forestieră şi seceta ce în ce mai frecvente şi incendiile forestiere - aceasta este o ameninţare gravă. Potrivit oamenilor de ştiinţă în secolul al XXI-lea se poate întâmpla şi dispariţia totală a pădurilor din estul Amazonia.

Впадина Боделе, Чад

Depresia Bodel, Ciad

Acest bazin ocupă 10 mii mile pătrate din deşertul Sahara. După ce a găzduit lac, astfel că solul nu este de roci sedimentare antice. suflat vânturile puternice Continuarea aici anual pentru a ridica atmosfera de aproximativ 700 de mii de tone de praf, care afectează ecosistemul a Atlanticului, recifele de corali din Caraibe şi Amazon. Cu toate acestea, în ultimii 10 mii de ani de praf din absorbţia Bodel aproape încetat. Cu toate acestea, potrivit oamenilor de ştiinţă în acest secol, ar putea creşte din nou.

Муссоны Южной Азии

Musoni în Asia de Sud

Vieţile a sute de milioane de oameni din Indiei moderne, iar China depinde în mare măsură ploile musonice, are efecte bune asupra culturilor.

Sub impactul defrişărilor şi apariţia unor deserturi, precum şi musoni poluarea aerului poate creşte fie sau complet oprit. În timpul nostru în India şi China sunt atât de aceşti factori.

Гольфстрим

Curentul Golfului

Gulf Stream provine din Golful Mexic, şi trece de-a lungul coastei de est a Americii de Nord, a trimis la Peninsula Scandinavă şi Africa de Vest.

De la glacial ultima perioadă a fost marcată de repetatee slăbirea acţiunilor sale. Nu este clar, aceasta este cauzată de vânt sau de afluxul de apă dulce din topirea straturilor de gheaţă. Oricum, în secolul viitor, riscul de suspendare a Gulf Stream, oamenii de ştiinţă estimează circa 10 la sută.

Придонный метан

Aproape de fund-metan

În sedimentele de pe fundul oceanelor pentru milioane de ani de suma uriaşă acumulată de hidrat de metan, gaz cu efect de sera. rezervelor sale, în conformitate cu estimările diferite, variind de la 700 la 10000000 miliarde de tone. În cazul în care încălzirea globală este de aproximativ 5,4 grade Celsius, care, potrivit oamenilor de ştiinţă, este probabil ca unii, destul de o parte vizibilă a gazului începe să curgă în mediul înconjurător.

Se estimează că, datorită separarea treptată de metan în atmosferă în care temperatura planetei sa de 10.000 de ani, poate creşte de aproximativ 1 grad Celsius.

Будущее Земли

Viitor

Potrivit oamenilor de ştiinţă, forma Pamantului, continuând milenii ultimilor câţiva ani, înainte de a schimbat în mod repetat, sub influenţa diferitelor "factori speciali". Ar putea întâmpla unele schimbări dramatice în timpul nostru? Deşi întrebarea rămâne deschisă.

Sursă

Luni, 01 februarie 2010
Vizualizări: 2900

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
55
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
96
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
268
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
134