Sea Shepherd salvează 800 de exemplare de ton-albastru

/ Vizionări: 4608

Sea Shepherd salvează 800 de exemplare de ton-albastru

Sea  Shepherd salvează 800 de exemplare de ton-albastru Organizaţia ecologică Sea Shepherd nu poate să nu atragă atenţia opiniei publice mondiale, demonstrând în fiecare din acţiunile sale o eficienţă mare de realizare a sarcinilor trasate pentru a proteja mediul înconjurător.

 Denumirea organizaţiei  Sea Shepherd  imediat aduce aminte despre vânatul ilegal al balenelor de către producătorii japonezi în acest an. Astăzi reprezentanţii acestei organizaţii pot înscrie la contul lor încă o faptă curajoasă - salvarea a 800 de exemplare de ton-albastru  - una din cele mai valoroase specii de peşti, care este pe calea de dispariţie din cauza pescuitului necontrolat.

Scufundătorii au salvat o balenă prinsă în plasă...și cum i-a răsplătit?
Scufundătorii au salvat o balenă prinsă în plasă...și cum i-a răsplătit?

"Guardian reports" declară că activiştii  "verzi", folosind elicoptere, costume de scafandre şi ulei stricat, pe 17 iunie au pornit împotriva pescarilor libieni şi italieni, şi au eliberat sute de exemplare de ton- albastru, pescuit în mod ilegal în largul coastei Libiei.

În prima acţiune eliberatoare, care a avut loc în apele Africii de Nord, o echipă internaţională a misiunii din California Sea Shepherd Conservation Society a eliberat aproape opt sute de peşti de specie aflată pe calea de dispariţie, inundaţi  într-o  cuşcă sub trauler italian «Cesare Rustico» cellule.

Cum se poate vedea pe fotografia de mai jos, activiştii-cufundători tăie plasa, care deţine în prizonierat peştele viu prins, eliberându-l.

Sea   Shepherd salvează 800 de exemplare de ton-albastru

Un pui de balenă îşi salvează mama! (+Video)
Un pui de balenă îşi salvează mama! (+Video)

Ton- albastru este una dintre cele mai valoroase specii de peşti de pe Pamânt, ceea şi a dus această specie la un pas de dispariţie. Cererea mare de ton-albastru la restaurante din Japonia, unde el se foloseşte pentru prepararea sashimi scump, este una din principalele cauze de încălcări ale cotelor de recoltă de peşte în ultimii ani. Savanţii afirmă că, în ciuda tuturor interdicţiilor şi restricţiilor la capturile de ton-albastru, pescuitul necontrolat continuu poate duce la dispariţia completă a acestei specii în următorii câţiva ani. În ciuda propunerii ONU de a interzice comerţul cu ton-albastru, Japonia a convins China de a continua afacere profitabilă, lăsând captura tonului legală, deşi, în cantităţi limitate.

Însă aceste "cantităţi limitate" sunt foarte dificil de controlat şi de multe ori sunt depăşite de companii de pescuit, care au descoperit beneficiile comerţului cu "aurul albastru" al oceanului.  Iată de ce grupurile de activişti, cum ar fi Sea Shepherd, au devenit eroi pentru  marea parte progresistă a omenirii şi o teroare pentru pescuitorii ilegali, dovedind încă o dată, eficienţa sa, precum şi a fost pe arena de vânat balene.

 

 

Sursa