Secretele bucătăriei
Secretele bucătăriei
În fiecare gospodărie bucătăria este locul unde se pregătesc bucate, de aceea se cere respectarea unei curăţenii absolute, folosirea unui anumit mobilier şi a inventarului indispensabil pentru o bucătărie.
Fiecare persoană care pregăteşte bucate trebuie să cunoască cîteva reguli, dar şi secrete în ce priveşte arta gătitului. Numai cunoaşterea acestora în detaliu, dar mai ales îmbinarea armonioasă a produselor alimentare vă vor da posibilitatea să pregătiţi bucate delicioase. E important ca felurile de mîncare să fie gustoase indiferent de ce conţinut au.
Există foarte multe reguli de păstrare a produselor care trebuie respectate.
Gospodinele trebuie să cunoască cum să păstreze alimentele ca să nu să se altereze (legumele, condimentele, făina, crupele, etc.). Alimentele cu miros pătrunzător, spre exemplu trebuie să fie păstrate în cutii ermetic închise ca să nu transmită mirosul altor alimente.
De dozarea exactă a produselor alimentare depinde calitatea mîncărurilor. Dozarea alimentelor în procesul de pregătire şi la servirea bucatelor este obligatorie. Gospodina trebuie să cunoască procesele de asociere a alimentelor (amestecare, asortare, decorare); ordinea de introducere a componentelor în supe, ciorbe; durata fierberii fiecărui produs.
În timpul preparării îndelungate bucatele pierd din gustul lor natural, deci e nevoie de completarea cu condimente care îmbunătăţesc gustul mîncărurilor respective. Gospodinele trebuie să se ghideze de unele sfaturi pentru prepararea diverselor alimente (din carne, legume, lactate etc.); trebuie să știe valoarea nutritivă a alimentelor ce intră în meniul zilnic.
Sursa: moldovenii.md