ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Secretul reparării ADN-ului, descifrat: ne vindecăm de cancer?Secretul reparării ADN-ului, descifrat: ne vindecăm de cancer?

 

 

Oamenii de ştiință au reuşit să descifreze mecanismele de reparare ale ADN-ului celulelor canceroase, ceea ce va permite ca tratamentele să fie mult mai eficace şi să ducă la vindecarea bolii.

O echiрă internațională de oameni de ştiință, condusă de cercetătorii de la Universitatea Davis din California, a descoperit că repararea ADN-ului din celulele canceroase nu este o stradă cu sens unic, aşa cum se credea.

Descoperirile lor arata în schimb că această recombinare, un proces important de reparare a ADN-ului, are un mecanism de auto-corectare, care permite codului genetic să facă o transformare virtuală şi să se regenereze.

"Acest mecanism de reparare ar putea să ne spună de ce aceste celule canceroase devin rezistente la tratamentul cu radiații şi chimioterapie, care lucrează la deteriorarea ADN-ului", a spus Heyer.

Dacă putem confirma faptul că aceste mecanisme există şi în celulele umane, atunci vom determina celulele canceroase să fie mai sensibile la deteriorarea ADN-ului, datorită tratamentului", a concluzionat Heyer.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Vineri, 28 octombrie 2011
Vizualizări: 3824

Citiţi de asemenea

Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
57
Retailerul britanic ASDA și-a deschis următorul său magazin în formatul "fără ambalaj".Se spune că acesta este cel mai m...
55
Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
686
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
293