ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sensul de «vlah»



Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Surse din Evul Mediu timpuriu numit românii vlahi. Vlah - este un termen de origine germanică. popoarele germanice numit origine romanic al vlahilor. În limba slavilor de sud întâlnite cuvântului Vlah, de la bizantini - blahus sau vlahus, slavii de est - valahi, maghiari - Olah. Faptul că slavii răsăriteni numit romanica populaţiei din stânga malul Dunării Volohs (dar nu vlahi), dovedeşte că ei au ştiut deja că populaţia dragoste, şi fără de mediere ale slavilor de sud. Dacă presupunem că românii migrat din IX - secolele al XIII-lea. din sud, slavii de est menţionate pentru a le apoi spre sud, pe termen slave - vlahi.

limba română este succesorul direct al latina populara, limba vorbită în teritoriul reglementat de provincia Dacia, Munţii Balcani şi Marea Neagră. Iniţial, aceasta a inclus şi lingvistice elemente tracice a limbii populaţiei indigene. Până în prezent, aproximativ 100 de cuvinte, conservate de origine tracică. La etapa următoare cu privire la retragerea romanilor (275) până la dispariţia frontierei bizantine la Dunăre, latină răspândirea popular în întreaga-carpatice regiunea Balcanilor, caracterizat printr-o structura unica, pe ambele maluri ale Dunării. La începutul secolului al VII. În legătură cu migraţia slavilor în Balcani, o singură limbă protorumynsky este împărţit în patru dialecte: aromân, vlahi, şi istrorumynsky dorumynsky în secolul VIII. este român şi este eliberat ca o poveste de dragoste limbă separată.

Limba română este similar cu alte limbi romanice (italiană, franceză, spaniolă, portugheză). În acelaşi timp, el diferă de la ei în neolatinskim caracterul lor. În mod izolat evolueze în sud-estul Europei, el a rămas cu mai arhaice şi mai aproape de limba latină. Limba română conţine în fondul lingvistic un procent semnificativ (16-20%) cuvinte de origine slavă. Sa constatat că toate de origine sud-slave, adică Bulgară, şi, în consecinţă, nu a putut pătrunde în limba română mai devreme decât în IX., Atunci când o ramură de Sud-slave. Prin acest timp de formare a limbii române a fost finalizat. Prin urmare, influenţa slavă nu a fost supus la latina populară, şi română. Structura gramaticală (morfologie, sintaxa, etc) a limbii române şi-a păstrat originea latină.

TEORIE de două latini a fost propus şi susţinut de istoricii străini, de data aceasta oamenii de ştiinţă din fosta Uniune Sovietică, în aceleaşi scopuri politice. Sub supravegherea atentă a conducerii comuniste, aceste istorici, să exagereze rolul slavilor, susţin că, din cauza parohia lor împărţite în două persoane: români şi valahi. Valahi, în opinia lor, diferite de la români au dominat elementului slav, şi de la ei vin moldoveni.

Migraţiei triburilor slave în Balcani

La începutul secolului VI, în-danubiano-pontic carpatică din triburi migratoare-est la nord de slavii vechi: Antes şi Slavin. Ei bine bizantin cetate fortificată pe Dunare cu dificultatea de a rezista la atacul de barbari. Penetrare prima slavilor în regiune a avut loc în 518 ani. Următoarele sa întâmplat în zece ani, în 527 şi, după cum a doua jumătate a secolului VI, devine permanentă.

Pentru a fi mai aproape de zonele de devastare care a adus câştiguri mari în a doua jumătate a secolului VI, slavii au început să se aşeze pe terenurile de la nord de Dunăre, unde populaţia a populaţiei romanice antice. Ca purtători ai culturii, care sa ridicat la un nivel mai scăzut de dezvoltare decât cultura popoarelor indigene (slavi, nu a fost cunoscut olarului roata), poziţia dominantă a slavilor, precum şi de turci, dus la o scădere temporară a nivelului de trai şi de cultură materială din Dacia. Meşteşugăreşti şi comerciale nu progresează. a crescut semnificativ numărul populaţiei rurale. Spre deosebire de alte triburi migratoare, slavii, bagricultori uduchi, deşi, în general, zona într-un timp scurt, dar relativ mai mult influenţată de a populaţiei indigene decât alte triburi.


În acelaşi an, 602 sub loviturile puternice ale slavilor din sudul Moldovei şi Ţării Româneşti, şi turcii din Transilvania a încetat să existe frontieră bizantine în Dunăre. De atunci, o aşezare în masă a terenurilor slave din Tracia, Iliria, până în nordul Greciei. În acelaşi timp, nu a existat nici aflux de slavi de la nord-est. Nursing slavii au schimbat radical echilibrul demografic la nord de Dunăre în favoarea populaţiei româneşti. Restul grupelor selectate ale slavilor în ultimele două secole au fost asimilaţi de populaţia locală.
Lingvistică dovezi
A constatat că denumirile în limba latină ale multe râuri provenit de la geto-dace, Olt (Altus), Mures (Maris), Somes (Samus), şi altele, şi a persistat timp de multe secole. Aproximativ 80% din nume şi hidronime regiunea carpato-danubiano-pontic au origine daco-romane. În consecinţă, acestea ar putea fi salvate doar romanizaţi populaţiei şi nu migreze.

În acelaşi timp, a dispărut numele multor oraşe (Sarmizegetusa, Apulum, etc.) Aceasta se explică prin faptul că acestea sunt adesea supuse unor raiduri de ruinare, au fost foarte slab populate şi nu a fost transmisa generatiilor viitoare numele lor.

dovezi lingvistică sugerează că fosta Dacie, latina a fost limba de transportatorii de creştinism. Ar trebui remarcat faptul că în limba română de bază, dumnezeu creştină termeni (Dumnezeu), biserika (biserica) abrupte (cruce), kreshtin (crestine), iar altele sunt de origine latină.
LATINĂ ESENTA daco-romană creştinismul devine clar din studiul lingvistică a termenilor religioase majore. Astfel, român "biserika" vine de la cuvântul "Basilica" (Templul), "dumnezeu" prin cuvintele "Dominis Daewoo", "krechun" cuvântul "kreationem" (crearea), etc
Astfel, creştinismul a fost cunoscut în Dacia încă din zilele stăpînirii romane. distribuirea acestuia în rândul populaţiei de pe malul stâng al Dunării romanizat apare la 350 la 340 de ani ca rezultat al muncii misionare. În această parte a Europei, românii - cei mai mulţi creştini devreme. Convertirea la creştinism coincide cu faza finală a etno-geneza românilor şi, prin urmare, în mod legitim susţin că românii s-au născut creştini. Toate natiunile vecine - Bulgaria, Ungaria, slovaci, polonezi, ucraineni, ruşi - s-au botezat decât mult mai târziu.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 27 iunie 2007 9:48
Vizualizări: 7327

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
188
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
282
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
418
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
466