Sistemul solar de generare a energiei electrice Aivenpah — energie curată pentru California

/ Vizionări: 6050

Sistemul solar de generare a energiei electrice Aivenpah - energie curată pentru California

Sistemul solar de generare a energiei electrice Aivenpah - energie curată pentru CaliforniaComisia pentru Energie din California (CEC) a aprobat construcţia  sistemului solar de generare a energiei electice Aivenpah (Ivanpah), aparţinut companiei americane BrightSource Energy. Acest eveniment  a apropiat încă cu un pas BrightSource, compania dezvoltătoare a centralelor electrice termice comunale, de relizarea proiectului privind construcţia centralei electrice cu o capacitate nominală de 370 de megawaţi.

La finalizarea lucrărilor de construcţii Aivenpah va dubla cantitatea energiei electrice termice solare produse astăzi în Statele Unite ale Americii.

John Woolard, presedinte si director executiv al BrightSource Energy, a declarat că proiectul Aivenpah este într-o poziţie unică. Acesta ar trebui să facă o contribuţie semnificativă în standardele mondiale ale surselor de energie regenerabilă, aprobate de către guvernatorul Schwarzenegger şi Legislatura din California şi să creeze locuri de muncă pentru locuitorii din Deşertul Mojave din California. Aşteptăm cu nerăbdare  începerea construcţiei şi aprobarea etalonului proiectelor ecologice de sisteme comunale de energie solară".

 

Sistemul solar de generare a energiei electrice Aivenpah - energie curată pentru California

 

California interzice pungile de plastic
California interzice pungile de plastic

Proiectul Aivenpah, situat în sud-estul Californiei, deşertul Mojave, constă din trei centrale solare termice separate.

La finalizarea construcţiei proiectul va oferi:

  • producerea cantităţii suficiente de energie curată pentru alimentarea a 140000 case;
  • reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) cu mai mult de 400.000 de tone pe an, echivalentă cu scoaterea de pe drumuri a mai mult de 70.000 de vehicule;
  • crearea mai mult de 1000 de locuri de muncă în toiul construcţiei;
  • plata a 650 de milioane dolari în salarii pentru lucrători în timpul primelor 30 de ani de muncă.

 

California va deveni un stat «verde»
California va deveni un stat «verde»

 

Proiectul Aivenpah va fi construit  de Bektel Corporation  - cea mai mare companie de inginerie şi construcţii din SUA, liderul mondial în proiectare şi construcţii.

Proiectul Ayvenpah stabileşte, de asemenea, un bar mai înalt în domeniul de proiectare ecologică. În loc de nivelare activă a terenurilor şi instalarea tampoanelor de beton, prevăzute în cadrul altor tehnologii concurente solare, BrightSource monteză oglinzi pe stalpi separaţi, plasaţi direct pe pământ, ceea ce permite câmpului solar să se potrivească cu contururile naturale ale terenului şi să coexistă cu vegetaţia pe suprafaţa lui.

 

Sistemul solar de generare a energiei electrice Aivenpah - energie curată pentru California

Casa de argilă cu paie tocată din California (Video)
Casa de argilă cu paie tocată din California (Video)

 

Pentru a salva apa preţioasă în deşert proiectul Aivenpah va utiliza sistemul de răcire a aerului cu transformarea aburilor înapoi în apă în cadrul unui ciclu închis. Cu utilizarea sistemului de răcire a aerului proiectul va utiliza numai 100 de acri-picioare (30,5 cm – trad.) de apă pe an, circa 95 la sută mai puţin, decât este necesar pentru tehnologii solare termice de racire la umed.

"Tehnologii solare pe scară largă  sunt principala a noastră speranţă pentru rezolvarea schimbărilor climatice la nivelul global", - a declarat Amy Davidsen, directorul The Climate Group din Statele Unite. - "Pentru a dezvolta acest potenţial, noi trebuie, cât mai curând posibil, să creştem gradul de utilizare a acestor tehnologii. Decizia de aprobare a proiectului Aivenpah reprezintă un pas important spre realizarea acestui obiectiv".

 

 

Sursa cu link pe www.solardaily.com