SoloPower desfăşoară panouri solare flexibile pe acoperişuri

/ Vizionări: 12116

SoloPower desfăşoară panouri solare flexibile pe acoperişuri

În pofida puterii de atracţie a energeticii solare, inginerii-constructorii pentru a obţine energia electrică “curată” se confruntă constant cu numeroase probleme, cauzate nu numai de eficenţa scăzută şi puterea de ieşire instabilă.  Instalarea bateriilor solare este, de asemenea, un  proces, care necesită un volum mare de lucru.

 

SoloPower разворачивает гибкие солнечные панели на крышах

Pe acoperişul Casei Albe (SUA) vor fi instalate panouri solare
Pe acoperişul Casei Albe (SUA) vor fi instalate panouri solare

Compania SoloPower, una dintre mai multe companii, angajate în dezvoltarea panourilor solare flexibile, ieftine în procesul de fabricare şi  uşoare de instalat,  a prezentat o linie nouă de celule solare pe baza foliei flexibile. O serie de produse noi, concepute pentru suprafeţele plate ale acoperişurilor clădirilor comerciale.

Compania produce celule solare din peliculă subţire, efectuată dintr-o combinaţie de cupru, indiu, galiu şi seleniu (CIGS), care sunt aplicate pe o bază flexibilă.

Panourile flexibile sunt mai rezistente, decât analogiile lor solide, şi pot fi uşor instalate în comparaţie cu alte produse. Tim Harris, directorul SoloPower, a declarat că aceste panouri pot fi pur şi simplu lipite de suprafaţa acoperişului sau montate pe console mobile pentru eventualele modificări în panta panourilor în raport cu direcţia luminii soarelui.

SoloPower разворачивает гибкие солнечные панели на крышахMulte companii încearcă să facă panouri flexibile CIGS mai ieftine, decât cele existente din celule fotovoltaice de siliciu. SoloPower a anunţat recent că a reuşit să obţină o eficienţă de 11%, care este un rezultat bun pentru ramura dată. Deşi celulele de siliciu sunt de două ori mai eficiente, acestea sunt mai scumpe, mai fragile şi necesită o instalare mai complicată, ocupă mai mult spaţiu şi cântăresc mai mult.

Reprezentanţii companiei au raportat, că datorită tehnologiei unice de  depunere stratului fotovoltaic pe un rulou,  costurile de producţie sunt mai mici în comparaţie cu alţi producători de celule solare.

Compania intenţionează să obţină credite în cadrul Departamentului de Energetică ca să-şi extindă producţia în San Jose, California.

Potrivit celor mai recente pronosticuri analitice, piaţa celulelor fotovoltaice din peliculă subţire se va dubla la fiecare trei ani. Costul previzibil a unui watt va fi la 1.40 dolari sau mai puţin, cu un profit brut de 50%,  pentru celule de siliciu -  de 15%.

 

 

Sursa