Specialiștii combat mitul celor 2 litri de apă

/ Vizionări: 2224
Tag-uri: , , ,

Развенчан миф о 2 литрах воды в день

Este recomandat să consumi zilnic în jur de doi litri de apă, însă specialiștii sînt de părere că în spate nu stă decît un mit.

Sfatul potrivit căruia ar trebui sa bei zilnic 8 pahare de apă este ineficient și nu are niciun impact asupra sănătății tale și nici nu te ajută să slăbești.

6 probleme care apar dacă nu bei suficientă apă
6 probleme care apar dacă nu bei suficientă apă

În spatele acestui obicei se ascunde metoda companiilor de apă îmbuteliată de a face profit. Consumul a 2 litri de apă pe zi nu înseamnă decît cîștiguri pentru această parte și nicidecum beneficii aduse nouă, consumatorilor. Aportul de lichide necesar poate fi obținut și din consumul de fructe și legume.

Cîștigurile acestor companii au crescut odată cu sfaturile medicilor de a consuma un volum mare de lichide. Se susține eficiența acestui consum deși nu există nicio dovada concretă în acest sens. Mai mult, doi litri de apă nu aduc niciun beneficiu și nu hidratează sistemul celular. Nu face decît să dilueze urina.

În ceea ce privește impactul pe care îl poate avea consumul de lichide supra procesului de slăbire, trebuie să se țină cont că doar bînd apă nu este suficient pentru a slăbi. Trebuie adoptată o dietă corespunzătoare. Poate fi util într-adevar să bei un pahar de apă înainte de masă pentru că reduce apetitul.

 

Sursa: moldovenii.md