Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2010/02/health_spirulina.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Spirulina — supereda secolului XXI
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Spirulina — supereda secolului XXIAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Recent, o mulţime de vorbesc despre Spirulina alge - ieftine din producţie şi este incredibil de util de produs pentru organismul uman. Spirulina - este un cianobacteriei care reproduce prin împărţirea în apă cu adaos de amestecuri simple. "O corespondent privat a decis să se intereseze despre perspectivele de utilizare a Spirulina al Institutului de Biologie din sudul Mării (Sevastopol) Ruslan Givargizov.

- Vă rugăm să ne spuneţi cum aţi început să se ocupe de Spirulina? De ce să-l aleagă printre alte alge?

- Spirulina - un obiect convenabil pentru studii de fotosinteza, de aceea este popular pentru mai mult de un secol între oamenii de ştiinţă implicaţi în fotosinteza şi a proceselor conexe în celule. Noastre de laborator - nu o excepţie, cu Spirulina lucrăm mai mult de 15 ani. Spirulina - este un singur tip de alge (cianobacterii) din cei 30.000 de cunoscute de ştiinţă, şi aşa istoric, ceea ce despre ea peste tot a început să vorbească despre mass-media ca un miracol-organismului.

Dieta de praprapradedov nostru a inclus o mare cantitate de legume şi fructe. Astazi, oamenii se restrâng un set minim de produse. Am consuma o multime de zahăr, concentrate, devine frecvent fast-food. Alimentele pe care le alege, adesea ne face rău şi de imbatranire prematura, organismul intra o stare de stres.

rol important în acest sens a fost jucat pe de o parte, povestiri de călătorie din spirulină, care este utilizată în mod tradiţional în calitate de cetăţeni alimentare din Mexic (lângă Lacul Texcoco) şi de oameni din Africa Kanenbou (Lacul Ciad), pe de altă parte - studiul proprietăţilor alimentare de microalge, care, cum era de aşteptat, ajuta la rezolvarea problemei de nutriţie umană, în special în ţările din lumea a treia. Factorul cel mai important pentru o atenţie sporită a fost că Spirulina Spirulina biomasa are un conţinut de proteine foarte mari, până la 70%, ceea ce nu este tipic pentru alte produse alimentare.

- Ce e asta spirulină misterios, care este mult mai vorbeşti aşa? Ştim că este vândute ca "superpischu" şi este scump. Un borcan mic de pulbere (150 grame) costă aproximativ 20 de euro. companiile de publicitate, distribuitori Spirulina promite lucruri uimitoare: vindecarea multor boli (inclusiv în cazurile în care medicina conventionala este neputincioasă), îmbunătăţirea stării de sănătate generale, ajuta persoanele în vârstă şi a copiilor, femeilor însărcinate şi animale de companie. Vă rog să îmi spuneţi că acest lucru este adevărat, dar că ... nu?
- În general vorbind, nimic misterios în Spirulina nu este un pic diferit de alte tipuri de alge, dar există încă diferenţe. În primul rând, în ciuda faptului că Spirulina atribuite cianobacterii, majoritatea dintre care sunt otrăvitoare, trimiterile la victimele Spirulina în istoria acolo. În plus, nu există nici o menţiune de reacţii adverse la spirulină de consum (!) Care nu este cu privire la orice medicamente actuale. Fara efecte secundare, şi nu este surprinzător. La urma urmei, nu discutam efecte secundare cu utilizarea de morcovi şi pătrunjel, ne-am şti că acestea sunt utile şi necesare ca o sursă de vitamine. De asemenea, Spirulina: nu este nevoie să-l atribuie droguri, droguri, elixir al tineretului şi longevitate. Spirulina - este aceeaşi plantă, ca morcovi şi pătrunjel. Şi toate ficţiune publicitate - doar dorinţa de comercianţi de a vinde cât mai mult posibil, cât mai repede posibil şi cât mai scump posibil.

Intreaba-te, pot vedea acest produs sau constituie feluri de mâncare şi în specii sălbatice. In gradina, gradina, padure sau un stilou? Castravete - puteţi, cartofi - puteţi, picior de pui a fost parte din Petitparticulelor. Şi, în unele păduri sunt găsite câini? Ce copac creste cârnaţi? Şi că acestea sunt amestecate?

Spirulina nu este un substitut pentru tot, precum şi un morcov, dar consumul zilnic de o dieta este recomandat pentru toţi, fără excepţie, şi persoanele în vârstă, şi copii, şi femeile gravide. Singura diferenţă în cantitatea consumată. Pentru persoanele bolnave sau persoanele care au o mare tulpina fizice asupra activităţii lor profesionale, a recomandat că o mare parte din: 70-10 g de Spirulina pe zi, pentru doza sănătoşi: 1-3 grame. În general, regula este: fiecare persoană are propriile sale porţiune de Spirulina în diferite perioade ale vieţii. Şi organismul în sine va spune dacă astăzi spirulina sau să ia o pauză. În ceea ce priveşte frecvenţa cu care oamenii folosesc spirulina, apoi de experienta pot spune acest lucru: să respecte normele de "Spirulina împrumut de două săptămâni, o pauza de o săptămână. Dar un amendament la această regulă face tu însuţi, bazată pe propria lor bunăstare.

Spirulina - este într-adevăr foarte ridicate la produsele alimentare de calitate. Şi că toţi locuitorii din mediul urban nu sunt suficiente. Cum ar fi sănătatea noastră, dacă am putea mânca bine, mananca numai alimente ecologice? Putem spune cu încredere că sănătatea noastră va merge, desigur, pentru modificare. Dar nu există nici o garanţie că vindecarea cancerului spirulina, ajutor de la alopecie, rezolva problemele de impotenta, si izbaveste-ne de alte boli. De obicei, aceste proprietăţi de Spirulina atribui publicitate undereducated sau oameni de afaceri lacomi.

- Care sunt proprietăţile de spirulina, ai putea marca drept cel mai util?
- Spirulina - un organism foarte vechi o multicelulare, în interiorul celulelor sale, chiar şi kernel-ul nu este. De mii de ani de concurenţă acerbă în lupta pentru viaţă Spirulina dobândit capacitatea de a supravieţui în condiţii extrem de adverse, astfel încât celulele Spirulina un set complet de materiale necesare pentru supravieţuire. În plus faţă de multe componente utile din cele mai spirulină biomasă, acesta are capacitatea de a menţine o oligoelemente într-o formă organică. În laboratorul nostru dezvoltat tehnologii pentru biomasă îmbogăţit cu un conţinut prestabilit de oligoelemente: iod, de zinc, seleniu si oligoelemente, etc Cum sunt deţinute în biomasă, nu ştim că pentru noi acest ghicitoarea - subiect de cercetare. Dar faptul rămâne. Oligoelementele sunt deţinute de 3-5 ani sau mai mult.

- Şi ce este atât de critică capacitatea de a reţine oligoelemente?

- Aici este un exemplu cu iod. Majoritatea persoanelor care nu consuma regulat fructe de mare (oamenii din zona de mijloc şi de departe de nord) există deficit de iod, ceea ce duce la o varietate de boli, de exemplu, o problema cunoscuta cu glanda tiroida.

Pentru a combate deficitul de iod folosind sare iodată. Astfel, folosind sare în alimente, oamenii să primească, şi iod. Dar problema este că iod intră într-o formă anorganică, ceea ce complică asimilarea acesteia în organism. Dacă oamenii utilizarea spirulinei cu conţinut ridicat de iod în celulele de Spirulina este în formă organică, întrucât asimilarea de aproape 100 la suta.

În astfel de cazuri, valoarea de Spirulina nu este numai din biomasă, dar şi în iod sub formă ecologică care este inclus în compoziţia sa.

Dar, cu persistenţa de iod în sare iodată, nu există o altă problemă cunoscute. Iod este volatilă şi după 3-5 luni de sare iodată este sarea de masă regulate.

- Dacă Spirulina - o masa, nu doar un aditiv alimentar, putem migra pe deplin la produsele alimentare Spirulina? Ce se întâmplă cu un om care nu este altceva decât spirulina, nu mănânci?
- Desigur, în situaţii extreme atunci când se utilizează numai oamenii Spirulina nu mor. În Spirulina este, practic, tot ce ai nevoie. Dar de ce Ycraivat situaţiei sale extreme?

Aceste experimente au fost efectuate pe oameni înapoi în 70 ani-lea în URSS (Krasnoyarsk), şi această problemă foarte atent studiate. În acel moment, a fost dezvoltarea rapidă a spaţiului. Oamenii de ştiinţă sovietici au fost însărcinat: a crea un sistem de viaţă de sprijin, în care microalge ar fi folosite ca o contrapondere la drepturile metabolice în condiţii de spaţiu de zbor prelungit şi aşezări extraterestre.

Şi această problemă a fost rezolvată. Experimentele au demonstrat că într-un gaz închisă şi apă microalge ecosistem poate oferi omului de oxigen, absorb dioxidul de carbon şi de înstrăinare a produselor sale de viaţă aproape infinit de mult timp (experimente durat mai mult de un an). Având în vedere colapsul Uniunii Sovietice nu rezultatele acestor experimente, din păcate, a fost aplicat în condiţii de imponderabilitate pe luna, cum a fost planificat.

Nostru bucătar, Trenkenshu Rudolf Pavlovic, partid aceste evoluţii.

- Cum multiplică rapid Spirulina? Este complicat procesul tehnologic de producţie?
- Nimic nu este greu atunci când ştii cum să crească. E ca si cum pateu de plante sau peşte într-un acvariu - dacă ştii ce să se hrănească, apoi să crească.

În ceea ce priveşte viteza, atunci orice germeni, este foarte mare. Spirulina este capabil în condiţii optime, o divizie de cinci ori din zi. Dar, pentru a asigura aceste condiţii la locul de muncă - o sarcină destul de dificilă. Deci, să nu fie nici o iluzie: dacă ai o dublare a biomasei - este deja un rezultat bun.

- Cum se face că spirulina, despre care mulţi învăţaţi şi personalităţi publice se calculează ca un mijloc de combatere a foametei, superpischu noi pentru întreaga omenire, sa transformat într-un supliment alimentar scump?
- Politica este politica. Când funcţionarilor şi politicienilor auzit zvonuri că Spirulina din toate cure că superpischa că ea este în creştere rapidă şi, în general de produse moderne, să ridice rating lor ca incearca ceva, orice modalităţi de a se leagă numele lui pentru aceste rezultate excelente, ceea ce duce la utilizarea acestuia. Spirulina încep să discute în cercurile înalte, finanţe tot felul de proiecte caritabile, de exemplu, pentru hrana tuturor foame Spirulina africani. Veţi primi o grămadă care doresc sa ajute africani, dar de îndată ce a atins scopul de PR, finanţarea se termină şi interes pentru africani dispare imediat.

Ca preţul Spirulina - o chestiune de afaceri. Chiar dacă costul Spirulina este foarte mică, nu se va vinde la un cost scăzut în ţările cu venituri mari. De exemplu, dacă Spirulina Germania vândute la 20 de euro pentru 150 de grame, iar oamenii l cumpere, nu are nici un om de afaceri sens să-l vândă pentru un euro, pierzand 19. Dacă picătură de vânzări, apoi reducerea preţurilor sau a reduce cantitatea de ambalaje, şi cel mai rău dintre toate - de vânzare mai puţin de produse de calitate. În mod evident, la un preţ de 20 Spirulina de euro în Africa sunt puţin probabil să cumpere.

- Care este principalul obiectiv al instituţiei dvs. de a lucra cu Spirulina?

- Institutul nostru numit Institutul de Biologie din sudul Mării. Institutul are mai multe domenii de cercetare legate de locuitorii mării. De exemplu, ne-am angajat în biosinteza controlate de alge. Pur şi simplu pune, scopul nostru este de a, prin schimbarea condiţiilor externe de cultivare (lumină, temperatură, etc), pentru a realiza sinteza în celulele microalge sunt utile pentru agenţii umane.

- Ce face "tulpini profesional de spirulina, cu care ai de lucru de la cei care doresc să crească Spirulina de start, potenţial poate extras din iaz? Este periculos: să găsească o tulpină de sine şi să înceapă să lucreze cu el?
- Pentru ca aceasta să fie un expert în taxonomia pH mai mictrofeu. Faptul că "Spirulina - un nume generic, şi Spirulina platensis (Spirulina (Arthrospira) platensis) - specii. În Spirulina platensis, există alte specii din genul Spirulina, dar pentru a le deosebi poate doar de specialitate.

- Judecând după cuvintele tale, oricine ar putea să crească Spirulina în bucătărie lor. La urma urmei, este destul de modest. Şi fiecare ar primi că de înaltă calitate şi curată acelaşi aliment, care am lipsit. Şi industrie ar putea angaja în cultivarea spirulinei pentru biocombustibili sau extracţie de complex de microelemente, în cea mai pura forma?
- Există multe progrese în lume. Şi nu numai cu spirulina, utilizarea şi alte tipuri de alge, cum ar fi Chlorella, dunaliellu, porfiridium, gematokokkus etc

De fapt, Spirulina pot fi cultivate şi eu. Este adevărat că necesită calificare redusă şi cunoştinţe de Spirulina.

- Ce mai faci? Spune-Ruslan cum să crească Spirulina în bucătărie? Ce trebuie să fac?
- În primul rând, avem nevoie de foarte Spirulina. În al doilea rând - Cultivator cu compresor acvariu. Ca un cultivator, puteţi utiliza un acvariu regulat de sticlă sau plastic, numai înguste, de exemplu, o lăţime de 20 cm, înălţimea de 30 cm şi o grosime de 3-2 cm. Fotografii de cultivatori pot fi vizualizate pe site-ul nostru. Şi a treia: au nevoie de un mediu nutritiv, aceasta se poate face la domiciliu, în prezenţa greutăţi convenţionale farmaceutice.Intervievaţi de Dubrovskaya Nick

Sursă

Sâmbătă, 27 februarie 2010
Vizualizări: 7062

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
18
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
89
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
272
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
60