ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ştiaţi că Cupa Mondială de fotbal…Ştiaţi că Cupa Mondială de fotbal...


...va provoca prejudicii semnificative mediului înconjurător?

... drept rezultat al petrecerii Campionatului Mondial de fotbal  în atmosferă vor fi emise 27 532 71 de tone de dioxid de carbon.

Guvernul sud-african a comandat şi a plătit studiul privind impactul Cupei Mondiale de fotbal 2010 asupra mediului înconjurător. Executantul a fost Ambasada Norvegiei, care a atras profesioniştii la efectuarea calculelor. Desigur, rezultatul a fost  plin de optimism.
 Astfel, potrivit acestor previziuni îndulcite, drept urmare a Cupei Mondiale în atmosferă vor fi emise 2 753 271 de tone de dioxid de carbon. Cifra menţionată  este aproximativ egală cu emisiile de dioxid de carbon provenite din utilizarea timp de un an a unui milion de autoturisme. De asemenea, această cifră este de 6 ori mai mare decât emisiile provenite de la Campionatul similar anterioar.

Ce factori determină o astfel de poluare semnificativă? Pe primul plan experţii norvegieni menţionează autotraficul puternic cu oaspeţii Campionatului. Într-adevăr, acum patru ani în urmă, la Berlin, mulţi fani au venit cu maşinile lor şi cu trenuri. Experţii estimează poluărea provenită de la zborurile suplimentare la 18 565 89 de tone de dioxid de carbon. Şi asta fără a lua în considerare alte emisii dăunătoare, eliminate de industria auto.

Ştiaţi că Cupa Mondială de fotbal

15 390 de tone de dioxid de carbon au fost înregistrate pentru producţia de ciment la construirea unui stadion nou. Cimentul este ieftin pentru consumator, dar nu şi pentru Natură. Există dovezi că pentru producţia unei tone de ciment în mediu iesă la fel de mult, adică o tona de dioxid de carbon.

Ziarul "The Guardian" care , de asemenea, a menţionat acest lucru pe  paginile sale, a comparat  volumul  emisiilor de dioxid de carbon, produse de Campionatul de fotbal, cu  6000 de zboruri ale navetelor spaţiale sau fabricarea unui milirad de produse culinare dezgustătoare, cum ar fi cheeseburgerii .

Într-un efort de a fi echitabili să menţionăm cum guvernul din Africa de Sud planifică să reducă prejudiciul cauzat de această acţiune de afaceri în domeniul fotbalului. În capitala republicii a fost construită o cale ferată uşoară, în scopul de a facilita circulaţia oaspetelor Campionatului şi de a reduce emisiile provenite de la alte mijloace de transport mai "murdare". De asemenea, ei declară timid că vor planta în zonele urbane sute de mii de copaci ...

Eu, în mod intenţionat, nu vreau să menţionez ce fel de profituri vor primi organizatorii acestui campionat (Africa de Sud). Acest lucru a fost subliniat de mai multe mass-media. Evident, că nu este nici o sărbătoare de fotbal, ci o întreprindere de afaceri de mari dimensiuni, care va îmbogăţi un mic grup de bancheri şi afacerişti, lipsiţi de pudoare, cauzând, totodată, prejudicii imense mediului înconjurător.

Ce pot face, eu personal? Cum să reacţionez la informaţiile de mai sus? Eu, personal,  ignorez Campionatul. Campionatul ignoră tatăl meu, în trecut un fan înverşunat. Am împărtăşit acest lucru cu persoane cunoscute, dintre care mulţi au făcut concluzii corecte. Eu am scris pentru dvs.acest articol.


în engleza .pdf

Sursa

Duminică, 27 iunie 2010
Vizualizări: 1590

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
199
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
334
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
433
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
232