ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sunt Vegetarian

Mulți ani la rând am cumpărat legume și fructe din „magazinul de cartier” al unei familii din vecini. Când intri într-un astfel de magazin, nu doar cumperi și ieși ci mai stai puțin „la taclale”. Proprietara magazinului nu știa că sunt vegetarian. Într-una din zile, am avut următorul dialog:

- Am adus pulpe proaspete de pui, puteți să vă alegeți din lada frigorifică.

- Eu sunt vegetarian. Nu mănânc carne.

Proprietara magazinului mă privește ciudat neștiind dacă glumesc sau vorbesc serios.

- Cum nu mâncați carne…? Dar ce mâncați…?

- Legume și fructe crude.

Este contrariată și mă întreabă ușor descumpănită:

- Păi… și de ce nu mâncați carne…? De când nu mâncați carne…?

- Pentru că nu-mi place să mănânc cadavrele animalelor. De douăzeci și doi de ani mănânc doar crudități.

Femeia se schimbă la față, devine palidă și dispare pe ușa dinspre depozitul magazinului. Imediat vine o vânzătoare care mă întreabă ce s-a întâmplat de i s-a făcut rău „șefei”. Îi redau dialogul avut cu doamna respectivă. Vânzătoare se uită ciudat la mine și îmi spune că se duce să vadă cum se simte șefa. Nemaifiind nimeni în magazin nu am plecat pentru că prin acea zonă mai circulau tot felul de oameni care nu s-ar fi sfiit să ia ceva de pe rafturi văzând că nu este nimeni prin preajmă.

A durat ceva până când proprietara magazinului a reapărut. I-am cerut scuze pentru dialogul avut și i-am explicat că nu m-am așteptat ca cele ce i-am spus despre mine să îi provoace o asemenea reacție. M-a asigurat că totul este în regulă și apoi a spus cu o sinceritate dezarmantă:

- Nu m-am gândit niciodată că toate preparate care se află într-o vitrină frigorifică sub diferite nume, sunt de fapt cadavrele „procesate” ale unor animale… Nu cred că voi mai putea vreodată să mă ating măcar de… „carne”.

Din acea clipă a devenit vegetariană. A fost clipa ei de conștientizare și de transformare și este în totalitate meritul ei că a fost „pe recepție”. Trupul i-a confirmat printr-o reacție/revoltă puternică, aproape violentă că ceea că ce a înțeles este corect. A realizat că în tot ceea ce privește „industria cărnii”, cuvintele folosite ne distrag atenția de la realitate. Animalele și cadavrele acestora nu sunt asasinate ci… „procesate”. Ceea ce cumpărăm din galantar nu sunt cadavre de animale ci: parizer, salam, cârnați, tobă, caltaboși, leber, carne tocată, carne de mici, costiță, slănină, kaizer, mușchi, jambon… Lista este foarte lungă. Cum se produc toate acestea? Cu toate că știm mai toți cum să obținem preparăm „produse din carne” să luăm un exemplu oarecare folosind cuvintele corecte: se taie bucăți din cadavrul unui animal, se toacă, se condimentează și se îndeasă în intestinul aceluiași animal care a fost în prealabil spălat de fecale și curățat de mucoase. Se înnoadă la capete și se afumă. Se mănâncă uscat sau prăjit. Este un produs căutat și cumpărat masiv. Ce nu știm însă sau știm și ignorăm cu desăvârșire este ce ingurgităm deodată cu cadavrele animalelor asasinate. Frica sa de moarte ajunge în fiecare celulă a Trupului nostru și ne induce anxietate și suferințe fizice grave. Ne modifică gândirea (ești ceea ce mănânci), emoțiile, sentimentele, trăirile.

Omul nu este carnivor chiar dacă a evoluat din cel mai feroce carnivor de care avem știință că a existat vreodată pe Pământ: T. Rex. În sfârșit, până și „știința oficială” a fost nevoită să admită că omul a fost la origine un saurian feroce. Asemănările dintre omul modern și T. Rex sunt evidente atât comportamental cât și și ca ferocitate. Omul distruge tot ce-i iese în cale, semeni, animale, biotopuri, Mediul Planetar. Nici măcar canibalismul nu a dispărut în totalitate. Omul a evoluat pe parcursul a milioane și milioane de ani și la un moment dat a devenit culegător, a devenit frugivor, apoi vegetarian. A urmat o perioadă de involuție probabil datorită unor condiții naturale și omul a redevenit carnivor. Apoi, pentru că specia umană a prosperat și comunitățile umane au devenit tot mai numeroase și cu tot mai mulți membri, omul a devenit omnivor. Astăzi suntem pe o cale evolutivă către vegetarianism. Tot mai mulți oameni se reîntorc la o hrană curată. Acest fenomen care i-a amploare, se produce și se propagă prin conștientizarea Naturii noastre Spirituale care radiază în Orizontul Vieții noastre, prin Cunoașterea pe care o îmbogățim și o promovăm permanent în Mentalul Colectiv și prin Înțelepciunea pe care o dobândim în urma Cunoașterii sporite. Realizăm cu fiecare pas pe care îl facem în Cunoaștere, că nu suntem vârful vreunui presupus lanț trofic, că nu avem drept de Viață și de moarte asupra niciunei alte Ființe din Sfera Vieții, că nu avem un loc privilegiat în Bio-Sfera Planetară. Realizăm Responsabilitatea pe care o avem de menținere în sănătate perfectă a Firii Înconjurătoare pentru ca toate Ființele Pământului să se bucure de un mediu curat și primitor, un mediu inspirator, potrivit evoluției fiecăreia dintre specii.

Omul s-a obișnuit să consume mamifere și păsări: porci, vaci, capre, oi, delfini, foci, curcani, gâște, rațe, găini, fazani, struți… În unele zone se consumă și câini, șerpi, insecte, broaște. Mai toți oamenii mănâncă și pește, raci, homari, scoici, melci. În general, omul mănâncă cam „tot ce mișcă”, asta însemnând animale. Specia noastră nu se oprește aici. Oamenii nu doar că au dezvoltat lagăre în care sunt crescute animale pentru a fi apoi trimise la abatoare și asasinate dar exploatează animalele și în alte moduri. Animalelor li se ia anual lâna cum este în cazul oilor, li se recoltează laptele și în cazul păsărilor și broaștelor țestoase, ouăle, scurtându-li-se dramatic perioada de Viață. Din pielea lor se fac pantofi, haine, curele, portofele, genți. Tot cu pielea animalelor ucise se tapițează fotolii și canapele. Din oasele lor se fac adezivi și alte produse. Animalele sunt vânate pentru blana lor frumoasă. S-au dezvoltat lagăre în care animalele sunt crescute pentru blană. Tot animalele sunt cele care suportă toate atrocitățile pe care doar omul le poate inventa, atrocități care se numesc „experiențe pe animale”. Animalele de companie au și ele o Viață de sclav. Au fost luate din mediul lor natural, au fost create tot felul de rase ciudate și sunt hrănite cu mâncare procesată din cadavrele altor animale la care sunt adăugate tot felul de chimicale de sinteză. Să nu uităm nicio clipă ca mai există și un număr mare de animale care sunt înjugate și folosite la diverse munci și „sporturi”, uneori până la epuizare. Grădinile zoologice și circurile sunt alte lagăre în care animalele sunt chinuite doar pentru că ele există.

Prima concluzie este că, în societate de consum, pe nivelul actual de evoluție al marii majorități, omul este dependent de animale pentru hrană și o serie de alte resurse. A doua concluzie este că aproape toți oamenii se află permanent într-un mediu în care se propagă vibrația cadavrelor animalelor ucise, fie că se îmbracă, încalță și poartă părți prelucrate ale cadavrelor unor animale, fie că mănâncă cadavre „procesate”, fie că au în preajmă animale sclavi, că se distrează chinuind animale, că le vânează pentru a-și satisface plăcerea de a ucide și de a-și „împodobi” pereții caselor cu craniile acestora sau cu trupurile împăiate ale acestora. Specia umană este încă puternic stăpânită de Demonul Uciderii iar Frecvența Vibrației acestuia se reverberează implicit și asupra omului. Așa se face că suntem dintre toate speciile, specia care dezvoltă cele mai multe și mai urâte boli. Atitudinea noastră este cea care generează permanent noi și noi suferințe ale Trupului și mai cu seamă ale Minții. Suntem singura specie care se află permanent în război cu ea însăși la nivel local, regional sau global. Atitudinea noastră este cea care ne poate salva ca specie sau ne poate îndrepta către extincție. Dacă nu ne schimbăm Atitudinea actuală, Mama Pământ se va elibera în scurt timp de noi și va produce o mare ușurare pentru toate regnurile. Mai devreme sau mai târziu, într-un fel plăcut sau neplăcut nouă, animalele vor fi eliberate. Putem face noi asta Acum, Aici. Fiecare din noi poate face ca tot mai puține animale să fie asasinate. Cu fiecare om care renunță la consumul cadavrelor de animale, la portul de obiecte făcute din pielea și din lâna acestora, la consumul oricărui „produs” de origine animal, semnalul evoluției noastre ca specie devine tot mai puternic și Mama Pământ simte că ceva minunat este pe cale să se producă.

Animalele sunt la fel de inteligente ca fiecare dintre noi. Dacă ele nu vorbesc la fel ca noi, dacă nu articulează cuvinte, asta nu înseamnă că nu comunică, ba dimpotrivă. Animalele, spre deosebire de noi, sunt capabile să comunice între specii. Un câine și un delfin comunică perfect chiar dacă scot sunete diferite. Noi am câștigat dea lungul fenomenului evolutiv Cuvântul dar am pierdut comunicarea directă, nemijlocită de Cuvânt, de la Inimă la Inimă. Doar prin Inimă putem comunica nemijlocit cu toate celelalte specii, cu Munții și cu Oceanul, cu Mama Pământ și cu Soarele, cu Galaxia și cu toate Ființele din Uni-Vers și din Multi-Vers. Când asculți și „auzi” șoaptele Ființelor din Sfera Vieții, nu mai poți să ucizi un animal și să-i mănânci cadavrul. Taina cea mare a evoluției fiecăruia dintre noi este îmbogățirea Cunoașterii și dobândirea Înțelepciunii. Pe măsură ce Înțelepciunea ta se îmbogățește, sporește, se extinde, ea este înnobilată de valorificare potențialului cu care ești înzestrat. Simțurile Trupului tău se extind, Conștiința ta se extinde, simțurile superioare germinează și rodesc și poți comunica nemijlocit cu toate celelalte Ființe. Uni-Versul devine transparent și începi să poți „vedea”, „auzi”, „atinge”, „gusta” și „simți” câte ceva din Savoarea Creației.

Uneori, în clipa în care facem un mic pas, când ne mai înălțăm cu o treaptă, când putem zări înălțați pe vârfurile a ceea ce suntem astăzi, o lume minunată ce este gata să ne primească în Grădina ei însorită și iubitoare, trăim o experiență ce ne face să ne pierdem pentru o clipă echilibrul pe care ni-l oferă Cunoscutul, Confortabilul hipnotizant al lui „așa se face”, al lui „așa au trăit și bunicii noștri și n-au murit”. Ba da! Au murit deși erau Nemuritori în Trup! Când spun asta nu mă refer la Ființa Nemuritoare sălășluitoare în Inima noastră care coboară periodic în alte și alte Trupuri ci la Regenerarea infinită a Trupului în care ești astăzi. Chiar dacă nu înțelegi acum, chiar dacă nu poți accepta ce îți spun în această clipă, chiar dacă respingi tot ce ai citit sau ai auzit despre aceste lucruri, alege să fii un Căutător al Adevărului pentru că asta te va elibera de tot ce ai fost învățat(ă) să fii și într-o zi vei înțelege.

Paul Buică

 

 

Sursa: dhyanna.ro

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 28 iunie 2015 15:17
Vizualizări: 2290

Citiţi de asemenea

În timpul nopții, deasupra Portugaliei a avut loc o explozie puternică. Acesta este asociată cu căderea unui meteorit, c...
6
Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
398
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
386
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
457