ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Suplimente nutritiveAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Clasificarea de aditivi alimentari

Index "E" a fost introdus la timp pentru comoditatea: de fapt, pentru fiecare aditiv alimentar este un nume ciudat chimice şi lung, care nu încap pe o etichetă mici. Şi, de exemplu, E115 cod arată la fel în toate limbile, nu ocupă mult spaţiu în transferul a produsului şi, în plus, existenţa a codului indică faptul că acest supliment alimentar este permis în mod oficial în ţările europene.


£ 100 - £ 181 aditivii alimentari şi vopsele

£ 200 - £ 296 conservanţi, conservarea produselor

£ 300 - £ 363 antioxidanti încetini oxidare

£ 400 - £ 481 emulsificatori şi stabilizatori, păstrarea coerenţei

£ 500 - £ 575 looseners sprijinirea structura produsului

£ 631 - £ 637 arome

£ 900 - £ 999 antiflemingi pentru a reduce formarea spumei

£ 1100 - £ 1105 enzime, catalizatori biologici

£ 1400 - £ 1450 amidonul modificat pentru a crea consistenta dorita

E 1510 - 1520 DisolventeTipuri de aditivi alimentari

Coloranţi (E1 **)

Coloranţi - ARD substanţe care sunt adăugate pentru a restabili culoarea naturală care a fost pierdut în timpul prelucrării sau de depozitare a produsului, sau pentru a creşte intensitatea, colorant incolor aceleaşi produse - bauturi racoritoare, inghetata, produse de patiserie.

Materii prime pentru coloranţi alimentari naturale sunt fructe de padure, flori, frunze, rădăcini. Unii coloranţi sunt sintetice, ele nu conţin nici agenţii aromatizanţi sau vitamine. coloranţi sintetici, comparativ cu cele naturale, au avantajele tehnologice, asigură o culoare mai vie.

În Rusia există o listă de produse care nu fac obiectul de colorare. Acesta include toate tipurile de apa minerala, lapte de consum, smantana, lapte bătut, produse lactate, uleiuri vegetale şi grăsimi animale, ouă şi produse din ouă, făină, amidon, zahar, produse de tomate, sucuri si nectaruri, peşte şi fructe de mare, produsele din cacao şi ciocolată cafea, ceai, cicoare, vin, vodca, porumb, mancare pentru bebelusi, brânză, miere, unt din lapte de ovine şi caprine.

Conservanţi (E2 **)

Conservanţi creşterea Perioada de valabilitate. Comună conservant folosit de sare cel mai mult, alcool etilic, acetic, sulfuric, acidul benzoic sorbic şi sărurile anumite. Nu este permis să intre în conservanţi sintetic în produsele de larg consum - lapte, făină, pâine, carne proaspătă, ca şi în produsele alimentare dietetice şi a produselor etichetate "naturale" şi "proaspete".

Antioxidantii (E3 **)

Antioxidantii protejeaza impotriva daunelor la grăsimi şi produse care conţin grăsimi, protejează împotriva decolorare legume şi fructe, incetinind oxidarea enzimatică de vin, bere si bauturi racoritoare. Antioxidantii naturali - un amestec de acid ascorbic şi tocoferoli.

Agenţi de îngroşare (E4 **)

Agenţi de îngroşare a îmbunătăţi şi pentru a păstra structura de produse, permite obţinerea unor produse cu consistenta dorita. Toate autorizaţi pentru utilizare în produsele alimentare, agenţi de îngroşare, apar în natură. Pectins şi gelatină - componente naturale ale produselor alimentare, care sunt folosite în mod regulat în alimente: legume, fructe, produse din carne. Aceşti agenţi de îngroşare nu sunt absorbite şi nu digerate în valoare de 4-5 g pe recepţie pentru persoana care acestea se manifestă ca un laxativ uşoară.

Emulgatori (E5 **)

Emulgatori sunt responsabile pentru coerenţa alimentare, puterea lui şi proprietăţile din material plastic. De exemplu, nu dau produse de panificatie repede cresc vechi.

Naturalemulgatori Nye - albuşul de ou şi naturale lecitină. Recent, cu toate acestea, industria folosesc tot mai mult emulsificatori sintetice.

potenţiatorilor de aromă (E6 **)


carne proaspătă, peşte recoltate doar legume şi alte alimente proaspete au un gust şi o aromă pronunţată. Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de substanţe care îmbunătăţesc percepţia gustul prin stimularea terminatiilor de receptori gust - nucleotide. În timpul depozitării şi prelucrării industriale scade numărul de nucleotide, astfel încât acestea se adaugă în mod artificial.

Maltol etilmaltol şi a contribuit la creşterea percepţiei unui număr de arome, în special fructe şi cremoase. În maioneza cu conţinut scăzut de grăsime, ele se înmoaie un gust ascuţite de acid acetic şi acute, în plus, contribuie la sentimentul de a face iaurt scăzut de grăsime de calorii si inghetata.

Unele dintre aditivii alimentari autorizaţi pentru utilizare în produsele

(Din lista, aprobată prin Rezoluţia specială a Cabinetului de Miniştri al Ucrainei)

E 150a zahăr de culoare

£ 152 cărbune

E 160A caroteni

Anii 160 £ extract de boia

E 162 sfecla roşie betanin

£ 164 şofran

E 260 Acid acetic

E 296 Acid malic

E 406 agar-agar

E 420, sorbitol şi sirop de sorbitovy

440 £ pectina, gelatina

Glicerol E 422

E 460 celuloză

E 637 uleiuri esenţiale de alcool, apă-alcool, aroma de fum, vanilie

E 901 ceară de albine, alb şi galben

La £ 902 lumânare de ceară

£ 905s ceara

£ 908 de orez ceară criblură

E 1510 etilic

E 1420 Amidon acetilat

Sursă

Duminică, 21 martie 2010
Vizualizări: 3642

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
227
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
203
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
222
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
574