ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Supravegherea telefon mobil a arătat: suntem în robie la obiceiurile lor.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


John Schwarz

Senzaţie: suntem oameni plictisitor.

Din cele mai recente de cercetare - o-triviale neutilizarea informaţiilor secrete obţinute de la urmărirea locaţia de 100 mii telefoane mobile în Europa - că lista de elemente, în cazul în care la un moment dat nu există acest lucru sau acea persoană, aproape întotdeauna mici, iar oamenii de obicei nu sunt îndepărtate de pe de start, pe distanţe lungi.

"Indivizii sunt destul apar regulat în acelaşi domeniu, precum şi revenirea la vizitat frecvent unele puncte: acasa sau la locul de muncă" - noteaza cercetatorii.

S-ar părea că munţii din informaţiile predate pentru a dovedi de la sine înţeles. Dar oamenii de ştiinţă spun concluziile lor arată că persoanele care fac obiectul unor legi similare, indiferent de ceea ce distantele trec, mici sau mari, poate deschide noi orizonturi în domenii cum ar fi urmărirea răspândire a bolii şi de urbanism.

"În aceste seturi de date electronice stocate secţiuni ale comportamentului nostru în viaţa de zi cu zi - explică Albert-Laszlo Barabas, autor de proiect şi director de cercetare de retele complexe de la Northeastern University (Boston). - Aceasta este o extrem extinde posibilităţile de ştiinţă."

Conform cercetatorilor, a folosit informaţii, a căror legalitate poate ridica îndoieli, dar, după toate datele care vă pot ajuta să învăţăm numele de anumite persoane, were a trecut prin Scrambler. Cu toate acestea, oamenii de stiinta scrie, de călătorie în spaţiu depinde de rutină, astfel încât, pe baza unor modele de trafic, garnitură până în analiza de date, puteţi calcula cât de probabil este proprietarul telefonului va apărea în acest lucru sau acel punct. "

Oamenii de ştiinţă nu au nici o pentru a primi date de la operatorul de telefonie mobilă european, care a fost obligată să colecteze aceste informaţii. În cadrul acordului cu cercetatorii companiei nu au facut publice numele ţării a operatorului.

Cercetători, inclusiv colegii, dr. Barabas la universitate - Marta C. A. Gonzalez si Cesar Hidalgo, urmărite mişcările de 100 de mii de abonaţi de telefonie mobilă, alese la întâmplare de la 6 milioane de persoane în termen de 6 luni. Locatia a abonaţilor devine clar de fiecare dată când a sunat la telefon, a răspuns la apel, primit sau SMS trimis de: compania de telefonie de a stabili cel mai apropiat turn, şi timp pentru reţea.

De la apeluri şi SMS-uri, de obicei, au fost sporadice, de asemenea, cercetatorii au folosit o gamă mai restrânsă de date, care a stabilit locul de 206 de utilizatori la fiecare două ore. Potrivit cercetatorilor, analiza celor două seturi de informaţii meci.

Oamenii de stiinta au timp întrebat cum să înveţe să se măsoare ceva la fel de efemere ca circulaţia persoanelor fizice în spaţiu. Dacă putem izola normele universale si algoritmi de oameni plimbare, acestea ar putea fi folosite pentru simulare computerizată, în scopul de a dezvolta eficient mai multe metode de intervenţii de urgenţă, pentru a planifica oraşe şi să monitorizeze răspândire a bolii, autorii, a cărui operă este publicată în discuţie ultimul său din revista Nature.

Utilizate pentru a colecta informaţii care ar putea face lumină asupra circulaţiei număr mare de persoane, oamenii de ştiinţă au încercat să utilizeze formule sofisticate pentru a prezice comportamentul uman. Dar in ultima vreme, informaţiile solicitate de către aparent zonele cele mai puţin probabil.

De exemplu, un Brokmenna Derk de utilitate studiu, un profesor de fizica la Universitatea Northwestern, urmărite de circulaţie a banilor de hârtie, considerat ca un substitut pentru circulaţia persoanelor. Folosind datele din wheresgeorge.com site, unde voluntarii urmări amplasarea şi circulaţia mai mult de 129 milioane de facturi diverse denumiri, Dr. BrockEnn găsit un sistem similar de circulaţie, este, de asemenea, o reminiscenţă a circulaţiei animalelor în căutare de hrană.

Barabas şi co-autorii subliniază că studiul lor - un important pas înainte, ca nu oamenii cu telefoanele lor de a pleca, dar din cauza circulaţiei persoanelor pot fi urmărite mai clar decât în cazul banilor de hârtie se deplasează de la o persoana la alta. După cum sa menţionat în articol: "facturile Dollar sunt împrăştiate, dar oamenii - cel mai puţin."

Cu toate acestea, studiile realizate, precum şi alte metode, nu arată că oamenii, de fapt, departe de casă şi locul de muncă sunt eliminate.
Dr. Brokmenn, Barabas articol recenzent si colegii sai au observat că a început să-l citesc cu oarecare emoţii: "I-am spus:" Oh, sper că din aceasta nu rezultă că concluziile noastre sunt absolut greşită ". Cu toate acestea, în conformitate cu Brokmenna, el a fost "foarte fericit pentru a vedea că rezultatele coincid cu ale noastre, deşi sistemul de circulaţie a fost bazat pe un tip complet diferit."

Utilizarea telefoanelor mobile pentru a spiona pe oameni, chiar dacă apelanţii rămână anonimă, are implicaţii asupra vieţii private, astfel încât studiul "este alarmant", a declarat Marc Rotenberg, fondator al Electronic Privacy Information Center (Washington).

Studiu, în funcţie de Rothenberg, "ridică întrebări cu privire la protecţia vieţii private în spaţiile fizice într-o situaţie în care tehnologia face posibilă înregistrarea de date privind localizarea obiectului.

Arthur Caplan, directorul Centrului pentru Bioetica de la Universitatea din Pennsylvania, a declarat că există, de asemenea, afectat de grave probleme de morală. De obicei, cercetătorii pot observa oameni în locuri publice, fără a le cere acestora să permisiune specială şi care prezintă constatările lor instanţei de comisii de etică a instituţiilor ştiinţifice ale acestora, dar, după cum Kaplan remarcat, "Eu nu personal efectuate la aparatul mobil la categoria de uz public."

http://inopressa.ru/nytimes/2008/06/06/14:54:16/mobil

Luni, 16 iunie 2008
Vizualizări: 3765

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
180
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
132
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
239
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
93