Tamer: pe pământul gol acum este un paradis

/ Vizionări: 4542

Tamer: pe pământul gol acum este un paradis

 

Tamer: pe pământul gol acum este un paradis

Tamer este o aşezare ecologică activă şi în curs de dezvoltare  din Portugalia. Acum, acest loc este bântuit de vizitatori , aici întotdeauna sunt organizate seminare de instruire privind  sistemul economic al pământului, care a transformat  peisajul local. Anterior, aici au fost soluri stâncoase, lipsite de viaţă, iar acum ... Acum, aici sunt iazuri, plantaţii verzi şi pomi fructiferi care rodesc, în lacuri este peşte viu. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Există un termen ecologic "permacultură", care presupune gestionarea sistemului natural pe pământ. În permacultură nu-s câmpii lungi, plantate cu o singură cultură, totul creşte împreună, susţinându-se şi protejându-se reciproc. Plus peisajul organizat într-un mod corect.

 

Tamer: pe pământul gol acum este un paradis

Locuitorii Tamer-ului au fost învăţaţi de permacultură de către un austriac cu o renume mondială, Sepp Holzer, al cărui gospodăria este situată în Alpii austrieci. Bazându-se pe observaţiile personale de o jumătate de secol ale plantelor, insectelor, animalelor, peştilor, reptilelor şi pe interacţiunea lor, dlui a organizat astfel teritoriul său de 50 de hectare, că pe el se simtă minunat şi oferă recolte bune şi permanente, practic, toate culturile, chiar şi cele mai exotice, cum ar fi kiwi , lămâi şi struguri, care au fost considerate aici, până la Z. Holzer, imposibile.

Sepp Holzer a ajutat locuitorii Thamer-ului  să sape iazuri, care în cele din urmă s-au umplut cu apă, şi apoi cu fiinţele vii. Organizarea adecvată a peisajului a făcut posibilă plantarea pomilor fructiferi, culturilor leguminoase şi diferitelor ierburi. Şi pământul gol, pe care cândva au fost doar pietre, a început să înflorească şi să devină tot mai bun şi mai frumos cu fiecare zi ce trece.

Zona aşezării este în creştere constantă, vin oameni noi care doresc să trăiască aici, sau să petreacă timpul, învăţându-se de la Z. Holzer şi locuitorii Thamer-ului ca apoi să creeze pe terenul lor un mic paradis.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.