Ţara Himalaya intenționează să renunțe sută la sută la îngrășămintele chimice
Unele țări trec la energia regenerabilă, altele - la alimente complet ecologice. Ţara Himalaya, învecinată cu India și China, planifică la o 100% să elimine utilizarea substanțelor chimice sintetice în agricultură până în anul 2020.
Ministrul Agriculturii și Pădurilor din Bhutan, Pema Gyamtsho, a anunțat decizia la Summit-ul pentru Dezvoltare Durabilă organizat în oraşul Delhi în 2013. El a menționat că efectele nocive ale îngrășămintelor chimice nu numai că reduc valoarea nutritivă a fructelor și legumelor, dar de asemenea sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător prin faptul că după utilizare toate produsele chimice se dizolvă în apele subterane. Creşterea produselor ecologice nu este ușoară și în Occident, productivitatea scade foarte mult atunci când solul nu mai este tratat cu îngrășăminte moderne. Este motivul pentru care sunt necesari câțiva ani pentru a pregăti solul la o astfel de schimbare majoră.
S-ar părea că un mic regat cu o populație de aproximativ 450.000 de locuitori și un sector agricol bine dezvoltat se poate întreține şi singur, însă guvernul se așteaptă la mai multe - exportul ulterior al produselor de calitate în țările vecine. Pentru Bhutan, care și-a deschis porțile la influențele exterioare numai cu 30 de ani în urmă şi tinerii părăsesc rapid ţara ca să se stabilească în statele mai dezvoltate, o astfel de politică este o modalitate bună de a atrage atenția lumii întregi și, totodată, a reînnoi tradițiile.
Sursa: energy-fresh.ru