Testarea încărcătorilor solare ucrainene

/ Vizionări: 7636

Testarea încărcătorilor solare ucrainene 

 

Testarea încărcătorilor solare ucrainene

Solarul provoacă cancer
Solarul provoacă cancer

O resursă din Internet technoportal.ua a efectuat testarea încărcătoarelor solare  de la producătorii ucraineni. Detalii şi rezultate – mai departe.

Compania ucraineană Borton, cunoscută pentru telefonul mobil Borton DSC-MP-03, сare a stârnit vâlvă, încă în anul trecut a anunţat despre producerea încărcătoarelor solare pentru dispozitive mobile.

BORTON SC-24

Testarea încărcătorilor solare ucrainene

BORTON SC-24 permite să taxăm dispositive cu o tensiune de 3,6 V, 5V si 6V (SC-11 - doar  cu 5,5 V). Prin urmare, poate fi folosit pentru a încărca nu numai telefoane mobile, dar şi PDA-uri (PDA- Personal Digital Assistant – trad.) media playere şi camere foto şi video, navigatori, etc. Dar, de laptop-uri nu este vorba, pentru că acestea au o altă "tensiune" (să nu mai vorbim de conectori (adaptori) şi consumul de energie în cantităţi mari). În plus, spre deosebire de modelul anterior, care are două conectoare non-universale, SC-24 are un conector miniUSB.

SC BORTON-11

Testarea încărcătorilor solare ucrainene

Electrocarul cu remorcă acoperită de panouri solare
Electrocarul cu remorcă acoperită de panouri solare

Pe de altă parte, Modelul SC-11 este mai compact si mai uşor (52 gr. faţă de 125 gr.). Interesant că modelul este disponibil în patru culori (alb, roz, albastru şi negru) şi cu ceva aminteşte vag despre produsele Apple. Pe site-ul producătorului puteţi vedea prezentări vizuale ale celor două gadget-uri.

Coeficientul de conversie a energiei solare la încărcătoare BORTON - aproximativ 15-17%. Pentru o încărcare completă de la lumina soarelui SC-24 are nevoie de aproximativ 14 ore, de la lumină fluorescentă - 24 de ore; într-o zi posomorâtă, fără nici o lumina directă a soarelui -  3-4 zile sau 5 ore de la reţea. Pentru o încărcare completă de la lumina soarelui SC-11 are nevoie de aproximativ 16 ore,  de la lumină fluorescentă - 30 ore, pe timp noros - 3-4 zile sau 7-8 ore de la reţea.

L SC-11 acumulatorul incorporat se încărcă de la soare mai lent, decât la SC-24. Deoarece primul încărcător are un element, în timp ce al doilea - două (şi suprafaţa elementelor este de aproximativ 3 ori mai mare). Pe de altă parte, bateria SC-11 are un accumulator mai mic, de aceea  timpul de încărcare diferă cu 1,3 -1.5 ori.

Potrivit technoportal.ua, calitatea asamblării şi materialelor lasă de dorit, acest lucru este explicat prin pretul redus la  dispozitive şi este scuzabil, dacă vom ţine cont de originalitatea lor şi disponibilitatea acumulatorului incorporat (built-in baterie). Garanţia la aceste gadget-uri durează doar 2 săptămâni, însă producătorul, pe site-ul său, asigură că durata de viaţă a acestor dispozitive este de 50 de ani. Încărcătoare sunt asamblate în China la comanda lui BORTON.

PSC201b de la compania "Quasar"

Testarea încărcătorilor solare ucrainene

Construiește-ți propriul deshidrator solar de fructe și legume (+Video)
Construiește-ți propriul deshidrator solar de fructe și legume (+Video)

În vânzare sunt disponibile nu numai încărcătoare solare chineze de la  compania ucraineană. Compania Gravicappa prezintă primele gadget-uri autohtone. Reprezentantul ei  spune, că încăcătoare sunt fabricate la uzina Quasar din Kiev. Noi am testat încărcătoare pentru telefoane (PSC201b) şi laptop-uri (PSC204b). Deocamdată acestea nu au marca lor (numai numerele modelurilor). Şi, în genere, sunt încă "nefinisate". Cu toate acestea, în conformitate cu planurile, în viitor acestea vor fi îmbunătăţite.

Din păcate, există foarte puţine informaţii disponibile despre aceste dispozitive. PSC201b este mai mare şi mai greu, decât omologii de la BORTON: dimensiunile sale sunt: 165 × 90 × 20 mm, greutate - 250 gr. Acumullator incorporat nu este, la fel ca şi butoane sau indicatori - doar fir pentru a conecta telefoane. Materialele sunt de calitate medie, dar şi preţul nu muşcă - 360 grv ($ 45). Împreună cu gadget veţi obţine un set de adaptori pentru telefoane Nokia, Motorola, Sony Ericsson, Siemens, Samsung.

Timpul aproximativ pentru  încărcare - 4 ore. Experienţa noastră a demonstrat că, în vreme posomorâtă Nokia E-51 a fost taxat pe jumătate timp de 7 ore. În vreme insorită, rezultatul ar trebui să fie mai reuşit. Da, şi este un pic mai repede, decat echivalentul de la BORTON (patru elemente de lucru).

PSC204b

Testarea încărcătorilor solare ucrainene

Stadionul „solar”
Stadionul „solar”

PSC204b diferă semnificativ de toate celelalte dispozitive, nu numai prin destinaţia lui – încărcător pentru laptop-uri, dar şi prin dimensiunile. Dispozitivul seamănă cu un dosar gros pentru papetrie (dimensiuni 380 × 310 × 30 mm în stare pliată) şi are o greutate destul de semnificativă (880 gr.), Şi ce este remarcabil, se închide cu un fermoar ca o mapă obişnuită. Probabil, că mai uşor să luaţi în drum un bloc de alimentare, decât această taxă. Şi costă aceasta foarte scump -1500 grv (200 dolari). Deci, nu este util pentru rolul gadget-ului de călătorie.

Rezumat:

Avem două noutăţi despre încărcătoare solare ecologice: una - bună şi  una - rea. Bună este că încărcătoare solare pentru telefoane mobile există în natură şi într-adevăr funcţionează. Mai mult, decât atât, acestea pot fi deja achiziţionate la preţuri destul de adecvate în Ucraina. Vestea proastă este că, deocamdată aceste dispozitive sunt "nefenisate" (în special, cele autohtone), şi nu ne impresioneaza nici cu design, nici cu caracteristicile suplimentare. Oare merită atenţie astfel de gadget-uri? Da, dacă frecventaţi locuri, unde nu există nici o ieşire la reţea: în călătorie turistică, la natură, pe plajă sau într-o cabană de la ţară, etc.

 

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137