ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tipurile de castane şi utilizarea lor

Există două tipuri de castane: comestibile şi necomestibile. Încă din Evul Mediu, castanele comestibile erau considerate în Europa mîncarea săracilor – aceştia cresc pretutindeni, se află chiar la picioare. În Franţa este chiar un simbol naţional. Totodată, castanele au puţine calorii şi conţine, în afară de proteine, o mulţime de microelemente.

Anul trecut, părinţii Nataşei ne-au spus că şi la noi cresc castane ce pot fi mîncate. Iar anul acesta, înarmaţi cu pungi, am urcat pe dealurile din jurul case şi am cule castane. Castanele prăjite, care în această perioadă pot fi procurate în stradă, seamănă cu cartofii fierţi. Iar castanele proaspete, puţin ustate, sînt crocante şi au un gust ca migdalele. E mult mai gustos.

Citiţi de asemenea

Mirosul de mușețel, infuzia de frunze de nuc, masca din mac măcinat — în cultura tradițională, îngrijirea corpului era o...
178
Cu mult înaintea calendarelor, GPS-ului și prognozelor meteo, oamenii priveau cerul. În desenele stelare vedeau timpul s...
137
Această poveste continuă reportajul video despre Evgheni – un bărbat nevăzător care și-a construit singur domeniul famil...
167
Fluier de stuf, claxon din scoarță, zornăitor din coajă de nucă — nu sunt doar jucării folclorice. Sunt exemple despre c...
264