ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tipurile de castane şi utilizarea lor

Există două tipuri de castane: comestibile şi necomestibile. Încă din Evul Mediu, castanele comestibile erau considerate în Europa mîncarea săracilor – aceştia cresc pretutindeni, se află chiar la picioare. În Franţa este chiar un simbol naţional. Totodată, castanele au puţine calorii şi conţine, în afară de proteine, o mulţime de microelemente.

Anul trecut, părinţii Nataşei ne-au spus că şi la noi cresc castane ce pot fi mîncate. Iar anul acesta, înarmaţi cu pungi, am urcat pe dealurile din jurul case şi am cule castane. Castanele prăjite, care în această perioadă pot fi procurate în stradă, seamănă cu cartofii fierţi. Iar castanele proaspete, puţin ustate, sînt crocante şi au un gust ca migdalele. E mult mai gustos.

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
138
Sfinxurile au jucat un rol important în lumea antică, dacă ne luăm după numeroasele lor sculpturi și reprezentări. Sfinx...
11
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
161
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
127