ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tipurile de castane şi utilizarea lor

Există două tipuri de castane: comestibile şi necomestibile. Încă din Evul Mediu, castanele comestibile erau considerate în Europa mîncarea săracilor – aceştia cresc pretutindeni, se află chiar la picioare. În Franţa este chiar un simbol naţional. Totodată, castanele au puţine calorii şi conţine, în afară de proteine, o mulţime de microelemente.

Anul trecut, părinţii Nataşei ne-au spus că şi la noi cresc castane ce pot fi mîncate. Iar anul acesta, înarmaţi cu pungi, am urcat pe dealurile din jurul case şi am cule castane. Castanele prăjite, care în această perioadă pot fi procurate în stradă, seamănă cu cartofii fierţi. Iar castanele proaspete, puţin ustate, sînt crocante şi au un gust ca migdalele. E mult mai gustos.

Citiţi de asemenea

Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
222
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
152
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
275
O motocicletă nu este doar un mijloc de transport, ci și un hobby pentru mulți pasionați de viteză. Cu toate acestea, ac...
367