Totalurile integrării Letoniei în UE
În ultimii cinci ani în Letonia peste jumătate dintre spitale au fost închise.
În articolul „Integrarea europeană sau cum să predăm țara fără război” am scris despre impactul aderării la UE după exemplul Letoniei.
În cele din urmă:
Patru bănci scandinave - Swedbank, SEB, Nordea și DnBNord controlează aproximativ 75% din segmentul de piață în sistemul bancar.
De fapt, întregul sistem financiar din Letonia este deţinut de băncile scandinave.
Străinii au obţinut controlul deplin al pieței de telecomunicații din Letonia.
În Letonia a rămas fără loc de muncă fiecare al treilea membru al societăţii apt de muncă. În ultimii 10 - 15 ani, aproximativ 400 000 de persoane au părăsit țara, etc.
În ultimii cinci ani, în Letonia au fost închise peste jumătate dintre spitale.
"Dacă în anul 2008 funcţionau 78 de spitale staţionare, în momentul de față sunt doar 39”,- a adus la cunoștința jurnaliștilor Ministrul Sănătăţii din Letonia, Ingrida Circene.
Ministrul a spus că scăderea numărului de spitale este rezultatul optimizării ramurii de sănătate publică.
Ministrul Ingrida Circene de asemenea consideră că la medicii au scăzut în mod semnificativ prelucrările, precum și s-a redus numărul de spitale, care primesc mai mulți pacienți decât permite finanțarea din partea guvernului.
Cu toate acestea, spitalele regionale din țară nu împărtășesc optimismul ministrului. Pe 1 iulie 13 șefi de spitale regionale s-au adresat cu o scrisoare deschisă la conducerea statului în care au evaluat situația în domeniul sănătății publice ca cea critică și au cerut o finanțăre adecvată pentru spitale, scrie ventasbalss.ru.
"Anul 2013 a fost un alt an în care spitalelor, la încheierea acordurilor privind furnizarea asistenței de urgență pentru rezidenți, nu a fost oferită finanțarea pentru tratamentul tuturor pacienţilor", – se spune în scrisoare.
„Managerii spitalelor indică faptul că optimizarea ulterioară a instituțiilor medicale nu este posibilă. De exemplu, este imposibil de a aplica un astfel de criteriu cum este minimizarea timpului de tratament la spital, deoarece această cerință duce la faptul că spitalul definitivează formele de ieşire a pacienților netrataţi”.
După cum se poate vedea ţara aşteaptă doar avantaje în urma aderării la UE.
Sursa: nstarikov.ru