Tratăm dinții cu remedii populare
Prima cauză a tuturor cauzelor este, desigur, caria. Streptococcus mutans, bacteriile cavității bucale, sunt vinovate de carie, transformând zahărul în acid lactic, care erodează smalțul.
Aceste bacterii trăiesc în gura noastră și consumă bucăți foarte mici de alimente bogate în carbohidrați care se lipesc de dinți.
Pentru a-i înfometa, este suficient să respectați igiena orală, să vă spălați dinții de două ori pe zi (dimineața după micul dejun și seara înainte de culcare), iar ideal ar fi după fiecare masă.
Puteți clăti gura cu tinctură de propolis, pelin, ghimbir măcinat, muștar și semințe de anason. Cu 600 de ani înainte de Hristos, în India, lupta împotriva paraziților din gură se făcea prin clătirea cu soluții de muștar, ghimbir și cenușă alcalină.
În China antică, ca bază pentru pastele medicinale, belena este adesea menționată. Ea a fost folosită pentru ameliorarea durerilor de dinți și în Egipt, Grecia, Roma și în țările din Orientul Mijlociu și Asia Centrală.
Romanii numeau belena "iarba dentară" (latină - "herba dentaria"). Medicul roman Scribonius Largus propunea eliminarea "viermilor dinților" prin afumarea dinților cu fumul semințelor de belenă. În același timp, medicul buharic Avicenna considera că cea mai bună metodă de prevenire a cariilor este afumarea pacientului cu o amestecătură fumegândă de ceapă și belenă.
Bacteriile care trăiesc în gură sunt niște mari iubitori de dulce. Așadar, cel mai bun mod de a vă proteja împotriva cariilor este să reduceți consumul de băuturi dulci, produse (zahăr alb, miere și produse care le conțin). Trebuie să știți că cariile produc cel mai mare efect distructiv în primele 20-40 de minute după masă. Gradul de distrugere depinde de cantitatea de zahăr. Prin urmare, după fiecare masă sau consum de apă dulce, este important să vă spălați dinții sau să clătiți gura cu o soluție slabă de sare din apă și sare de mare. Pentru prevenirea și tratamentul cariilor, este util și să clătiți gura cu un decoct de pelin și salvie. Este foarte benefic pentru sănătatea dinților să înlocuiți apa dulce cu apă topită, apă cu siliciu sau ceai verde cu stevie sau rădăcină de lemn dulce, care sunt cele mai bune înlocuitori naturali ai zahărului.
Pentru prevenție, este de asemenea util să mestecați propolis de albine, care inhibă dezvoltarea paraziților din gură. Același efect îl are și hreanul japonez - wasabi. Este un condiment tradițional în exotica de pe coasta de est a Asiei.
Pentru a vă asigura că dinții au suficient calciu, trebuie să consumați cât mai des semințe de in, susan, varză și să consumați alimente bogate în siliciu, fără de care calciul este slab absorbit. Mult siliciu este conținut în coada-calului de câmp. Prin urmare, este util să beți un decoct din aceasta împreună cu ierburi dulci - rădăcină de lemn dulce și stevie.
Dacă totuși aveți carii, atunci în primul rând trebuie să eliminați flora microbiană și să mențineți igiena orală zilnică. În al doilea rând, trebuie să folosiți zilnic mijloace pentru autovindecare a dinților, descrise mai jos:
METODA 1
Pentru a trata cariile, turnați 1 lingură de salvie și pelin uscat cu un pahar de apă clocotită. Lăsați să stea timp de 1 oră și clătiți-vă gura. De asemenea, trebuie să țineți o bucată de vată cu infuzie pe dinte timp de 30 de minute. Procedura trebuie repetată până când caria dispare în câteva luni.
METODA 2
Pentru a trata cariile, trebuie să atașați un bob de propolis pe dinte timp de jumătate de oră. Deasupra așezați o tampon de vată. Procedura trebuie repetată până când caria dispare în câteva luni.
METODA 3
Este cunoscut faptul că varza murată tratează cu succes parodontoza. Așadar, varza murată, după cum se știe, ajută la tratarea stomacului, ficatului și a multor alte boli. Dar, de asemenea, vă va ajuta și în caz de parodontoză. Pentru aceasta, trebuie să o mestecați mult timp. De asemenea, trebuie să clătiți și să masați gura cu suc de varză. Vor trece aproximativ 1-2 săptămâni până când veți observa că dinții bolnavi se îmbunătățesc.
METODA 4
Acest remediu este foarte util dacă suferiți de parodontoză, sângerare gingivală; de asemenea, această procedură întărește gingiile, albește și întărește dinții și este o bună metodă de prevenire pentru menținerea sănătății lor. Amestecați o linguriță de sare de mare fină cu o linguriță de ulei de măsline. Frecați dinții și gingiile cu această soluție dimineața și seara timp de cinci minute. Dacă nu aveți ulei de măsline, puteți folosi orice alt ulei disponibil în casă, dar trebuie să știți că efectul terapeutic va fi redus.
METODA 5. PLUMBAREA NATURALĂ A DINȚILOR
Acesta este un remediu popular foarte eficient pentru tratarea dinților. Pelinul pătrunde în rădăcinile dinților și îi ameliorează durerea, iar propolisul plombează toate microfisurile. Dinții se vindecă complet în mod natural! Luați 250 ml de alcool cu 40% și 250 ml de apă distilată și adăugați jumătate de cană de rădăcini de pelin. Acesta este primul decoct. Pentru a pregăti al doilea, luați încă 250 ml de alcool cu 40% și 250 ml de apă distilată și adăugați 15-20 de grame de propolis mărunțit. Ambele decocturi se lasă să stea timp de 7-10 zile. Ambele decocturi se folosesc în același timp. Amestecați o lingură de tinctură de pelin și o linguriță de tinctură de propolis. Clătiți gura cu această soluție timp de 2-3 minute. Procedura se face seara, sau o puteți face în timpul durerii severe. În 1-3 zile, durerea va dispărea complet. Durata tratamentului este de 3-5 săptămâni.
Dacă nu consumați alcool, puteți folosi următoarele metode de tratament: Clătiți gura cu un decoct de pelin pentru tratarea dinților. De asemenea, atașați o bucată de propolis pe dinte timp de jumătate de oră. Repetați acest lucru timp de câteva zile, până când caria nu dispare (nu mai puțin de o lună). Propolisul este, de asemenea, eficient în calitate de "gumă fără zahăr". Oamenii de știință știau de mult timp că propolisul are proprietăți antibacteriene și antifungice. Cercetătorii de la Universitatea din Rochester din New York au confirmat că propolisul este deosebit de eficient în lupta împotriva bacteriilor care cauzează carii, deoarece este capabil să le priveze complet de mediul lor nutritiv.
Propolisul ajută la vindecarea și întărirea dinților, smalțului, deoarece conține aproximativ 300 de componente utile, iar vitamina "A" este de 400 de ori mai multă decât în morcovi. Este benefic să mestecați propolis 1-3 grame pe zi după masă. S-a dovedit că adăugarea a 1 picătură de propolis în pastele de dinți și în clătitorii pentru cavitatea bucală protejează împotriva parodontozelor, gingivitelor, stomatitelor, protejează împotriva cariilor, împotriva îmbătrânirii premature a dinților. Adăugarea a 3-5 picături în apă sau în mâncare crește imunitatea locală a sistemului digestiv, ajută la vindecarea ulcerelor, ameliorează iritația.
Îngrijirea naturală a dinților
Cercetătorii au demonstrat deja că fluorura de sodiu, prezent în compoziția multor pastă de dinți, este o substanță toxică. Într-un tub întreg de pastă de dinți este suficient pentru a omorî un copil.
Sulfatul de lauril de sodiu (SLS) și sulfatul de lauret de sodiu (SLES) sunt utilizați în pastele de dinți ca agenți spumogeni. Aceștia pot deteriora membranele epiteliului mucoasei. Aceștia distrug proteinele celulare, ceea ce face ca membranele să înceapă să permită trecerea toxinelor. În plus, SLS pătrunde în apele subterane după utilizare. Este toxic pentru pești și alte organisme. Și cu acești agenți chimici ne curățăm dinții în fiecare zi. Poate exista căi mai naturale și mai sănătoase de a avea dinți curați și albi? Haideți să întrebăm natura.
În loc de pastă de dinți, puteți mesteca tânăr de pir. Prin mestecare, ierburile se transformă în fibre fine de celuloză. Fiecare astfel de fibră, ca o periuță de dinți, curăță dinții. În plus, sucul ierbii are o reacție alcalină. Majoritatea ierburilor cerealiere, cum ar fi grâul, secara, ovăzul, pirul, iarba Raiului, menta, timotei, trifoiul, etc., au această proprietate - de a curăța bine dinții.
Pentru a le da aceste proprietăți terapeutice și un miros plăcut, este suficient să adăugați frunze de sunătoare, menta, sunătoare, cimbru, cimbrisor sau o creangă de afin, salcie, corn sau soc la cereale. Alegeți ierburile care vă ajută eficient. Este mai bine să le mestecați în timpul verii și să faceți decocturi și infuzii din ele iarna. Frunzele uscate de zmeură, tulpinile de melisă, rădăcinile de nalbă, ace de brad - datorită acestor acestea apare vigilența în corp. De asemenea, dinții pot fi curățați cu pulbere din nuci de castan zdrobite.
Un mijloc minunat pentru curățarea dinților și îmbunătățirea întregului organism este rășina de brad. Și în așa-numitele țări ale celei de-a treia lumi, oamenii mestecă trestie de zahăr.
Coaja de salcie curăță foarte bine dinții. Puteți mesteca o ramură subțire de salcie, dar gustul este amar - pentru cunoscători.
O ramură de brad sau pin. Vârful se îmblânzește cu dinții și devine fibros, iar apoi puteți folosi ramura ca o periuță de dinți obișnuită. Ramurile sunt mereu verzi, nu trebuie pregătite pentru iarnă. Puteți mesteca gumă de brad.
Rădăcinile de ghimbir bălții și de brusture (cunoscut și ca usturoi de mlaștină, brețeluță) se freacă în pulbere (rădăcinile sunt, desigur, uscate) într-un raport de 1: 1. Curățați dinții cu această pulbere de dinți.
Este de dorit să beți numai apă de izvor înghețată, o dietă cu predominanță de legume și fructe crude previne mirosul neplăcut al gurii. Pentru a preveni apariția microfisurilor în smalț, nu consumați produse cu temperaturi contrastante (de exemplu, cafea cu înghețată) și nu fumați.
Pentru curățarea dinților există încă un mijloc minunat - ridichea. Dacă mestecați o bucată de ridiche în fiecare zi înainte de culcare (sau după masă), nu veți avea niciodată carii. Substanțele conținute în ridiche distrug toate bacteriile și microbiile dăunătoare.
Soda este foarte bună pentru curățarea dinților de ceai, cafea și alte lucruri. Pur și simplu aplicați pe un disc de bumbac și frecați dinții, apoi clătiți cu apă.
Pentru tratamentul gingiilor
Mestecarea rășinii de brad, pin, cedru, brad și a acestei ace, va ajuta la tratarea oricăror boli ale gingiilor. De asemenea, luarea uleiului de cedru în interior, după ce l-ați „păstrat” bine în gură.
Renunțați complet la mestecatul gumelor. Multe dintre ele conțin antiseptice, care nu ucid atât de mult flora patogenă, cât și utilă. Se dezvoltă disbioză în cavitatea bucală. De aici provin toate bolile dentare și ale gingiilor.
Este foarte util să mestecați miere cu faguri. Consumând doar miere, ne privăm de ele. În capacul cu care albinele închid fagurii, există multe substanțe foarte utile. Și în ceara fagurilor sunt multe, inclusiv propolis. Prin urmare, mestecând miere cu faguri, nu numai