ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Trecerea de canale TVAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ceva mai puţin de o jumătate de secol în urmă, un televizor pentru mulţi a fost o noutate. In zilele noastre, un Magic Box "este deja o poveste veche. Astăzi, aproape fiecare a treia casă nu una, ci doua sau trei televizoare. Sub conducerea acestuia "flecăreală" face treburile casei, citiţi cărţi şi reviste, revizuite lecţii pentru copii. Şi mulţi, chiar ... adormit.

Cea mai populară formă de divertisment moderne - de odihnă pe canapea in fata ecranelor stralucitoare. Conform sondajelor sociologice, 78% dintre rusi, venind acasă, în seara, includ doar TV. La sfârşit de săptămână, şi vacanţele în multe familii, el lucrează aproape în jurul ceasului.

Deoarece de televiziune a intrat în vieţile noastre, dezbateri tensionate în legătură cu daunele şi beneficiile uitam la televizor. Mulţi cred că nu este nimic în neregulă cu faptul că milioane de oameni din întreaga lume petrec ore în fiecare zi la ecran albastru. Medicina este mult mai categorice. Şedinţa a fost mult timp in fata unui risc crescut de 70% de pierdere a acuităţii vizuale. Nu a vizualiza doza unelte ameninţă oboseală rapidă, şi de agrement sedentari în faţa unui ecran albastru poate duce la probleme cu vasele şi locomotorii. În plus, din cauza numărului mare de violenta de pe ecran şi lipsa de timp petrecut în aer liber, la ori creşte posibilitatea dezvoltării unei nevroze.


Evadare din realitate

Psihologie de pe ecran albastru nu mai puţin categorice decât medicament. Telemann, sau dependenţa de la TV - de care are nevoie tot timpul pentru a efectua un ecran. Psihologii dau vina pe foamea emotionala Telemann, care o persoană experienţele din copilărie. Şi în viaţa adultă încercând să "liniştească" foamea cu bloc emotii surogat, ceea ce face uitam la televizor. Cu alte cuvinte, există o substituire de viata reala pe ecran viaţă.

Show TV - este un mijloc convenabil de protecţie psihologică, comportament stereotip, care protejează de necazuri psihologice. Se uita la ecran, oamenii de la momentul uita despre existenţa unor probleme diferite. Sentiment de relaxare persistă în întreaga vizualizare. Dar este de a opri de la TV, ca o dată există o "forţată" pentru a reveni la realitate, cu toate problemele sale. În plus, transa de televiziune de stat în mintea umană şterse linia dintre real şi ireal. Video introduce lume de iluzii, care, uneori, nu este uşor pentru a elimina.

Zaping

Adesea, oamenii doar comuta canale, pentru a găsi ceva care poate atrage atenţia sau, invers, pentru a distrage atenţia de la gânduri serioase. Acest reflex de comutare canale a primit chiar si un nume special - "zaping. Acest termen a apărut în anii 1990 în America. Teleman locale au fost expuşi la doar comuta mania acelaşi, care nu este altceva decât o mărturie la o defalcare.
Nu are niciun sens împingându butoane, un om cufundat într-o transă, un fel de meditaţie vizuale, lipsită de orice gânduri. Creierului în acest caz, deoarece este oprit şi imagini pâlpâitoare au un foarte puternic, dar efectul asupra psihicului inconştient. Acest tip de stat scufundat într-o realitate inversat.

Emoţională tulpina

Sport la TV În mai multe centre de cercetare europene s-au efectuat studii pentru a demonstra cum uitam la televizor afecteaza oamenii. Sa constatat că, atunci când vă uitaţi la TV, telespectatorii care necesită înaltă "complicitate emotionala" în corpul uman este un hormonale furtună intreaga. După 2-3 ore la activ Telemann vine epuizare emoţională - persoana este pur şi simplu nu sunt capabile să se confruntă cu sentimente puternice.

Creativitatea este la zero

Creatorgândirii logice dezvoltă numai pe baza de activitatea proprie, o atenţie, viu interes în lumea reală.

Instalaţi o percepţie pasiv al lumii, care creează de televiziune reduce activitatea socială şi creativitatea.

Un interesant studiu a fost realizat printre membrii comunităţii miniere, care la început nu a avut de televiziune, iar apoi a venit prin cablu. In timp, adulţi şi copii au început să cadă o abordare creativă în rezolvarea problemelor de zi cu zi care slăbesc dorinţa de a atinge obiectivul.


Am apelat la cititorii cu întrebări:
-Cât de des te uiti la televizor?
-Ce programe, transmiterea preferi?
-Dacă nu vezi, de ce nu?

Şi apoi am auzit:
Marina, 29 de ani, bibliotecar: Din acest moment eu sunt în concediu pentru îngrijirea copilului, vizionarea TV în fiecare zi. Există mai multe programe interesante pentru toate gusturile. Îmi place de programe despre natura, de călătorie, de creştere a copiilor, transmiterea istorice. Sunt opus sa ma uit la toate fara discriminare - alegere ar trebui să fie informat. Asta e sotul meu abuzat uitam la TV. Am încercat să-l lupta, pentru că eu cred că oamenii ar trebui să se controla si nu transforma într-un zombie, care arată totul. Şi, desigur, de televiziune, în orice caz, nu pentru a înlocui contactul cu copii, plimbări în aer liber, activităţi casnice, etc

Natalia, 29, scriitor independent: Nu te uita si nu voi vedea. Nu am televizor acasă, şi nu am nevoie de ea. Sunt mai bine în timpul său liber, în teatru sau tickets'll du-te şi să obţină o utilizare mai şi de agrement, decât de la ceas "zomboyaschika.

Vladimir P., 1941: Da, uite aproape. Nu ai timp. Si ceea ce este interesant astăzi putem vedea? Nivelul de televiziune nu este acelaşi lucru. Dacă aţi găsit un minut de schimb, apoi porniţi canalul de sport sau de ceas de transfer de vehicule. Lyubov, asistentă medicală: uiti la televizor timp liber rare, este scurt. Mă uit la ştiri trebuie să o - pentru a ţine pasul cu evoluţiile din ţară şi din lume. Îmi place filme educative, acestea dau o multime de informatii noi si interesante. Este un păcat că TV înlocuieşte acum carte, oamenii au încetat în mare parte de lectură. Şi de televiziune - un fel de zombi. Există oameni care doar uita-te cu indiferenţă totul, şi confuz, şi de a beneficia de acest nr.

Chiril, 30 de ani: Eu am trei ani de nu TV. Şi nu am pierdut nimic, ci doar am ... o mulţime de timp. Uneori, descărcarea de filme de pe internet, şi de ceas doar ceea ce vreau şi când vreau. Este foarte convenabil. Şi uitam la televizor "zashlakovyvaet" creier de deşeuri de informaţii. De ce am nevoie? În timpul meu liber mi-ar sta mai degrabă într-o cafenea cu prietenii, sau să mergeţi la schi, voi merge la un meci de sport.

Eugenia, 28 de ani, administrator: Când am venit acasă de la locul de muncă, rândul său, doar la TV. Am încercat să intru pe stiri. Apoi rândul său, pe canalul de muzică sau doar tăiate în jos pe audio. Seria şi de divertisment prost nu uita fundamental, cred că sunt "otrăvit" a creierului. Mi-ar petrece mai degrabă timp cu carte interesantă. Aici în ultima vreme atras de literatura străină. Lectură aduce mult mai bine. Îmi place să atingă o altă lume ... Şi nesfârşită de difuzare a programelor de televiziune "nimic" Am fost doar enervant. Astfel, cu excepţia de ştiri, nu se uita la nimic. Dar trebuie să recunosc, uneori TV în apartamentul meu este de lucru ca şi cum nimic semnificativ de fond.

Anatoli Sergheevici, temporar, şomeri: M-am uitat la cea mai mare parte de documentare şi de analiză de transfer. Într-o politică nu încerca să se îngropa. Nu-mi place de aprovizionare curentă a unui program de televiziune - negativitate prea mult decurg din ecran. Cred că generaţia mai tânără este acţionează distructiv.

Galina, Office Manager: a se vedea ştiri, transferul cognitive. De obicei, în dimineaţade fundal este un program de "Good Morning, Rusia". Dacă vă arate un film bun, pot să staţi la TV. Dar acum ... vizionare nu este deturnată. Uneori nu este suficient timp sau puterea de a TV.

Nellie A., 1941: I - o gospodina, asa ca numai "distractiv" pentru mine este, desigur, de televiziune. Dimineaţă, în casa mea începe cu faptul că am ... rândul său, la TV. Ma uit "Ştiri", retete, istorie drept. Apoi vine seria de timp. Unii au văzut că unele nu. În general, seara, o astfel de mizerie din ele în cap. Dar, pentru a le abandona, nu pot, pentru că de data aceasta am nimic de-a face cu ei înşişi. În seara, atunci când copiii vin acasă de la şcoală, şi soţul ei, la locul de muncă, acum suntem din nou împreună, vizionarea programelor TV. Ştiu că arată la fel, si cel mai important - de către aceeaşi persoană, dar pentru a face ceva cu ea eu nu pot. În general, Toope linişte întreaga familie (râde).

Alex, 35 ani: Anul trecut, sa priviti TV de foarte multe ori. O mulţime de negativitate care decurg din ecran. Când te uiţi la televizor tot timpul, ea nu a observat cumva o pauză mare (pentru un timp la domiciliu TV nu a fost) mi-a dat posibilitatea de a vedea ce TV are o mulţime de informaţii negative. În plus, am pierdut contactul cu el, a pierdut interesul. Un an nu este în căutarea, şi am face bine doar din asta. Primesc mai curat, deoarece informaţiile negative, care nu am nevoie, nu vin. Viaţa devine mai calm şi pozitiv.

Svetlana: De fiecare data cand cumpara un program de televiziune, mă întreb aceeaşi întrebare: "De ce ar trebui să-l ia?". Pentru că ştiu în prealabil faptul că imprimate, că este, ştiu ce programe, seriale şi filme voi oferi televiziune nativ. Probabil, sper, în inocenţa mea: "Ce se întâmplă dacă?" .. "Nimic de genul asta! Acelaşi opere prost săpun despre dragoste, în cazul în care eroii îşi pierd memoria lor şi copiii, în cazul în care "Cenuşăreasa" căsătoresc oamenii de afaceri - întotdeauna inteligent şi nobil. Intr-o zi am numărat numărul propus de noi, ca să spunem aşa, capodopere seriale şi oglindită afară - acestea au fost mai mult de 20! De la "Cop" filme, am încântat în general - acum manual de formare pentru bandiţi! Despre filmele americane nu vorbesc la un conflict internaţional nu a apărut dintr-o ţară prietenoasă. Dar noi trebuie să plătească tribut - este în chiar şi cele mai mediocre de film american care acţionează este un ordin de mărime mai mare decât în a noastră. Publicul intern este în mod clar "perekormlen" concerte cu aşa-numitele stele. Prin modul în care acestea sunt acordate? Eu nu va originală, dacă am spune că perturbs anunturi. Cantitatea şi calitatea! Mă doare că multe dintre momentele intime cu adevărat puse pentru discuţii publice multe milioane de dolari. Mai ales atunci când vine vorba de "secrete" a femeii. Intelege: trebuie să existe un fel de mister femeie! Desigur, există umnen'kiye de transport şi, desigur, nu este un canal "Cultura", dar ele sunt doar înec în prostiile propus noi.


Nefericit - TV, fericit - cartea!

Mulţumit cu viaţa lor, de multe ori oamenii de ceas TV, în timp ce cei care se numesc fericit, preferă să-şi petreacă timpul liber citind si de socializare cu prietenii. Această concluzie a fost sociologi americani, a analizat timp de 30 de ani de viaţă şi a obiceiurilor de aproape 30.000 de persoane.

Cercetatorii au observat ca persoanele care simt că viaţa lor nu se vor mai usor, au fost alese ca programele de televiziune de divertisment. Satisfăcut şi oameni pozitivi-minded, prin contrast, privit rar de televiziune, preferând cărţi, ziare, intalniri cu prietenii. Psihologii explică faptul că stresul în conformitate cu, şi om rău-temperat, într-adevăr, cel mai simplu mod de a scăpa de problemele de zi cu zi, prin comutare canale sau ceas un spectacol de preferat - este cea mai accesibila modalitate de relaxare si au o placere pe termen scurt.

Din păcate, astăzi societatea pentru partea cea mai - o societate de consumatori. Oamenii sunt în căutarea mod simplu si accesibil de a se distra, pentru a elimina stresul de zi cu zi. Care ar putea fi mai simplă şi mai accesibilă decât de control de la distanţă, care este ca o baghetă magică şi deschide uşa spre o altă lume, "dincolo de ecran"

Ştiri, divertisment, săpun opere ... Guma de televiziune va dura pentru totdeauna. Şi în timp ce vizionaţi trece repede şi este cea mai mare parte pierdut.

albastru ecran este ca un drog, care atrage, este dependenţă, şi apoi încet, dar sigur uciderea în vremea noastră, puterea şi sănătatea. Viaţa sub motto-ul "comutarea canalelor" este epuizat, deşi se pare atât de interesantă şi plină de emoţii. Dar acest interes, iar aceste emotii - doar o iluzie.

Deci, ce să fac? - Înainte de a porni televizorul, cred: poate mai bine să-şi petreacă timpul pe ceva mai util. În valoare de încercarea de a umple alte tipuri de conţinut propriile lor vieţi, în loc a recurge la emoţionale de fiecare dată înlocuitori sub formă de imagini de pe ecran. Sport, carti, teatru, mersul pe jos, de comunicare, dans, broderie, pictura ... cum de multe lucruri interesante în jurul? Încercaţi! - Dintr-o data - in afara ...

Sondajul a fost efectuat Victoria Miroshnichenko
l-navigator.ru

Miercuri, 23 decembrie 2009
Vizualizări: 2688

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
191
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
324
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
423
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
229