ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Trei manual săpun retetaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/5dec07_soap/p1.jpg Recent, el a devenit foarte la moda de a face lor, casa săpun proprii. Efectuarea de preferat culoarea lui, forma, miros. Adauga ingrediente naturale utile pentru ingrijirea pielii. Şi, la fel - de a avea la domiciliu un săpun unic, care oriunde în lume, nr. Ca o umplere "săpunuri poate acţiona aproape orice - de cafea, plante uscate, seminte si petale de flori, miere, lapte, coaja de citrice tocat, vanilie (sau chiar - naturale de vanilie), bucăţi de fructe, legume, fructe de padure (sau presat suc de la ei), argila, cereale măcinate fin (de exemplu, ovăz), uleiuri esenţiale, şi aşa mai departe.
Există trei moduri de a face săpun şi drepturile de autor sunt diferite, ele bucătar baza de sapun.

1. Ca un sapun baze provin din reziduuri de săpun şi resturile diverse. Este de dorit ca acestea au fost "fad, incolor, inodor" - altfel va trebui să ne scape de ei, adaugand mai multe ingrediente aromatizante sau coloranţi.

Toate foarte simplu - resturile freaca rasă şi se dizolvă într-o baie de apă cu un ulei de bază (astfel cum a uleiului de bază poate servi orice legume, dar - din nou - de preferat, fara miros), adăugarea de apă treptat, după cum este necesar. Adauga umplere "şi turnat în forme. O oră vystoyki câteva - si sapun, ca este gata!

2. A doua opţiune este mult mai complicat si se poate spune chiar - este foarte periculos. Acesta foloseşte o gravă Reagente chimice mult şi therefore inacceptabil să pregătească săpun de a doua metodă, în prezenţa copiilor, animalelor şi extrem de mobilă alte grupuri. Pentru proces tehnic este recomandat să folosiţi o protecţie chimică specială - halat, mănuşi de cauciuc şi un aparat de respirat.

Ia sodă caustică, de asemenea, cunoscut sub numele de sodă caustică, de asemenea, cunoscut sub numele de hidroxid de sodiu (disponibil de la ghişeu), şi foarte frumos (chiar şi o pereche de sodă caustică sunt otrăvitoare!) Dizolvat în apă la o temperatură de 50 grade la un raport de 1:4 (1 parte praf de copt, 4 părţi apă ). Ulei sau grăsime (8 piese) şi încălzită la 50 de grade. Încet şi cu grijă o soluţie de sodă este turnat în ulei. Este important că au aceeaşi temperatură - 50 de grade. Masa rezultată ar trebui să fie amestecat bine - cel mai bun mixer sau blender.

Se amestecă până când starea de albuşuri de ou bătut sau smântână. Adaugă o umplutură ", încă o dată să se amestecă, se toarnă în tipare. Când va întări - de exemplu prin intermediul a doua zi - iesi din tipare, tăiate în porţii (în cazul în care formularul a fost foarte mare) şi să pună în aer curat pentru maturare câteva luni. La inceputul acestui sapun nu pot fi folosite - va fi prea alcalin şi poate deteriora pielea.

3. A treia cale pentru locuitorii oraşului pur şi simplu prea greu de acces. Dar pentru locuitorii din mediul rural este cea mai naturală şi logică. Această metodă vă permite să efectuaţi sapun de casa, folosind doar ingrediente vegetale.
Baza folosite de plante cu conţinut ridicat de saponine - substanţe care se formeaza in apa, cu soluţie de săpun spumă de mare şi activitatea de detergent. În diferite regiuni, cu diverse plante cresc, dar practic oriunde, puteţi găsi o adecvate pentru spălare şi curăţare. Deci:
săpun tătarilor (Dawn kalhedonskaya, tătari iarba săpun, Lychnis Chalcedonica) - creşte într-o zonă de stepă europene Rusia, Ucraina, Caucaz, de Est şi Siberia de Vest. Apare în pajişti umede în apropierea apei. Mai mare număr de frunze conţin saponine - până la 23%.
Soapberry (Sapindus Saponaria) - creşte în ţări tropicale. Ne cresc în Caucaz. Pentru a extrage saponine cele mai potrivite de fructe - până la 38% saponine.

Castan sălbatic (Aesculus hippocastanum) - crescute pentru scopuri ornamentale, şi creşte bine în zonele cu climă temperată din Rusia şi Ucraina. Cele mai multe fructe sunt bogate in saponine. În coajă - până la 11%, şi pulpă de fructe la 6% saponine.
Săpun root (Acantophyllum Glandulosum) -sălbatice de plante erbacee perene, originari din Asia Centrală şi Transcaucazia. Rădăcinile acestei plante conţin până la 32% saponina.

violet Alpine (Cyclamen Lbericum) - creste la poalele din Caucaz şi Transcaucazia. Saponina, 25% conţinute în rădăcinile plantelor în formă de tuberculi.

Saponaria farmacie (iarba săpun, rădăcină de săpun, de culoare săpun, săpun, câine, săpun sălbatice, Saponaria officinalis) - o plantă perenă sălbatice găsite în părţile de sud şi centrale din Rusia şi Ucraina. Rădăcinile Saponaria, grosime de 2 - 3 cm să conţină până la 36% saponina.
Adonis (Dawn albicioasă, catchfly albicioasă, somnolenţă albicioasă, Melandrium album) - plante sălbatice este larg răspândită în Ucraina, Caucaz, Siberia şi partea europeană a Rusiei până în regiunea Moscovei. Adonis Radacini conţin până la 28% saponina de foarte buna calitate. Prin urmare, aceasta planta chiar artificial, cultivate ca materii prime pentru industria farmaceutica.

Conţine, de asemenea saponine în rădăcinile Gypsophila paniculata (Rolling Stone, Gypsophila paniculata), gryzhnika dulce (săpun câine), seara Primrose, păpuşi (Agrostemma githago).

Pregătirea este destul de simpla. Se toarnă apa bruta - saponine din plante parţial trece în soluţie. Creşterea de temperatură a apei de fierbere sau chiar accelereaza foarte mult procesul de extragere saponine. În obţinerea de plante săpun este unul mai mic detaliu - conţinutul de saponine în masă a plantelor şi se aliniază soluţie. Acest lucru înseamnă că, dacă soluţia este drenat, iar restul de inundaţii în masă a plantelor de apă noi, apoi se duce, de asemenea, o anumită cantitate de saponine (deşi deja mai mici decât în anterior de apă). Deci, Golful din acelaşi material de mai multe ori cu apă pot fi extrase de la el aproape toate saponine.

Soluţia rezultată poate fi spălat, acestea pot fi folosite ca sapun lichid sau sampon.

Dar trebuie amintit că, spre deosebire de credinţa populară, chiar şi săpun din surse naturale nu este absolut inofensiv pentru mediul înconjurător. saponina Solution este toxic pentru animale cu sânge rece - reptile, amfibieni şi peşti. Pentru un om saponine fatale lovit în fluxul sangvin - în acest caz a distrus celulele roşii din sânge. saponine Cuplurile sunt de iritanta pentru membranele mucoase. tractul gastro-intestinale ca digestia calm soluţii saponinovye, ei chiar recomanda să luaţi un medicament pentru anumite boli (umflare, inflamaţie, tuse). Deci, în orice caz, nu ar trebui să se toarnă apă şi săpun în râu, chiar dacă folosiţi săpun numai lor, casa, 100% naturale.

Sursa: http://skazka.nsk.ru

Miercuri, 05 decembrie 2007
Vizualizări: 73115

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
216
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
409
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
292
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
419