ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tromba de foc solară spectaculoasă, filmată de NASA (+Video)
O erupţie solară impresionantă a fost capturată de camerele de filmat ale sondei spaţiale NASA, Solar Dynamics Observatory în 24 decembrie 2011. Ejectia de masă coronală proiectată în spatiu este masivă, dar nu este îndreptată spre Pămînt.

Camerele de filmat de la bordul sondei spaţiale NASA, Solar Dynamics Observatory, au înregistrat o explozie impresionantă, mai puţin obișnuită.

Această erupţie solară a fost de clasa C5 și a aruncat în spaţiu o ejecţie de miliarde de tone de masă coronală (CME), dar ea nu este direcţionată spre Pămînt.

Nivelul erupţiilor solare se încadrează într-un ciclu de 11 ani, iar intensitatea acestora este clasificată pe mai multe trepte (A, B, C, M sau X). Cele mai puternice explozii solare sînt de clasa X.

Furtunile geomagnetice din preajma Crăciunului sînt în general puţin probabile. Cu toate acestea, regiunea solară activă care a provocat erupţia de plasmă va fi poziţionată spre Pămînt, în zilele următoare și este posibil să asistăm la primele furtuni solare din 2012.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Joi, 29 decembrie 2011
Vizualizări: 1703

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
66
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
88
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
72
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
178