ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ultimul apel: telefon mobil japonez transformă în maimuţeAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Japonia Azi: maimuţe şi oameni se intalnesc intr-o gradina zoologica. Primatul susţine cercetătorul că în curând situaţia se va schimba radical (foto de la galton.uchicago.edu). Acestea sunt vremurile. Japoneză, se dovedeşte, distrugând telefoane mobile. Degradare în ultimii ani a mers atât de departe ca oamenii de răsăritul soarelui se transformă în maimuţe. Încet, dar sigur. Şi japoneză tinerilor cu privire la comportamentul lor poate fi deja confundat cu cimpanzeu.

Apoi au pus diagnosticul concetăţenilor teribil de ani, profesor 55 din Institutul de Cercetare a Primatelor, Universitatea de la Kyoto (Institutul de Cercetare a Primatelor, Universitatea de la Kyoto) şi Doctor în Filosofie la Universitatea din Osaka (Universitatea din Osaka). Numele lui este Nobuo Masataka (Nobuo Masataka), el este autorul bestseller-ul "Keitai aviz Motta Saru" ("maimute cu telefoanele mobile).

Această carte scrisă după Masataka a atras atenţia asupra faptului că tinerii au început recent să se comporte diferit. Nedumerit de acest profesor a decis că singura modalitate de a intelege cauzele schimbare bruscă în comportament este de a aplica cunoştinţele sale în studiul de maimuţă la japonezi tinerii de astăzi.

Tematica de cercetare Masataka: primate de comunicare, inclusiv la om (foto de la pri.kyoto-u.ac.jp).

Tema principală de cercetare Masataka: primate de comunicare, inclusiv la om (foto de la pri.kyoto-u.ac.jp). Într-un interviu cu Sapio om de ştiinţă japonez a spus că tinerii, de exemplu, a pierdut capacitatea de a distinge între propriile sale şi alţii, între spaţiul public şi cel privat. "Mobile" băieţii şi fetele au format ceea ce Masataka apeluri dearuki-dzoku (triburi).

"Deci, ele nu mănâncă acasă, cu familia sa prietenii. Şi vă puteţi vedea prima mână semnificativ creşterea tinerilor de oameni care au petrecut întreaga zi rătăcind pe străzile sale cu - spune profesorul.

- Ei anunta unele zone de pe teritoriul lor, lăsându cu reticenţa mare. Călătorie în locuri noi sau noua intalnire de anvelope oameni şi îndoiţi-le.

Dacă ei fac în timpul lor se plimba fara rost foame, apoi intra in primul magazin sa cumpere ceva si apoi, doar stau pe prispă şi să mănânce. Alternativ, ei rătăcesc în jurul punctelor de fast-food, ceva mestecate, în general - sunt păşunat.

Specialist primate explică faptul că cimpanzeii face practic acelaşi lucru: rătăcitor grupuri lung nu sunt îndreptate în orice loc special, să mănânce oriunde, şi în acelaşi loc celebrarea nevoia naturala, flop, unde vor ajunge la un vis, etc .

M-am uitat la acest profesor, amintit maimuţe a comparat, a fost îngrozit şi a scris o carte (foto de la academic.csuohio.edu).
M-am uitat la acest profesor, amintit maimuţe a comparat, a fost îngrozit şi a scris o carte (foto de la academic.csuohio.edu).

"Această tendinţă este rătăcind pe străzi există doar datorită creşterii rapide a numărului de telefoane mobile utilizate, - spune medicul. - Părinţii permite copiilor lor să meargă incontrolabil, deoarece ei cred că orice distanta - este doar un apel telefonic.

Şi chiar dacă copilul nu vină acasă, părinţii nu-l va suna, deoarece ei cred ca telefonul mobil le dă inseparabile SvyatopolkSb cu copii.

Cred că pentru acest uşura este distrugerea de obligaţiuni între membrii familiei. Telefoanele mobile au permis oamenilor de a comunica cu alte fiecare 24 de ore pe zi, care a schimbat puternic de natura relaţiei pe care omenirea a creat în cursul evoluţiei. "

Doctor of Philosophy avertizat: chiar şi un pic - şi se vor transforma într-cimpanzei (foto de la carto.net).
Doctor în Filosofie a avertizat: pic pic mai mult şi vor transforma in cimpanzei (foto una din carto.net).

Problema, aşa cum sa menţionat de către Masataka, că, în ciuda oportunităţi fără precedent oferite de telefonul mobil, comunicarea efectivă a părinţilor cu copii de pe telefon este rară.

Profesor adaugă că agresiunea în rândul tinerilor - sălbatic atac neprovocat - demonstrează, de asemenea, primatul instinctelor, întins pe suprafaţa de un abuz de telefoane celulare, care a înlocuit umană normală mesaje text conversaţie.

Deci, vom vedea comportamentul de oameni care nu sunt în măsură să-şi exprime gândurile şi sentimentele în cuvinte: "maimuţe, desigur, nu se poate vorbi, şi ei exprima emotiile lor, singura modalitate posibilă. Acum oamenii fac exact acelaşi lucru," - a spus savantul.

De asemenea, el susţine că telefoanele mobile sunt privaţi de elita intelectuală a umanităţii, pentru că, să zicem, funcţie de memorie este acum nici o cerere: a nu avea sa-si aminteasca numere de telefon, si datorita GPS-ul elimină necesitatea cunoaşterii umane despre lume.

"Telefoane de azi sunt luaţi cu privire la sarcinile efectuate anterior de omul însuşi, cum ar fi gândirea şi vorbesc. În cazul în care aceasta va continua, oamenii vor pierde treptat capacitatea lor de a gândi în tehnologia informaţiei. Poate ne-au eliberat dintr-o varietate de dificultăţi de zi cu zi, dar Ei au, de asemenea, slăbi acum şi ne distruge ", Masataka regrete.

- Puteţi să-mi o multime critica pentru ceea ce am asemănat maimuţă la om. Dar am fost studierea primatelor atât de mult timp, pot sa spun sigur: este - un fapt. "

"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) "

Joi, 29 ianuarie 2009
Vizualizări: 2534

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
57
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
102
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
276
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
136