ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ultimul din lume trib de indieni, care trăiesc în izolare completăUltimul din lume trib de indieni, care trăiesc în izolare completă

 

Fotografiile noi, prezentate la Expoziţia Mondială a vestigiilor trecutului, prezintă un trib indian, care niciodată nu a fost examinat în detaliu. Tribul trăieşte în Brazilia, în apropierea hotarului cu Peru, acesta a fost filmat pentru seria "Jungle", emisiunea canalului BBC „Planeta oamenilor”.

Fotografiile au fost realizate de către colaboratorii Departamentului Afacerilor indiene din Brazilia, care a autorizat  utilizarea  acestor imagini în cadrul campaniei privind protejarea teritoriilor indiene. Tribul s-a dovedit a fi o comunitate sănătoasă, prosperă, care se alimentează cu papaya şi manioca cultivate.

Supravieţuirea tribului este sub semnul de întrebare, deoarece tăietorii pădurilor nelegitimi din Peru se îndreaptă spre frontieră. Autorităţile braziliene sunt convinşi că invazia tăietorilor de lemne deplasează triburi de indieni izolate din Peru în Brazilia, acest lucru ar putea provoca un conflict teritorial între cele două grupuri.

 


"Vestigii" şi alte organizaţii non-guvernamentale nu primul an  desfăşoară acţiuni, îndemnând guvernul Peru să rezolve problema  exploatării forestiere ilegale, dar rezultatele luptei sunt neînsemnate.

Anul trecut, organizaţia americană „Salvarea Amazonului Superior” a efectuat mai multe raiduri aeriene asupra teritoriului peruan, constatând că distrugerea ilegală a pădurilor continuă şi în zonele protejate.

Marcos Apurina, coordonatorul organizaţiei indienilor brazilieni de Amazon,  a spus: "Este necesar să se confirme că aceşti oameni există, de aceea noi am apreciat, într-adevăr, aceste imagini, care demonstrează că teritoriul este locuit de un trib de indieni. Drepturile fundamentale ale acestor persoane, în special, dreptul la viaţă, sunt încălcate în modul cel mai brutal. Şi acest lucru se petrece în ciuda tuturor eforturilor pe care noi le întreprindem pentru a le proteja”. Liderul marcant al indienilor brazilieni, Davi Yanomami Kopenava,  spune: "În locurile unde locuiesc indienii, peşti, animale şi plante ar trebui să fie protejate. De aceea este important de a arăta imaginile tribului, care nu a intrat cu nimeni în contact, pentru ca toată lumea să ştie că ei trăiesc în pădurea lor, şi că autorităţile ar trebui să respecte dreptul lor de a trăi acolo".

Prezentatorul TV Bruce Parry, care realizează o emisiune despre triburi, spune: "Protecţia zonelor tribale, pe care vieţuiesc triburile izolate, este importantă la o scară globală. Până acum omenirea nu a reuşit să  ataşeze astfel de popoare la civilizaţie, fără a le provoca pagube ireparabile. Ei sunt cei care ar trebui să decidă când sunt gata să ni se alăture, ci nu noi. "

Conducătorul organizaţiei "Vestigii", Stephen Corry,  a spus într-un comunicat: "Exploatările forestiere ilegale vor distruge acest trib. Pentru aceşti oameni este o chestiune de viaţă şi de moarte, guvernul peruan este pur şi simplu obligat să rezolve problema până când nu a devenit prea târziu. Aceste imagini arată că tribul este înfloritor, oamenii săi sunt sănătoşi. Totul de ce ei au nevoie de la noi, este protejarea teritoriului lor, astfel încât ei ar avea ocazia să facă o alegere cu privire la viitorul lor. Dar astăzi terenul este într-adevăr într-un pericol”.

 

Ultimul din lume trib de indieni, care trăiesc în izolare completă

 

Reprezentantul tribului, colorat cu vopsea din seminţe annatto, se plimbă prin grădina, plantată cu bananieri şi pomi annatto.

 

Ultimul din lume trib de indieni, care trăiesc în izolare completă

 

Bărbaţii, pictaţi cu vopseaua roşie şi neagră din legume, se uită la un elicopter brazilian al Departamentului Afacerilor indiene.

 

 

Sursa: tainy.net

Luni, 04 aprilie 2011
Vizualizări: 6222

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
47
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
82
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
335
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192