ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un delfin a fost salvat de la moartea a doi balene, Noua ZeelandăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Sursa de RIA Novosti


Delfinilor ajutat înapoi la mare două balene care au pierdut capacitatea lor de a naviga şi simpla fante subacvatice în apele de mică adâncime în Noua Zeelandă a raportat miercuri de Associated Press referindu-se la martori şi reprezentanţi de servicii de mediu.

Cele două balene sperma pitic - mamă şi viţel - mal lângă Mahia Plaja, aproximativ 500 de kilometri nord-est de capitala Wellington. Echipele de salvare au petrecut mai mult de o ora pentru a avea pentru a reveni la balene mare. Cu toate acestea, dupa ceva timp tot ceea ce a trebuit să înceapă peste tot din nou - balene, dezorientat, de patru ori înapoi pe nisip.

"Ei nu a putut găsi drumul înapoi în mare şi fac obiectul unui dumping pe malul din nou şi din nou", - a declarat reprezentantul Biroului de Mediu, Malcolm Smith.

Se părea că animalele sunt condamnati la o moarte lunga si dureroasa, si salvatori au cochetat cu ideea că au pus la culcare. Dar, pentru a ajuta oamenii şi balenele au venit pe neaşteptate într-un alt locuitor mare - delfin Bottlenose numit Moko. El a devenit deja un favorit al localnicilor, deoarece de multe ori înotat în apropiere de ţărm şi joc cu oamenii.

Conform martorilor, inotat Moko la balene şi a început să se plimbe în afara direcţia esta. Asta-i cât de aproape ce au vâslit aproximativ 200 de metri - a lungul coastei, apoi, prin largul mării.

Angajat Muzeul Naţional de Noua Zeelandă (Muzeul Noii Zeelande, Te Papa Tongarewa), un expert în mamifere marine, Anton van Helden, a declarat: feat Delfinul Moko - "uimitoare", dar destul de plauzibile eveniment. Potrivit biolog, aceşti reprezentanţi de ordinul a balene au "capacitatea foarte mare la un comportament altruist."

Experţii cred că Moko a ajuns la salvare, când a auzit un semnal că balenele sunt susceptibile de a servi, lovind în necazuri. După operaţiunea de salvare a fost finalizată, delfinul a revenit la ţărm şi a început, ca de obicei, zbengui în apă aproape de oameni.

Pitic balene sperma - balene relativ mici - aproximativ 4 metri în lungime şi cântăresc până la 500 kg. Ele sunt găsite în oceanele tropicale sau subtropicale.

Bottlenose delfin este cunoscut pentru abilităţile excepţionale la câine de formare, iubitoare de natura relativă pace şi robusteţe, şi, prin urmare este un ideal aproape de obiect pentru a studia echolocation, comportamentul şi morfologie funcţională de mamifere marine.

Joi, 13 martie 2008
Vizualizări: 2806

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
72
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
138
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
345
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
196