Un inginer din Başkiria şi-a construit o eco-casă cu un consum minim de energie

/ Vizionări: 8428

Экодом с минимальным энергопотреблением построил себе инженер из Башкирии

 

În satul Taptîcovo din raionul Ufimsk al Republicii Başkortostan, a fost construită o casă ecologică. Proprietarul şi autorul proiectului, inginerul Alfred Faizullin, a reușit să creeze o clădire din lemn, eficientă energetic la maxim, datorită utilizării unor tehnologii de construcție avansate și energiei alternative.

 

Construcţia a costat relativ ieftin - 45 de mii de ruble pentru un metru pătrat. Acum, Alfred vrea să construiască o întreagă aşezare ecologică. Pentru a realiza acest lucru are nevoie de sprijinul statului: pământ şi căile de comunicaţii. Cu toate acestea, oficialii deocamdată se limitează la simple admirații.

Mai puţin lemn - mai multă căldură

Alfred, şi-a dorit cu mult timp în urmă să construiască o casă ecologic curată. Tatăl său a fost tâmplar și din copilărie i-a insuflat fiului dragostea pentru lemn.

- Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu acest material, să simt mirosul său, - povesteşte Alfred. - Acesta este motivul pentru care am știut inițial că voi construi anume o casă din lemn. Cu toate acestea, multe clădiri din lemn prezintă un pericol de incendiu și nu sunt foarte calde. Aşa că am stabilit un scop pentru a face o astfel de casă la maxim sigură și eficientă energetic. Mult timp am reflectat, am căutat informații pe internet, am mers la diferite expoziții, de două ori am făcut stagiul în Japonia. Și în cele din urmă, am început ...

Ca material de construcție de bază pentru casă, Alfred a ales grinzile laminate cu izolație din spumă de polistiren extrudat. Spre deosebire de lemnul masiv, lemnul laminat mult mai bine păstrează căldura. În plus, aceste bare sunt mult mai ușoare.

- Prețul lor este mai mic, iar aşezarea mai simplă, - spune Alfred. – O casă de 178.3 metri pătraţi a fost construită manual, nu a fost necesar de nici-un echipament special. 8 persoane au construit casa timp de 4 luni.

 

Экодом с минимальным энергопотреблением построил себе инженер из Башкирии

 

Ferestrele închise - mai mult aer

Al doilea pas spre îmbunătățirea rezistenţei termice a casei a fost instalarea ferestrelor. Ele sunt speciale - din lemn şi cu geamuri duble. Totodată, prima fereastră cu geam dublu este oarbă. Acest lucru, în conformitate cu Alfred, a fost "făcut special pentru a elimina chiar și cea mai mică penetrare de frig". Apropo, înălțimea ferestrelor în casă ajunge până la patru metri, iar în două camere – în salon şi în hol, la intrare în casă sunt instalate geamuri panoramice.

Orificiile de ventilație în casă nu se deschid deloc. Acest lucru nu este necesar. Căldura este furnizată de o pompă de căldură de producţie germană din două sonde la o adâncime de 63 metri, forate lângă casă. Această plăcere l-a costat 424000 ruble. Investiţiile se vor rambursa timp de 5-7 ani: pompa, în pofida capacităţii sale, foloseşte un minim de energie electrică - până la 1,7 kilowați pe oră.

- Visul meu este de a instala panouri solare pentru a genera energie electrică și a exploata casa într-un mod complet autonom, - recunoaşte proprietarul casei.

Sistemul de recuperare (ventilaţia prin refulare şi aspiraţie) ia aerul proaspăt din exterior, îl filtrează şi transmite căldura din aerul de evacuare aerului de intrare, apoi îl distribuie prin casă, încălzind în timpul iernii și răcind în arşiţă. Fiecare cameră are control climatic, în camerele individuale, temperatura poate fi reglată. În hol şi în baie temperatura este mai mare, în plus, pardoseala, de asemenea, este izolată.

 

Apa din casă este încălzită la soare

 

Экодом с минимальным энергопотреблением построил себе инженер из Башкирии

 

Un alt know-how al casei verde este sistemul de încălzire al apei cu ajutorul helio colectoarelor (celulele solare). Ele sunt instalate pe acoperiș și încep să colecteze căldură pentru încălzirea apei într-un rezervor de 300 de litri deodată după apariţia luminii de zi. Costul celor două helio colectoare este aproximativ de 60 mii ruble. Acest lucru este suficient pentru a menţine și în timp de iarnă, temperatura apei de cel puțin 40 de grade. În vară temperatura poate ajunge la 90 de grade și mai sus.

 

Casa este protejată de incendiu cu "nano-skotch"

Alfred, a redus inflamabilitatea casei de lemn la zero. Temperatura tuturor obiectelor din casă nu depășește 60 de grade. Pompa de căldură nu se încălzeşte peste această temperatură, aragazul în bucătărie va fi de inducţie, acesta nu se încălzeşte.

Cablarea electrică este foarte bine protejată: ea se află în cutii speciale de protecție, acoperite cu o bandă anti-inflamabilă: focul se stinge în contact cu suprafața materialului.

Casa - în realitate, aşezarea - într-un vis

Construind casa, Alfred visează la altceva. Acum, el vrea să construiască lângă oraşul Ufa o întreagă aşezare din case ecologic curate. Cu această propunere a apelat la Președintele Başkortostanului, Rustem Hamitov, prin blog-ul său pe Internet. După adresare a venit o comisie din Comitetul de Stat în Construcții al Republicii. Oficialii au admirat în unanim casa, exprimându-şi respectul său proprietarului și au plecat.

- Tot de ce am nevoie este o parcelă de teren, drum spre sat și energie electrică, - a declarat Alfred. – Noi vom construi aşezarea pe banii clienților care sunt deja.

 

Экодом с минимальным энергопотреблением построил себе инженер из Башкирии

 

Inginerul a construit propria casă. Scopul următor este aşezarea eficientă energetic.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137