ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un nou record de eficienţă a celulelor solare
Recent, cercetătorii de la Universitatea din Florida au anunţat că au înregistrat un nou record de eficienţă a celulelor solare, dezvoltînd un model care poate fi fabricat cu folosirea tehnologiei de imprimare de rulou. Aceste panouri solare pot fi integrate cu uşurinţă în proiecte de construcţie a locuinţelor, maşinilor şi chiar şi în obiecte de uz casnic, cum ar fi accesorii sau îmbrăcăminte.

În ciuda faptului că tehnologia de imprimare a panourilor solare nu este nouă, pînă în prezent oamenii de ştiinţă şi inginerii nu au reuşit să obţină o eficienţă suficientă pentru a face această tehnologie atractivă pentru producători.

O echipa de cercetători de la Universitatea din Florida în condiţii de laborator au trecut pragul critic de eficienţă de 8% la un prototip de celule solare. Oamenii de ştiinţă au creat un amestec din polimer special cu oxid de zinc - material care realizează transferul rezervei de energie, cu randamentul ridicat. Textul integral, relatînd detaliat succesul, cercetătorii au publicat în ultimul număr din versiunea online a revistei Nature Photonics.

Conform cercetătorilor, procesul de inovare, în care ei au reuşi să folosească oxidul de zinc în calitate de nano-straturi subţiri de acoperire, a servit drept cheie pentru succes. Odată ce amestecul se pune pe substrat, polimerul este scos cu grijă, şi apoi substratul este supus unei radiaţii solare intense.

În prezent, cercetătorii conduşi de Reynolds, lucrează în parteneriat cu compania SoRey Group, selectînd materialul cel mai potrivit pentru substrat, necesar pentru a depune amestecului de zinc-polimer şi a utiliza tehnologia de imprimare de rulou pentru producerea panourilor solare din plastic.

 

 

Sursa: ekopower.ru

 

Vineri, 20 ianuarie 2012
Vizualizări: 1448

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
281
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
452
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
330
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
449