ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un pahar cu apă face creierul să funcționeze cu 14% mai eficient
 

 

Cea mai naturală băutură energizantă este apa. Încearcă să îți potolești setea cu un pahar cu apă, iar creierul tău va funcționa cu 14% mai repede, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Londra de Est.

 

Efectul “băuturii miraculoase” poate fi observat în mod special atunci cînd este consumată de sete, deoarece, atunci cînd oamenii sînt însetați, creierul lor nu se mai poate concentra pe diferite activități, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință au efectuat un experiment pe 34 de bărbați și femei, care au completat cîteva teste psihologice de două ori: o dată după un mic dejun, la care au consumat doar un baton de cereale și a doua oară după ce au servit batonul de cereale înmuiat în apă.

Niciunul dintre participanți nu a mîncat sau băut nimic cu o noapte înainte și cu toții au fost întrebați cît de sete le-a fost la începutul experimentului. Cei care nu au fost însetați au răspuns rapid la întrebări, chiar dacă au consumat sau nu apă în timpul testului.

In același timp, cei care au admis faptul că le este sete au început să răspundă abia după ce au consumat apa, iar rata de răspuns a fost accelerată cu 14%, arată revista Frontiers in Human Neuroscience.

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Duminică, 21 iulie 2013
Vizualizări: 1891

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
75
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
331
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
238
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
379