ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un zgomot înăbuşit umfla de memorie din visele demolateAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Din motive necunoscute, rezultatul final este de multe ori direct vizavi de aspiraţiile originale. Ghost Oraşe - una dintre manifestările cele mai frapante ale omului fenomen pur. Inconsecvenţă în efortul şi neavenită înăbuşă lipsit de viaţă şi, în acelaşi timp interesant. Sau de inspiraţie - reîncarnarea ghetou pe un material plastic, de exemplu.

Într-adevăr, acest sentiment - atunci când aici era în toi pe tot parcursul vieţii, copiii tag-ul dansat, bunica mea a aşezat pe bancă, sarutul iubitori, iar acum nu este nimic - este foarte dificil de a găsi o formă adecvată verbale. Acest lucru se poate înţelege numai în sensul de experienţă, cum ar spune filosofii idealişti.

Aceasta nu este surprinzător: rădăcinile infamul cartier rezidenţial din SUA Pruitt Igou mint doar în idealismul - o arhitectură şi socială.

Institutului American al Arhitecţilor ). Reţineţi că pe hârtie a fost mult mai distractiv: soare, verdeata, spatii deschise. Dar, în realitate, buget serios reducerile forţat Yamasaki dispus să facă un compromis şi să renunţe la o mulţime de lucruri (foto de la umsl.edu)." width=478 height=321>
Pentru proiectarea complexului a fost premiat de Institutul American al Arhitecţilor ( Institutului American al Arhitectilor ). Reţineţi că pe hârtie a fost mult mai distractiv: soare, verdeata, spatii deschise. Dar, în realitate, buget serios reducerile forţat Yamasaki dispus să facă un compromis şi să renunţe la o mulţime de lucruri (foto de la umsl.edu).


Totul a inceput in 1951, atunci când trimestrul proiect pentru cetăţenii negarantate de japonezi americani Minoru Yamasaki (Minoru Yamasaki) a castigat un concurs organizat de către oraşul St Louis.

Yamasaki a fost puternic influenţat de celebrul Le Corbusier şi în proiectele lor a aderat la funcţionalistă, şi anume primatul, practic locuinte scop utilitar cu privire la forma sa.

Ornate baroc şi rococo, la începutul secolului XX sunt iremediabil în trecut. Banal la prima vedere, dar revoluţionar în consecinţele sale a fost ideea de a exploatării forme simple - cutie.

Funcţionalismul dezarmează. Material de bază - blocuri tipic de dale din beton armat. Acoperisuri - plat, podele - înseamnă, pridvor - cu tente beton armat, decor - placi dreptunghiulare dale (Foto de la umsl.edu).
Funcţionalismul dezarmează. Material de bază - blocuri tipic de dale de beton armat. Acoperisuri - plat, podele - înseamnă, pridvor - cu tente beton armat, decor - gresie placi dreptunghiulare (foto de la umsl.edu).Suna cunoscut? În mod similar, rudele noastre şi iubit zonele de dormit. Deci, a început construcţia a celebrului Hruşciov a fost întru totul în acord cu tendinţele progresivă a timpului său. Este adevarat, noi locuinţe sunt considerate normale, şi nu "sociale". În unele locuri a fost chiar de prestigiu. Ei bine, bine.

Ideea de bază a de-a identificat cartierele nu în simplitatea lor, precum şi similitudinea şi, în principiu de zonare: în oraş oamenii merg la lucru, dar aici - vii. Şi pentru viaţa pe care sunt prevăzute cu toate măsurile necesare - trei gradinite, un department store, scoala de sport, un cinematograf, şi aşa mai departe., Om de proiecte Cu toate acestea, în cazul în care toate premeditate şi planificate afară, plătiţi pentru o permanentă ameninţare funcţională a uitare. Spontan pliat Părţii sau, structurate haotic aşezări încă cumva mai puternică şi mai rezistente la furtuni de avere.

Într-o floare Warren drepte oraş nu este cel mai nobil, dar cele mai multe calităţi fundamentale ale omului - adaptabilitatea şi capacitatea de pregătire constantă de concurenţă în cadrul natural, iar în unele locuri şi de selecţie nenaturale.


"Zero la zero, iar cifra cu cifra, toate - omul alb şi negru nimic" - a cântat în cântec vechi de domnilor negru. Mai ales elegant a sunat în limba engleză: "Nought la zero, o" figguh la figguh, toate fuh de omul alb, "nici unul fuh de un negru". Astăzi, ridicat bani pentru o pereche de recitative similare în spirit, afromenestreli moderne ar putea cumpăra, probabil, jumătate din St Louis (foto de la wikipedia.org).În general, ceva a mers prost. Şi în cazul Pruitt Igou am chiar ştiu ce a fost.

Planul de proiect original numit doua trimestre separate - unul care pentru culoare, a fost numit în onoarea Negre Wendell Pruitt (Wendell O. Pruitt), un pilot în timpul al doilea război mondial, iar al doilea a fost numit William Igou (William L. Igoe), fostă american Congresman. Alb, în sine.

Dar în 1954, a fost scoasă în afara legii segregarea la nivel legislativ, şi reprezentanţi ai diferitelor culturi au avut de a trăi împreună. Nu este o comună sub numele de unificare - cu o cratimă.

Cu toate acestea, asocierea nu a reuşit. prejudecăţile rasiale este adânc pătruns în viaţa americanilor obişnuiţi. Mai ales dacă vorbim de Sud. Nu, Missouri (cu său St. Louis), este, desigur, nu pură de Sud, dar deja se ivi peste Arkansas şi Tennessee. Sau poate nu era aduce deloc, dar altceva.

Anumite caracteristici avansate de arhitectura a adăugat, de asemenea, gaz pe foc. De exemplu, modelul bizar de mişcare a ascensoare numit skip-stop: s-au oprit doar pe prima, pardoseli a patra, a şaptea şi a zecea - pentru a minimiza blocajele de trafic uman. De fapt, aceasta a condus la o creştere a numărului de crime, şi mulţi
Anumite caracteristici avansate de arhitectura a adăugat, de asemenea, gaz pe foc. De exemplu, modelul bizar de mişcare a ascensoare numit skip-stop: s-au oprit doar pe prima, a şaptea şi a zecea etaje al patrulea - pentru a minimiza blocajele de trafic uman. De fapt, aceasta a condus la o creştere a numărului de crime, şi mulţi "normale" de rezidenţi pur şi simplu nu ar putea sta în casele lor (foto de la umsl.edu).Indiferent de caz, în termen de doi ani, majoritatea de colonişti albi găsit casa lor mai bine şi a plecat din cartier. trimestru articole abuzat aglomerat, rata criminalităţii a crescut considerabil, şi aici a anunţat sechestrarea şi buget - în legătură cu emigrarea.

Au fost mai multe încercări de a salva părea atât de frumos proiect social, la care a fost găsit încă aproximativ cinci milioane de dolari. Cu toate acestea, situaţia este mai agravată. In final ea a devenit atat de deprimant că 16.03.1972 autorităţile oraşului au început să demoleze case.

soarta acum în acest loc este una din suburbiile cele mai prestigioase (foto de la umsl.edu). " width = 478 height = 325>
2870 de apartamente în 33 de unsprezece case, întinsă pe 23 de acri de teren - totul era pierdut. În mod ironic, acum la acest loc este unul dintre cele mai prestigioase suburbii (foto de la umsl.edu).Experienta grea, din nou, ia convins pe americani că distribuţia bogăţiei la nici un argument bun. Într-un sens, distrugerea Pruitt-Igou a devenit pentru multi un simbol al prăbuşirii idei utopice sociale şi funcţionalismul Neglijarea in arhitectura.

Poate abordări de planificare raţională a mediului pentru a rezolva toate problemele de oameni care trăiesc. Cel puţin în St Louis nu putea face asta.

Pe de altă parte, există în fapt, chiar şi în cele mai bune de ori doar aproximativ zece mii de oameni locuiau. În unele zone dormitor Moscova, de exemplu, această cifră este mai aproape de două sute de mii. Şi situaţiile apocaliptic nu observat clar.

Ca parte a instalaţiei includ: o casa gonflabile, pompe, 15 desene şi platformă de lemn. De altfel, piesa pot încerca, de asemenea, să cumpere href= (foto de la artnet.com )." width=478 height=359>
Ca parte a instalaţiei includ: o casa gonflabile, pompe, 15 desene şi platformă de lemn. De altfel, piesa pot încerca, de asemenea, pentru a cumpăra
aici (foto de la artnet.com).Aparent, fiecare are propriul destin, chiar şi în ansamblurile de locuinţe. Un proiect pentru Minoru Yamasaki avere a fost deosebit de simpatie: cel mai faimos dintre descendenţii lui, turnurile gemene ale World Trade Center, au fost de asemenea distruse - 11 septembrie 2001.

Ambele povestiri distructive inspirat de artistul american Michael Rekovitsa (Michael Rakowitz). El a fost în imposibilitatea de a rezista, şi a decis să exploateze unele imagini sentimental, crearea de instalarea corectă.

"Ciclul etern al morţii şi" renaştere, în intenţia autorului, trebuie să simbolizeze incident şi, din nou, case falnice gonflabile.

Pentru americani, problema 9 / 11 supra-politizată, şi, aparent, atât pentru
Pentru americani, problema 9 / 11 supra-politizată, şi, aparent, atât pentru "naduvki", artistul a ales imaginea Pruitt Igou. În unele moduri este chiar mai puternic, şi fotografii din Twin Towers agăţată pe perimetrul de instalare (foto de la we-make-money-not-art.com/Michael Rakowitz).compoziţia sculptural numit "plicticos hohote" (mat Roar) - aceasta este hohote liniştit al mulţimii se execută atunci când prăbuşirea dinamitate clădirii. Daca esti ceva ca ochii mei nu s-au văzut, apoi sunetul poate fi identificat, lăsând-o stradă liniştită pe o strada aglomerata - nu are o singură sursă, dar el este foarte persistentă.

Aceasta este trista poveste transformat în plastic. Deci, de ce să nu declare că optimismul asemenea, este posibil să insufle viaţă? Şi pentru a trage acest lucru nu este meritat.

Apropo, dacă ai găsi brusc te în imediata apropiere a Eindhoven până la 25.01.2009, puteti vizita Muzeul de Artă Modernă Van Abbemuseum şi a vedea de sunet "gol" vii.

Materialul furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru )

Joi, 27 noiembrie 2008
Vizualizări: 2183

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
55
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
102
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
144