ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Unde sunt cele mai fericite persoane?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cea mai paşnică ţară din lume în 2009, este Costa Rica. Aceasta este concluzia britanice de informaţii nou centru de cercetare economică fundaţiei, care sa ridicat la un nou "Lumea Fericirea Index" pentru naţiunile din lume - Happy Planet Index.

Astfel de clasament a fost întocmit în 2006, în ciuda bine-cunoscut "indice al dezvoltării umane" ONU (Indicele Dezvoltării Umane) pentru a demonstra succesul sau eşecul relativ de ţări pentru a oferi rezidenţilor săi o viaţă fericită. Apoi, cea mai fericită ţară din lume, cercetatorii au numit unul dintre cele mai sărace ţări ale lumii - o naţiune mică insulă din arhipelagul Vanuatu, situat în Oceanul Pacific.

Topul Compilate subliniez că în cazul în care accentul se pune pe dezvoltarea producţiei, şi cu ea redresarea economică a ţării, oamenii nu devin mai fericit. "Abstracţiuni matematice de teorii economice, care sunt deţinute de către autorităţile din aceste ţări nu au nimic de-a face cu vieţile oamenilor reali. Nivelurile ridicate de consumul de energie şi dezvoltarea industrială a face cetăţenii obişnuiţi mai fericită "- spun autorii studiului.


Ţările sunt evaluate pe următorii parametri: durata de viaţă a cetăţenilor ţării, indiferent dacă sunt mulţumiţi de viaţă şi dacă au suficient teren pentru a se asigura cu alimente, precum şi de eliminare a deşeurilor. indicatori economici precum PIB, în metodologia de calcul al indicelui nu este folosit.

"Ideea de clasament este foarte simplu - sa explice desenatorilor - Compara ceea ce am pus (resurse), şi că vom ajunge în cele din urmă (speranţei de viaţă şi gradul de satisfacţie cu ea)." În plus, studiul sa bazat pe sondaje de opinie. Pe baza acestor parametri a fost întocmit de rating, care a inclus 143 de ţări din întreaga lume, reprezentând 99% din populaţia lumii. Descrierea detaliată a metodologiei de cercetare şi indicatori, care să acorde o atenţie specială autorilor de rating pot fi găsite pe site-ul proiectului - happyplanetindex.org.

"Cea mai fericită ţară-2009" Republica Costa Rica - o tara mica din America Centrală, cu o populaţie de 4.327 milioane de persoane, în cazul în care "Fericirea Index" a fost 76.1 puncte. Costa Rica este considerată cea mai prosperă ţară din America Latină, inclusiv cu privire la indicatorii economici. Ei trăiesc majoritatea oamenilor sunt mulţumiţi cu viaţa lor, speranţa de viaţă a acestora - una dintre cele mai ridicate din lume (o medie de 77.4 ani - 74.8 80.1 pentru bărbaţi şi pentru femei), nivelul lor de educaţie, precum şi printre cele mai ridicate din lume (96%), precum şi resursele pe care le consuma nu mai mult de mediul dumneavoastră de viaţă. De asemenea, o ţară cunoscută pentru rezervaţiile naturale şi parcuri naţionale. Curios, Costa Rica - primul stat din lume care a abolit armata regulată (în 1949).

Vanuatu, cea mai fericită de stat în clasamentele din 2006, numit "paradis neatins". Orasele moderne sunt armonios coexistă cu satele insularilor, cultura unice, care sa schimbat puţin de la descoperirea a arhipelagului de către europeni în 1606. Chiar maşini care nu poluează atmosferă, sunt transferate de ulei de cocos - la cinci nuci de cocos produce 1 litru de combustibil.

vpomestie.ru o condiţie prealabilă pentru nrn.ru

Miercuri, 30 septembrie 2009
Vizualizări: 6651

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
53
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
196
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75