Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/articles/sound/pic01.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Universul este pătrunsă cu muzica
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Universul este pătrunsă cu muzicaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cercetatorii au descoperit: în lumea din jurul canta totul - de la molecule la galaxii, şi cromozomi.

În ADN-ul vibreze motive orientale

Muzica Profesor Susan Alexandru din Statele Unite o dată a venit cu o idee destul de fantastic: scrie radiaţiilor provenind de la om, şi aplicarea matematică şi fizică, pentru a încerca vocea lor.

Sa constatat ca trupul nostru este literalmente umplute cu vibratii diferite. Această rată de inima si ritm, circulatorii şi endocrine cicluri. Şi dacă toate aceste vibraţii există, ele nu se poate înregistra numai, ci şi pentru a asculta? Pentru ajutor Alexandru a apelat la biolog de la Universitatea din California David Deymeru cu întrebarea: poate de sunet de o molecula de ADN?
Dr. Deymer măsurat variaţii în cromozomii folosind spectrometrul în infraroşu, şi sa transformat apoi în vibraţii invizibile omului la scară ", transformat într-un spectru de sunet şi auzit ... muzică. Le-a primit prima coloana sonora de-meditatie melodii ca ADN-ul din India şi de Est. Există un sintetizator, violoncel, vioara si voce.

În viitor, cercetatorii planuiesc sa scriu unele piese de organe umane.


chords Bravul patrunjel

"Sing" este nu numai trupurile noastre. Aşa cum reiese din rezultatul cercetător, Universitatea din Essex (Marea Britanie) Linda lungi de cercetare, şi plantele emit o melodica sunete unice, care sunt încorporate în codul lor genetic.

Dr. Long primit un grant pentru a studia structura moleculara a proteinelor de plante. Şi a constatat că acestea ar putea anunţa că. Cu ajutorul matematicii Jeremy Leach a fost capabil să dezvolte un program de transformare a codului de proteine în sunete. Sa dovedit că aceste transformări nu dau doar un set de acorduri muzicale diferite, dar sunt destul de diferite melodii.

- Zeci de molecule de proteine individuale împreună într-o planta unica pentru fiecare număr muzical, - spune Long. - Eu însumi nu sunt în nici un fel procesul de achiziţie în mod artificial de asteptare. Aceasta este muzica natural, care este probabil să "sunete", în fiecare organism viu. Numărul de asteptare în funcţie de numărul de proteine, precum şi alte substanţe organice, eventual.

sunet În prezent, Dr. Long descifrat patrunjel ton, muştar, trifoi alb şi Pokeweed, colectarea de asteptare pe un 25-minute CD-ROM-ul, intitulat "Muzica de plante". Şi acum, ea intenţionează să continue cercetările sale nu numai în lumea plantelor, dar mai complexe organisme, de asemenea.

Poate nu întâmplător, molecula de ADN seamănă portativ?


Limba comună a Universului

Profesorul britanic Robert von Fay-Shibenberger compara Soarelui cu un instrument muzical alama - un organism uriaş. Şi emisiile provenite de la suprafata din lume - proeminenţe - cu tevi sale, publicate şi amplifică sunetul. Aceste valuri de călătorie la viteze de zeci de kilometri pe secundă. Şi durata de fiecare notă este de 60 de minute.

"Tuburi" şi spaţiu alte obiecte. Poate ... rezonabil. Deci, spune profesorul, doctor în Psihologie, Ştiinţe Matematice doctorat, amatori de astronomie Vladimir Lefebvre, acum la Universitatea din California.

- Toate fiinţele simţitoare, indiferent de forma pe care o poate avea, folosesc un limbaj unic pentru întregul univers - muzica, - spune Vladimir. - La un moment dat am studiat spaţiul obiect SS433. Se compune din doua stele: gigant şi neobişnuit de mici. Natura astrofizicieni două încă nu poate determina. Unii o atribuie stele neutronice, alţii - pentru a găurilor negre.

star Compact scoate din gigantul stele materie-albastru, "mănâncă" ei. Un surplus aruncă în două opuse Dl.guvern sub forma de jeturi subţire de gaz.

Profesorul a examinat liniilor spectrale de obiect: în anumite puncte acestea să corespundă de asteptare de la 9 muzica: pentru a - ING - F - G - G - la - si - Do - Re. După examinarea cu atenţie a uimit colegii recunoscut: Da, aceasta este melodia. Dar cu siguranta a avut loc din întâmplare. Şi, desigur, despre orice minţii cosmice nu este un semn.

Apoi Lefebvre numărat matematic probabilitatea de coincidenţă aleatorii. Ea a fost mic - doar aproximativ o miime.

- În spaţiul cosmic nu poate fi "substanţă esenţială", - a spus Lefevere. - Şi constau dintr-o unitate, astfel SS433, şi plasmă din jur. Şi a găsit o melodie - un mijloc de transfer al unor emoţii, sau coordonarea activităţilor proprii organismului, indiferent dacă sunt destinate semenilor.

Vizite ...

sunet ... Agricultură
Cercetator Institutul Astronomic Iuri lui Efraim:
Care sunt acestea cântând bărbaţi pic de verde?

- Şi punctele de vedere anterioare au fost exprimate de unii experţi, inclusiv faimosul Dr. Victor Schwartzman, muzica mult mai mult decât informaţii ştiinţifice, potrivit pentru a inteligentei extraterestre a declarat cu ei înşişi. Lefevre a dat această ipoteză, o bază teoretică, dar, practic, fraţi pe motiv că avem încă să fie găsit.

Biologi ...
Academician al Academiei Ruse de Ştiinţe medicale şi tehnice, doctor Garyaev Ştiinţe Biologice Petru:

Sunete de Paradise

- Când un om moare, ADN-ul său începe să radieze undele radio. Noi am fost capabil să-i prindă cu ajutorul unui receptor dezvoltate de noi. programe de calculator speciale traduce variaţiile biologice în intervalul de sunet. Şi după un aranjament de lumină ar putea bucura de sunete de "suflet" mort - el a rămas în cealaltă lume, alături de Dumnezeu. Am reuşit să le inscripţionaţi pe CD-ul melodiei, auzit de la lumea cealaltă. Ea seamănă cu ceva din indo-spaţiu, cu toate acestea, este însoţită de unele scârţâie, ţipetele şi povizgivaniyami. Dar încă mai ridică întrebări cu privire la eternitate.

Între timp
În codul genetic muzica criptat?
microbiologi spaniol din Madrid, Ramon Spitalul angajat să transforme Pian "instrument", cod directă genetic al omului. Si a inregistrat deja 10 piese de pe disc, numit Genoma Muzica.
Note au rămas segmente de ADN, constând din patru nucleotide - succesiunea lor este doar un cod genetic.
S-ar părea născut în acest fel "lucrări" ar trebui să fie o cacofonie complet. Cu toate acestea, "melodie genetice" a fost foarte plăcut la ureche. Şi lucrări oarecum similare în stilul New Age.

Bacteria are o bandă
Între timp, microbiologi colegii noştri americani spaniol a decis, în sens invers problema. Oamenii de ştiinţă Pacific National Laboratory (PNNL) codificate versurile in ADN-ul de bacterii. Oh well, că introducerea unei ereditare melodie - este reprodus în codul genetic al puilor.

Cercetatorii americani care se ocupă cu protecţia şi conservarea de informaţii în caz de catastrofă nucleară mondială sau de altă natură. Inspirat de populara serie de televiziune american "Angel Dark» (Dark Angel), în cazul în care un impuls puternic electromagnetice, radio-electronic, a distrus întreaga infrastructură a planetei, oamenii de ştiinţă PNNL sunt încercarea de a crea un tip fundamental nouă de memorie bazate exclusiv pe microorganisme robuste. Unele dintre ele sunt bine în stare să îndure temperaturi ridicate, deshidratare şi doza de radiatie de o mie de ori mai letala pentru om. Este în ADN-ul a sverhbaktery şi a reuşit să "coase" Lyrics Este o lume mică («Este o lume mică").

Versurile au fost traduse într-un standard de "patru" codul genetic. După aceea, oamenii de ştiinţă au creat artificial ADN toroane segmentele care transporta fragmente de melodiilungime de 150 baze de fiecare. Şi se inserează în aceste fragmente de ADN de bacterii cu conectori speciale - aşa-numita "gardieni". Ei - "paznici" - nu dau bacterii pentru a identifica fragmentul integrate la fel de străin şi excluse.
Experimentele au arătat că un cântec înregistrat în genotip şi fără nici o modificare de mai mult de o sută de generaţii.


KUZINA Svetlana - 12.04.2008
http://ural.kp.ru/daily/24080/314795/


Luni, 12 mai 2008
Vizualizări: 2177

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
36
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
26
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
101
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
282