ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Utilizarea telefonului mobil în timpul sarcinii dăunează sănătăţii copiluluiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Jeffrey LinFemeile care folosesc telefoane mobile în timpul sarcinii, cele mai multe ori da naştere la copii cu comportament problematic, se arată în studiul de autoritate noi.

studiu volumetrice, implicând mai mult de 13 mii de copii, a constatat că, în scopul de a creşte riscul copiilor lor de hiperactivitate şi probleme în viitor, manifestările comportamentale de emoţie şi în relaţiile sociale, la vârsta şcolară, gravide suficient pentru a vorbi pe un telefon mobil este de numai 2-3 ori pe zi. Probabilitatea de toate aceste probleme este crescut în cazul în care copilul este folosind un telefon mobil înainte de a atinge vârsta de 7 ani.

Rezultatele studiului, primul de acest fel, a surprins oamenii de ştiinţă chiar şi cei care o desfăşoară. Cu toate acestea, insistă asupra justificare a avertismentelor emise de oficial rus Comitetul Naţional pentru neionizante protecţia împotriva radiaţiilor, că riscul de femeile însărcinate şi cele mici de telefonie mobilă copii telefoane, "nu mult mai mici decât riscul de tutun şi alcool pentru sanatatea copiilor."

Rezultatele studiului de la Universitatea din California la Los Angeles (UCLA) şi Aarhus, în Danemarca, vor fi publicate în numărul din iulie al revistei Epidemiologie şi va suna deosebit de semnificativă, având în vedere faptul că unul dintre autorii studiului iniţial a fost sceptic de telefoane mobile pentru a evalua afectarea sănătăţii.

Profesor, Universitatea din California Face Keyfets, care este într-o comisie cheie ale Comisiei Internaţionale împotriva radiaţiilor neionizante protectie - organismul care stabileşte standarde pentru utilizarea telefoanelor mobile - chiar şi 3,5 ani în urmă, a scris că rezultatele cercetărilor efectuate pe baza de observare persoane care folosesc celule telefoane pana acum, nu a furnizat dovezi convingătoare legătură de cauzalitate între expunerea la câmpuri de radiofrecvenţă de sănătate, precum şi orice efecte adverse.

Oamenii de stiinta au pus la îndoială mamele de 13,159 copii născuţi în Danemarca, la sfârşitul anilor 1990, punând întrebări despre faptul dacă au folosit telefoanele în timpul sarcinii, se bucură şi copiii lor sub vârsta de 7 ani şi modul în care acestea se comporte. De la începutul anului 1990, telefoanele mobile nu au primit încă proliferarea universale, telefoane mobile rar folosite sau nu sunt folosite jumătate din mamele, care vă permite să facă comparaţii.

Cercetatorii au descoperit ca mamele care folosesc telefoanele mobile în timpul sarcinii, 54% mai multe copii se nasc cu probleme de comportament, şi aceasta creşte probabilitatea proporţional cu cantitatea de timp de expunere la radiaţii potenţial. Şi dacă copiii, de asemenea, folosit mai târziu, telefoane mobile, riscul global de probleme comportamentale a crescut cu 80%. Riscul de probleme emotionale a crescut cu 25%, probabilitatea de probleme în relaţiile cu prietenii - o sansa de 34% de hiperactivitate - 35%, iar tendinţa pentru alte probleme comportamentale - chiar şi la 49%.

Oamenii de stiinta spun ca aceste rezultate au fost "neaşteptate", şi nu ştiu despre orice mecanismele biologice care să încurajeze astfel de manifestări. Dar când au încercat să dea o explicaţie posibilă pentru alte cauze de încălcări - fumatul in timpul sarcinii, boli mentale ereditare sau sociale şi situaţia economică - Au constatat că relaţia lor cu utilizarea telefonului mobil nu dispare, ci doar a crescut.

Oamenii de stiinta au adăugat că s-ar putea fi posibil alte explicaţii care încă nu au explorat - de exemplu, că mamele care utilizează în mod frecvent telefoane mobile, a acordat o atenţie mai puţin pentru copiii lor - şi subliniază faptul că "rezultatele ar trebui interpretate cu precauţie şi să verifice în continuare studiucererile externe. Cu toate acestea, ajung la concluzia că "în cazul în care rezultatele sunt adevărate, atunci acestea vor avea implicaţii uriaşe pentru sănătatea publică."

Profesorul Sam Milham de la prestigioasa Scoala de Medicina Mount Sinai din New York şi Şcoala de Sănătate Publică, Universitatea din Washington, unul dintre pionierii de cercetare în acest domeniu, a declarat săptămâna trecută că el nu a avut nici o îndoială că rezultatele sunt reale. El a subliniat că un studiu recent canadian, femele gestante de şobolan expuşi la expunerea la radiaţii acelaşi, creierul a urmaşilor acestora s-au observat schimbări structurale.

Rusă Comitetul Naţional pentru neionizante protecţia împotriva radiaţiilor indică faptul că utilizarea telefoanelor de către gravide şi copii ar trebui să fie "limitat". Comitetul subliniază că acei copii care vorbesc de pe telefoanele mobile este posibil să suferiţi de slăbirea "de memorie, redusă atenţie, a redus abilităţile mentale şi cognitive, iritabilitate, şi riscurile pe termen lung pot include" sindrom depresiv şi alte manifestări de degenerare a structurilor nervoase ale creierului. "

http://inopressa.ru/independent/2008/05/20/13:32:57/pregnant

Vineri, 23 mai 2008
Vizualizări: 1999

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
159
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
128
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
235
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
91