ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Varanasi — City of ShivaAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Oraşul sfânt principal al Indiei din vremuri imemoriale este orasul Varanasi. Când România a fost o colonie a Angliei, a fost numit Benares, şi în antichitate a fost cunoscut sub numele de Kashi - orasul lumina ".

Varanasi - de viaţă cel mai vechi oras de pe Pamant. Este menţionat în Rig-Veda, Ramayana şi Mahabharata. Odată ce el a fost un contemporan al Babilonului şi Luxor Ninive. Cu toate acestea, de la măreţia metropolitane stânga doar ruinele antice; Varanasi este în viaţă şi de bine până acum. Mark Twain, care a vizitat o dată aici, a declarat: "Varanasi mai mult de istorie, mai mult de traditie, chiar legende mai mari - dar se uită de două ori vârsta lui, decât toţi împreună."

Se spune că acest oraş este atât de umplut cu puterea spirituală, care chiar pietrele situată în jur de acolo picioarele sunt considerate sfinte. Shankaracharya, marele filozof-Saint VIII-lea, a scris:
"La Kashi straluceste o lumina.
Aceasta lumina luminează totul.
Oricine ştie această lumină
Într-adevăr, a venit la Kashi.

Cuvinte Shankaracharya adevărat la această zi.

În "Kashi Purana", este scris că un om care vrea să intre în Kashi, scapă de păcatele de trei vieţi, un om de mers pe jos în Kashi - şi chiar mai mult, şi numai a venit la Kashi - să spun nimic. Doar pentru a dormi în Kashi echivalează cu meditaţie, şi chiar şi doar fiind acolo înseamnă - trebuie să fie pe calea spre iluminare.
Nu este surprinzator, hinduşii multi cred Varanasi centrul universului.

În Varanasi o geografie ciudat - el se afla pe trei dealuri, care sunt considerate componente tridentul trei Shiva. Întregul oraş este construit pe malul de vest al fluviului Gange - Est nu este şi nu a fost niciodată o structură unică, el este considerat o lume pentru "în cazul în care Shiva înainte sufletele celor morţi.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

În mitologia hindusă este de părere că Varanasi elibereaza sufletul omului din robia a corpului, cel care a fost norocos să moară în Varanasi, atinge eliberarea imediată din ciclul de naşteri şi decese. Aşa cum se spune: "Kashyam zmângăleală Mukti" - "moartea în Varanasi este de Eliberare. Şi de apă al râului Gange în Varanasi spele păcatele orice muritor - şi, ocazional, Gange, care curge spre sud-est, împotriva tuturor legilor logicii în Varanasi curge în direcţia opusă - spre nord, spre Kailash.

Şi Varanasi - orasul ashram, sfinţi şi cărturari. Nu a fost un timp cand a fost numit Anandavana - "pădure de" fericire, a fost cândva locul unde este acum un, praf oraş plin de viaţă, pădurea a fost umplut cu un ashram, unde din toata India s-au adunat sfinţi, filosofi şi oameni de ştiinţă. Istoricii cred că a apărut aici Upanishadele prima şi filosofia Advaita (non-dualitate).

Atunci când pe site-ul ashramurile oraş a crescut, a devenit cunoscut pe întreg teritoriul Indiei ca un centru al artelor şi ştiinţelor.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

Toate filosofi majore şi reformatori religioase ale Indiei - de la profet al jainismului şi Mahavira fondator al religiei Sikh, Guru Nanak la Sankaracharya şi Ramanuja - au venit aici pentru a îmbunătăţi în disputele lor doctrina. Nu e de mirare că este la periferia oraşului Varanasi - Sarnath - Buddha a predicat prima predica.

Aici a trăit majoritatea vieţii sale-Saint poet Kabir, un mistic. Şi Varanasi - acesta este locul unde născut Ayurveda, Patanjali, fondatorul Ayurveda, gramatica indian şi autor al primului tratat despre yoga, a fost direct legată de acest oraş.
Trecerea timpului, şi în Varanasi ashramurile mult plecat, dar în jurul lor este încă plin de ele. istoria antică continuă.

tyle = "text-align: justify;">
Legende

Se spune că Siva Kasi a fost ales ca loc al şederii sale pe Pamant.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

Dar lucrul a fost aceasta: atunci când un ascet severă zeu Shiva căsătorit frumusete Parvati - fiica Himalaya, au stabilit iniţial în adăpost sale cereşti pe muntele Kailash. Cu toate acestea, de origine cerească - un lucru bun, dar zeii trebuie să aibă o bază de sprijin pe teren. Într-o zi, când au văzut pământul de la o înălţime de refugiu sale cereşti, ochii lor a căzut pe oraş într-o curbă de Gange, plin de scăpărător palate, temple si gradini de mare - şi apoi Shiva si Parvati a coborât din ceruri pentru a face Kashi casa lui pe pământ.
Energetică a Siva străbate fiecare colt al acestui oras, şi chiar şi atunci când Parvati a fost plictisit in Himalaya, şi îl imploră pe soţul ei să se întoarcă, Shiva refuză să părăsească Kashi, deoarece Kashi - este Avimukta; oraş el nu va pleca.

O alta legenda spune că în Varanasi, la partea de jos a Gangelui sunt 5 milioane lingams, care face o deja apele sacre ale râului este foarte sfânt.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor sfinţenie, numai neobişnuit de turisti indiscrete îndrăznesc să cufunda în ele, pentru că apa este tulbure, curge încet, şi care este arborat, o multime de lucruri. Recomanda să facă baie în Gange este aici am, cu tot respectul cuvenit pentru site-urile sfinte ale hinduismului, dar nu-l ia. Totuşi, aceasta este opinia mea personală, unii oameni locale perie dintii lor chiar aici.

În acelaşi timp, destul de ciudat, acesta poate fi vazut in delfini de apă dulce Varanasi.


BISERICI

Este imposibil să socotească numărul de temple în Varanasi, pe unele estimări, au fost nu mai puţin de două mii.
În unele există nicio acţiune percuţie de pelerini, unele cunoscute doar localnicii, iar unele dintre amintesc doar o dată pe an. Din cele mai vechi timpuri, întreţinerea acestor temple - Principalele ocupaţii ale locuitorilor din Varanasi. Chiar şi industria principala a orasului - cunoscut peste tot India Varanasi mătase, care au fost renumit în timpul lui Buddha - acum, când haine ceva doar pentru că preoţii din temple şi de imagini de zeităţi necesare.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

Şi acolo sunt temple în Varanasi, fără excepţie, toate divinităţi ale panteonului indian: de la Vishnu, Surya, Ganesha şi multe aspecte ale Mama-Davey la planete şi demi-Bhairavi, yoghinii şi poeţi - toate aspectele legate de hinduismului sunt celebrate aici.

Dar în acest oraş sfânt nu există nici un templu, care ar fi fost construite înainte de secolul al XVIII-lea. Adevărul este că, fiind altarul principal al hinduismului, Varanasi, incepand din secolul al XII-lea, este în permanenţă distrus şi distrus.

Această poveste tristă pot fi urmărite pe exemplul templului principal al Varanasi - Kashi Vishvanatha.

Kashi Vishvanath, Templul de Aur, templul sfânt Varanasi, aici este una dintre cele dzhotirlingamov 12 - Adi Vishveshvara.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

Legenda spune că templele sub diferite denumiri - Adi Vishveshvar, Avimukteshvar, Omkareshvar - au fost la acest loc pentru multe mii de ani, pentru că acolo dzhotirlingam primul. În Purana - carte veche sfântă, scrise între secolul V şi secolul V d. Hr. d.n.e menţionează că acest loc a fost un imens Mokshavilas templu. În secolul al XII-lea a fost distrusă de armatele musulmane. El a reconstruit, dar în secolul al XIII a fost din nou distrusă de armata sultanului Radzi.

In timpul domniei lui Akbar cel Mare Kashi reînviat, şi, împreună cu Kashi reînviat templu. Dar curând a fost UPEBL distrus un strănepot Aurangzeb distrugătorul Akbar, şi în acest loc a fost construit moschee.
Templul actual a fost construit în 1785, doar cupole aurite a fost folosit 800 kg de aur. Templul a fost restaurat Lingam-ul original, în timpul distrugerii ascunse în bine Gyan Vapi.

Sam, acest templu este situat într-un labirint de străzi înguste mici, un loc numit Vishvanath Ghali, şi nu am văzut chiar - este înconjurat de case. De asemenea, nu hinduşii ajunge acolo este dificilă. Pentru a vedea chiar şi în acoperişul lui de aur, turisti urca la etajul al treilea magazin într-o clădire vecine. Dar, aşa cum se spune, "dacă există o voinţă, există şi calea".

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

Altarul din templu - Lingam de Adi Visheashvara - este încadrată de intensificarea de argint de podea, iar el este întotdeauna decorat cu flori, si tese în jurul ei o glugă cobra de argint care il protejeaza de mai sus.

Kedareshvar situat pe malurile fluviului Gange, sa pereţi cu dungi roşii şi albe ieşi din toate celelalte structuri de coastă.

Kedareshvar - una dintre primele biserici menţionate în cărţile vechi de Kashi. Aici Domnul Shiva este venerat ca Domnul Kedarnath ("Chedar" înseamnă "teren" şi să spun că cer "Chedar" - este "în cazul în care creşte eliberarea culturi." Shiva - Domnului (Nath) de acest domeniu şi, prin urmare este numit Kedarnath).
Acest templu reprezintă simbolic templu al Kedarnath in Himalaya, cele mai importante temple ale lui Shiva şi localizarea unui alt dzhotirlingama, şi este de părere că vizitarea acestui templu aduce acelaşi rezultat ca vizitarea sanctuarelor de Kedarnath şi Badrinath.

După Vishvanatha, Kedareshvar considerat cel mai sacru templu din Varanasi.

Alte importante temple din Varanasi este Bhavani Annapurna (Annapurna Bhavani Templului) - de multe temple din Varanasi, concentrându-se pe diferite aspecte ale Zeitei, principal, pentru că este în aspectul său binevoitor al Annapurna Bhavani Marii Mama domină în Varanasi.

Un alt templu populare Varanasi este Templul Durga (Durga Temple).

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

În contrast cu templul Annapurna, este închinat zeiţei-mamă, în războinici aspectul ei furios.
Acest templu krasnostenny este situat în apropiere de piscina, care este numit Durga Kund. În oameni, acest templu este adesea numit Templul Monkey (Monkey Temple) - din cauza numărului mare de maimuţe se adună în jurul lui.

Site Shanichar - un templu dedicat lui Saturn, aici piatra neagra de cult lui Dumnezeu pentru a îndepărta răul.

Shukreshvar - un templu dedicat lui Venus, femeile vin aici sa se roage pentru fiul naştere.


Ghats

Accentul principal în viaţa de Varanasi waterfront Ganga districtul. Un debarcader care, la rândul său, este format din Ghat - "locuri sacre grup sanitar".

În principiu, Ghat - este la numai câţiva paşi largi de piatră coborî la apă. În Varanasi - 80 Ghat, şi fiecare dintre ele are propria sa istorie, legende, fiecare din Ghat - o zonă specială pe fiecare (şi fiecare) este propria viaţă. Se crede că scăldat în apele locale aduce meritul ca o vizită la templu. Iar dimineata, cand, din cauza orizontul de est, în care soarele răsare, sute de oameni în picioare până la piept în apă şi cântă Gayatri Mantra - cel mai sacru mantra hindus.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

Ghats de stretch Varanasi pentru 5 km de-a lungul arcului curbat al băncilor de vest a Gangelui: de la Asi la sud la Raj Ghat în nord, în apropiere de podul de cale ferată care traversează un râu. Una dintre cele mai importante ritualuri în Varanasi - o PanchtirThi Yatra: o călătorie de cinci ghatam mai sfânt - Asi, Chedar, Dasasvamedha, Panchganga şi Manikarnika. Se crede că aceste ghatam cinci au cea mai mare forţă spirituală.

In fiecare seara la Dasasvamedha Ganga Ghat efectuate Aart - oferte Ceremonia de lămpi aprinse, Gange sfânt. Spectacol cu nimic comparabilă; este foarte convenabil pentru a observa din barca.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ

Varanasi este cunoscut ca "Mahashmashana" - "Great Place de incineraţie.

Pentru hinduşii devotat cea mai mare fericire - este de a muri în Varanasi şi să fie acolo ars - garanteaza libertatea din ciclul de naşteri şi decese. Mulţi pelerini vin aici în speranţa de a muri aici. Dar chiar daca mor aici nu a putut fi incinerate aici - deja luate în considerare pentru fericire. Prin urmare, două de Ghat Varanasi - Mahakarnika şi Harishchandra - în întregime dat de incineraţie şi sunt considerate cele mai sfinte. rug funerar arde aici zi şi noapte.

Pentru a evita incidente inutile, trebuie să subliniem că afară holbezi la acest lucru este ruşinos şi aşa mai departe turişti - în special cu camerele de luat - caută mai degrabă cu neîncredere.
În general, cea mai bună vedere de Varanasi - o barca plutind pe Gange.

ВАРАНАСИ - ГОРОД ШИВЫ


Noţiuni de bază pentru Varanasi


Spre deosebire de cele mai multe locuri sacre ale Indiei, Varanasi are propriul aeroport, avioane care pleacă de la mai multe oraşe din India.

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Joi, 15 aprilie 2010 15:38
Vizualizări: 4777

Citiţi de asemenea

În iunie 2020, în Naryan-Mar din permafrost s-a dezghețat o corabie antică cu o lungime de aproximativ 10 m. Despre fapt...
419
„Viorica-Cosmetic” lansează în premieră pentru Moldova produse cosmetice inovatoare cu unt de canabis, care promit un ef...
524
Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
430