ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Varză pentru orice gust

Orice tip de varză este un cadou pentru cei ce slăbesc. Toate tipurile au puține calorii, în 100 g – maximum 30 kkal, mai puțin conține doar castravetele proaspăt. În schimb, cu varză, spre deosebire de castraveți, vă puteți potoli foamea. Iar pentru a fi mai distractiv, alegeți pentru fiecare tip de varză rolul săi – unul pentru supă, altul – în salată.

Broccoli

Acest tip de varză se pregătește în felul următor: se ține cîteva minute în apă clocotită, apoi se lasă în apă rece, pentru ca să-și păstreze textura și culoarea. Pentru broccoli este potrivit sosul din lapte și cașcaval, se servește cu becon, ou etc.

Varză albă

Grecii considerau varza un remediu contra infertilității, febrei și pentru mărirea sînilor. Astăzi, varza albă este apreciată de medici pentru conținutul de vitamina C. Bustul, din păcate, nu crește, în schimb nu veți răci. Și varza murată e prețuită.

De Bruxelles

În formă sălbatică, varza a fost descoperită pentru prima dată în 1821, în împrejurimile Bruxelles-ului. Iar ulterior a ajuns în grădini și coaptă împreună cu castanii, merele și nucșoară a început să înfrumusețeze masa belgienilor. În sec. XXI, în această plantă a mai fost descoperită o proprietate: prezența vitaminei U, capabile să distrugă celulele canceroase.

Gulie (Kohlrabi)

Partea comestibilă a acestui tip de varză e un ciocan continuu. Italienii o numesc „ridiche de varză”. Acest tip de varză poate fi preparat ca orice rădăcină: înăbușită, prăjită, fiartă, rasă în salate. Iar frunzele și tulpina pot fi tăiate și folosite în supe.

Conopida

Acest tip de varză are puține calorii, însă oferă senzația de sațietate. O perioadă îndelungată conopida îngheța și nu se cocea în părțile noastre, deși a fost adusă de însăși Ecaterina a II-a. Conopida iubitoare de căldură era numită varză siriană, iar în prezent este pregătită peste tot.

Romanesco

Rudă cu conopida, era cultivată de grădinarii de la Roma încă în sec. XVI, însă a devenit populară doar la finele secolului trecut. Această varză este bogată în zinc, fibre și antioxidanți.

De Savoia

Acest tip francez este cu mult mai moale și mai fin decît celelalte tipuri de varză. Bucătarii apreciază acest tip de varză pentru lipsa gustului pronunțat de varză. Se folosește în salate, pentru sarmale, tocăniță etc.

 

Sursa: rus-health.info

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
124
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
49
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
79
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
129