ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

vederea binoculară vă permite să vedeţi prin obiecteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Ochii unele mamifere au evoluat în aşa fel încât să se uite într-o singură direcţie. Istoria apariţiei şi convergenţa doi ochi, o şi complicat, biologi şi lung sunt încă încearcă să-l înţeleagă, bazându-se pe cale de a adevărului o varietate de teorii (foto Rensselaer / Changizi). Cele mai multe animale au ochii situate pe fiecare parte a capului. La oameni şi primate evoluat ochii şi au plecat "pe partea din faţă a capului. Aceasta a fost gandit ca singurul avantaj al acestei transformări - viziune complexă a spaţiului din jur. Dar acum, oamenii de stiinta americani sunt gata să adăugaţi o altă forţă motrice "a evoluţiei.

Faptul că putem vedea spaţiul din jur in trei-dimensional imagine (chiar şi pentru acest lucru va fi destul de clătină din cap), nu există un avantaj clar.

Dar, plus nu numai că, spune Mark Changizi (Marcu Changizi) de la Institutul Politehnic Rensseleera (Rensselaer Polytechnic Institute - CPI), de fapt, a descoperit un alt avantaj al unui deschide cu adevărat ochii, viziune binoculară: "pryamosmotryaschie" animalele sunt, de asemenea, posibilitatea de a vedea prin obiecte.

Cei care nu cred om de stiinta propune un experiment simplu. Ia un creion şi ţineţi-l în poziţie verticală, uita-te la panorama direct în spatele ei. Dacă primul aproape de un ochi, apoi a doua, veţi vedea că mânerul este în orice caz, acoperă o regiune din spaţiu. Dar daca te uiti cu ambii ochi, toate care au fost anterior "ascunse", acum în întregime previzibile. Este uşor! Nu crezi?

Viziune animale de secole aliniate la nevoile speciei.
Viziune animale de secole aliniate la nevoile speciei. De exemplu, o pisica este aproape nici o diferenţă între culoare şi pentru modul lor de viaţă este mai important pentru viziunea de noapte ", care este motivul pentru elev lor este capabil să crească la 14 de milimetri (în persoană, numai la 8). Albinele nu văd roşu şi nu poleniza flori rosii. Hawks a se vedea lumina ultravioleta, care îi ajută să urmăriţi în jos prada lor. În plus, păsările pot fi la fel de bun pentru a vedea o dată la două obiecte sunt excluse de la celălalt. Câinii nu pot schimba puternic capacitatea de refracţie al cristalinului, care este bun sau pentru a vedea la distanţă de el însuşi, fie direct, în faţa lui, nici o cale de mijloc (Foto de la wikimedia.org, eyedesignbook.com, headdonhawking.com, flickr.com).


Peşti, insecte, reptile, păsări, iepuri şi cai petrec viata lor in spatii deschise (campie, teren), care este în cazul în care doriţi să o viziune a ceea ce se intampla in jurul - viziune panoramică. Şi că acest lucru contribuie la poziţia laterală a ochilor.

Cu toate acestea, există animale sălbatice de neobişnuită, care, în ciuda acelaşi habitat, diferite de restul grupului lor.

Ochii sunt animale foarte multe sunt pe părţile laterale ale capului, care le permite pentru a vedea totul ca şi înainte, şi în spatele lui (foto Rensselaer / Changizi).
Ochii sunt foarte multe animale sunt pe părţile laterale ale capului, care le permite pentru a vedea totul ca şi înainte, şi în spatele lui (foto Rensselaer / Changizi).


Om şi mamifere mari (maimuţe, tigri, urşi) Adesea trăiesc într-un mediu aglomerat cu obiecte mici, supraîncărcat cu mici detalii şi obstacole (pădure, junglă).

Ochii lor au fost fixate în faţa capului şi a început să aştept cu nerăbdare în faţa lui. Şi, deşi "pryamosmotryaschie" animalele au pierdut ocazia de a vedea ce se întâmplă în spatele lor le-am luat capacitatea de a uita, de exemplu, prin frunziş, care este în faţa lor.

Ilustra această afirmaţie, cu ajutorul unui alt mic experiment: dreptul să ridice în faţa palma deschisă. Să presupunem că degetele - lasă. Inchide un ochi, apoi altul, privesc cu ambii ochi pe spaţiul din spatele mana. Din nou, un ochi se poate vedea un pic (de mână se închide o parte semnificativă a revizuire), şi ambii ochi pe deplin permite sa cititi textul.

În acest sens, viziunea monoculare (un singur ochi) nu pot fi comparate cu binoculară, chiar dacă prima opţiune pentru a adăuga un muşchi agil şi puternic gât, care permite schimbarea rapid pozitia corpului in spatiu.

Cu toate acestea, toate animalele au zona de aşa-numitul vederii binoculare, sau se suprapun, în cazul în care ochii se vedea diferite din aceeaşi parte a spaţiului la fel de bine. Dacă aş putea spune aşa, decât privindu-l drept în ochii lui, zona este mai mare, cu atât mai bine animalul vede "prin" obiecte.

Stânga Pentru comparaţie, zona de viziune binoculară (în cazul în care cele două semicercuri portocaliu se suprapun) pentru animale, ochii sunt situate pe părţile laterale ale capului sau de nerăbdare. Dreapta: O revizuire a animalelor, capabile de
Stânga Pentru comparaţie, zona de viziune binoculară (în cazul în care cele două semicercuri portocaliu se suprapun) pentru animale, ochii sunt situate pe părţile laterale ale capului sau de nerăbdare. Dreapta: O revizuire a animalelor, capabile de "X-ray viziune" mediu profundă, la poziţii diferite ale ochiului (Figura Rensselaer / Changizi).


"Regiunea noastra de o viziune binoculară ne permite să vedem ce este în spatele o masă de obiecte mici", - explică Changizi într-un comunicat de presă CPI.

Desigur, dimensiunea de obiecte nu poate fi infinit de mare. Până la distanţa dintre ochii noştri mai mult decât lăţimea de elemente, de închidere de revizuire (cum este cazul cu degetele sau cu frunze de arbori), vom putea vedea prin ele.

Deci, vom vedea obiectul de la distanţă pentru toate frunzele aceeaşi, degetele şi alte obiecte mici, comparabile cu lăţimea de distanţa dintre ochii noştri (Figura Rensselaer / Changizi).
Deci, vom vedea obiectul de la distanţă pentru toate frunzele aceeaşi, degetele şi alte obiecte mici, comparabile în lăţime la distanţa dintre ochii noştri (Figura Rensselaer / Changizi).


Pentru a afla ce animale au "viziune cu raze X", Mark şi colegul său Sinsuke Simodze (Shinsuke Shimojo) la Caltech (California Institute of Technology) a studiat 319 de specii din 17 ordine de mamifere. Oamenii de ştiinţă au aflat că poziţia ochiului corespunde prezenţa sau absenţa în habitatul curate de obiecte mici, şi dimensiunea lor în raport cu dimensiunea de animale.

Autorii de scris, că animalele care trăiesc în "nu este înconjurat de frunze, sau într-un mediu în care obiectele exterioare sunt considerabil mai mari decât distanţa dintre ochii unui animal, ochii au tendinţa să se uite la o parte.

"Reprezentanti ai faunei care trăiesc în spaţii deschise, este" X-ray viziune "la nimic, o viziune binoculară nu le dau nici un avantaj," - însumează Mark. Potrivit acestuia, pentru ei este mai important să se ancheteze toate împrejurimile, astfel încât să nu cadă în ghearelePredator.

Ilustraţie stânga prezinta o vedere de un portret al lui Darwin prin obstacol. Dreptul - linia de vedere al fiecărui ochi: două în contrast cu un văzut aproape tot spaţiul de frunze (Figura Rensselaer / Changizi).
Ilustraţie din stânga prezinta sub forma unui portret al lui Darwin prin obstacol. Dreptul - linia de vedere al fiecărui ochi: două în contrast cu un văzut aproape tot spaţiul de frunze (Figura Rensselaer / Changizi).


În acelaşi timp, animalele trăiesc în păduri, au adesea o zonă foarte largă de viziune binoculară, aproape direct ochi si abilitatea de a vedea prin peretele de pădure. Toate acestea creşte şansele lor de supravieţuire în timpul retragerii de la urmărirea penală (mai uşor de navigat) sau, invers, de vânătoare pentru pradă.

"Viziune cu raze X permite aceste animale pentru a vedea mai mult spatiu decat cu monoculare" colaterale "viziune", - spune Changizi. Iar atunci când consideră că este mai mare de animale, mai multe lucruri el dinti (sau, mai degrabă, "ochi"), în cazul în care nu nici o îndoială cu privire la concluziile cercetătorului american nu rămâne.

Prin urmare, este posibil ca principalul "motor" de evoluţie ale ochilor, caută într-o direcţie, a fost de habitate corespunzătoare.

Tabelul de influenta unor factori asupra apariţiei
Tabelul de influenta unor factori asupra apariţiei "-ray viziune X" în diferite animale (Figura Rensselaer / Changizi).


Changizi, de asemenea, constată că, în lumea de astăzi, "om pryamovidenie" ajută un pic, pentru ca practic am trăi într-un spaţiu detalii nu prea aglomerat.

astăzi Omul se simte ca o zonă metropolitană, imens, mai degrabă ca un mouse-ul în pădure, nu ca un prădător mare în junglă. Nu putem folosi viziunea lor pentru "trage cu ochiul" peste zgârie-nori si masini, "- Mark a scris într-un articol publicat în revista teoretice Biologie ( înainte de tipar aici , PDF-document, 1.11 MB).

"Dacă ne-am congela şi te trezeşti într-un milion de ani, atunci poate că va fi dificil să se uite în ochii oamenilor care trec prin, deoarece acestea sunt susceptibile de a avea vederea periferică," - nu face Outlook fericit, Mark.

Timpul va spune dacă drepturile de om de ştiinţă cu un punct de vedere revoluţionar. Păcat numai că nu ne-am văzut deja acest lucru. În toate simţurile.

Materialul furnizat de membrana revista Internet ( membrana.ru )

Miercuri, 25 martie 2009
Vizualizări: 3867

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
160
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
128
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
235
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
91