ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vegetarianismul este o cale spre purificareVegetarianismul este o cale spre purificare

 

Recent am făcut un pas important: am devenit un vegetarian.

Ca şi în toate deciziile importante luate, mă bazez, în principal, pe partea naturală a faptelor mele. Deci, pe modul, în ce fel acţiunea mea este asociată cu natura, cum ea dăunează sau ajută acesteia.

 

 

Înţelegerea faptului că carnea animalelor nu este un aliment natural pentru om, a venit la mine treptat.

Anterior am crezut că oamenii sunt animale, doar puţin mai avansate, care, la fel ca şi celelalte din urmă, au nevoie de carne pentru o viaţă împlinita.

Cu timpul, am conştientizat greşeala mea.

Omul deja nu este un animal, şi nu-i un fapt că a fost vreodată. El are nişte sentimente mai sublime, inerente Universului raţional, Dumnezeului, care este protector pentru toată natura vie. Sarcina lui este de a proteja şi a iubi natura, iar uciderea totul ce este viu – sunt intervenţia şi răul aduse ei, în modul cel mai crud.

Unirea omului cu natura, în opinia mea, nu ar trebui să nu mai provoacă probleme. Nu mai este nici o îndoială că vegetarianismul ca un rezultat al iubirii pentru totul ce este viu şi lipsit de viaţă - este următorul nivel de dezvoltare spirituală umană.

Oare consumul cărnii este util pentru un om, din punct de vedere medical? Problema nu a găsit încă un răspuns clar. Unii spun că da. Alţii - nu. Pentru mine, am decis că nu, deoarece carnea unui animal conţine toate elementele negative (referitor la om) ale animalelor. Maladiile lor, gândurile lor se transmit la om. Şi există un risc nu numai de suferinţe fizice, dar, de asemenea, consumul cărnii aduce în mintea omului, mai multe gânduri noi animaliere, mai materiale, care lui nu sunt inerente.

Nu am nici o îndoială că vegetarienii sunt cei mai sănătoşi oameni de pe planetă. Atât fizic, cât şi spiritual.

Un alt argument în favoarea vegetarianismului, pe care am luat în considerare, este întrebarea, dacă omul poate ucide un animal.  Este stupid să credem că ar trebui să existe oameni fără teamă, care pot ucide un animal, special, pentru ca acesta să fie mâncat apoi de un om spiritual. Şi cine a spus că uciderea unui om este mult mai complicată, decât uciderea unui animal? Persoana abilă pentru ultima faptă este capabilă şi pentru cea prima.

Ultimul argument, care  a pus punctul pe „i”, este problema ecologică. Începând cu cel mic – este nevoie de energie electrică pentru a prepara carne, şi terminând cu cel mai rău fapt - o risipă de resurse naturale, emisiile de gaze cu efect de seră, etc.  Putem adăuga aici şi un beneficiu consumator: alimentele vegetale sunt mai ieftine, decât carnea.
Recent, m-am gândit că poate lumea actuală de consum şi egoismul oamenilor există pentru că ei mănâncă carne? Aceasta într-adevăr le schimbă.

Şi ce să mâncăm? Nu putem ucide plante, avem nevoie de fructele lor, care există în special pentru acest lucru în natură. Acestea se schimbă în fiecare sezon şi se desprind de copaci ca inutile, în scopul de a le mânca.


Autor: Vasile Şevcunov

Sursa: greenword.ru

Duminică, 01 mai 2011
Vizualizări: 1920

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
141
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
132
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
167
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
508