ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Verificarea brânzicei glazurate a şocat chiar şi experţii!Verificarea brânzicei glazurate a şocat chiar şi experţii!

 

Savanţii din Asociaţia pentru Securitate genetică din Rusia au dat piblicităţii rezultatele verificării independente a unui dintre cele mai preferate ducliuci din copilărie- brânzică glazurată. Rezultatele au şocat, chiar şi experţii: nu corespundeau normelor 11 din cele 12 exemplare testate, iar  într-o brânzică a fost găsit Staphylococcus aureus.

Cel mai “inofensiv” lucru, care a fost depistat în 11 exemplare de brânzeturi - exces de drojdie (până la 1000 de ori). Aceasta înseamnă, că consumarea astfel de brânzeturi poate provoca intoxicarea organismului, disbacterioză, slăbirea sistemului imunitar, tulburări metabolice şi funcţionale ale tractului gastro-intestinal şi a sistemului organelor de secreţie.

Exact în jumătate din probe a fost găsită Escherichia coli (E. coli), care provoacă disfuncţionalităţi ale tractului gastro-intestinal, acumularea substanţelor toxice, slăbeşte imunitatea, ficatul, rinichii. La copiii infectarea cu E. Coli poate duce chiar la moarte.

În alte patru mostre, cercetatorii au descoperit ciuperci de mucegai, împreună cu care în organismul uman pătrund toxinele cu efecte nocive asupra sistemului imunitar, rinichilor şi ficatului.

În cele din urmă, într-o brânzică experţii au găsit probe de Staphylococcus aureus, care provoacă abcese, furunculoză, imunitate slăbită, diaree, vărsături, dureri abdominale şi aşa mai departe.

Savanţii nu se îndoiesc, că cauza tuturor încălcărilor identificate constă în nerespectarea standardelor de igienă la întreprinderi.

"În perioada sovietică, la fabricile de lactate lucra chiar şi specialist de pedichiură - a spus cunoscutul biolog Alexandru Baranov, - care  verifica unghiile  angajaţilor. Rănile în colţuri, de asemenea, pot fi o sursă de infecţie stafilococică. Cât priveşte drojdii si mucegaiuri, acest fapt dovedeşte că pentru pregătirea brânzeturilor au fost utilizate unt rânced sau praf de lapte cu termen expirat. Omul este ucis încet, deoarece otrăvirea cu albumine (în acest caz - toxine) este una dintre cele mai puternice. Prezenţa E. coli în produse este un indicator, imi pare rău, al componentelor fecale. Se pare că angajaţii nu se spală pe mâini după toaletă. Aşadar la întreprinderile de astăzi domneşte o atitudine neglijentă faţă de muncă şi nu există nici control strict, nici standarde rigide”.

 

 

Sursă cu link pe www.MIGnews.com.ua

Miercuri, 08 septembrie 2010
Vizualizări: 1809

Citiţi de asemenea

Ginkgo biloba - îmbunătățește capacitatea creierului, îmbunătățind fluxului sangvin periferic pentru o mai bună utilizar...
8
Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
29
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
64
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
80