ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Viaţa într-un dans oglindăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Afine De ce fac oamenii de dans? Problema este atât de evident că vreau să răspundă, parafrazând Katerina de la "Furtună": "Pentru că eu nu zboară ca păsările." , Dar se dovedeşte, la această întrebare nu este inactiv, în cazul în care durata - sfârşitul anilor '70 - începutul anilor 80-e, locul de acţiune - secretă a templului ştiinţei, în cazul în care boostere în abur pot aştepta, nu pentru lor, studenţi şi dans - sala de bal, că, în Multe birouri de funcţionari, chiar şi în acei ani încă sunat ca un ecou al trecutului "efect nociv al decadente Vest."

"Aceasta este a treia schimbare pentru o duzină, şi toate MEPhI dans!" Această frază a auzi lor de ani, student coleg de clasa 20 MEPhI răspuns la admiraţie povesti despre clasele de dans experimental studio, ESTA. Nu am nimic să fac? Dupa sesiune, ca student puzzle "pe nas si coada agăţat discuţii. Da, şi care este hotărît să predea fizicieni viitor frumos muta la muzică - este cu adevarat?

Dar, surprinzator de indreptare a sufletului si a trupului de fizicieni, impietează asupra versurilor. Din studiul de greu îndoit şi noii veniţi complexe primi "Homo erectus". În cercurile estovskih chiar a spus că un student absolvent, după ce a început să danseze prieteni, când ne vom întâlni în coridoarele de la MEPI inceput sa ceara: "Eşti apărat?"

Juxtapunere de fizicieni şi textieri amintit şi Nina Nikolaevna Kosheverova, când ea în 1975, a venit pentru a preda dans mifistov. Este îndoielnic că această limbă va deveni rude fizicieni, deşi miraculoase transformări multe folosind "bagheta magică" de dans văzut în viaţa mea.

În primul rând, ea însăşi dans fascinat ei. Studiază în clasa a şaptea, Nina a venit să ocupe un cerc de balet şcoală. "Mi-a plăcut totul: muzică, mişcare graţioasă, spiritul de unitate, care provin din dansatori" - isi aminteste ea. Ea a luat imediat grup mai în vârstă, este al doilea an. Şi într-un an şcolar psiholog-trei sugerat că Nina ţine, de asemenea, de dans cu un grup de perdanţi disperate, candidaţii pentru excluderea de la şcoală ... Acestea au avut loc al doilea la grupuri de dans festivalului de la Moscova, şi şase de "incorigibil" a devenit profesori de dans sportiv. Ani mai tarziu unul dintre ei, apoi a servit deja în Flota din Pacific, a trimis-o un articol de ziar despre a câştigat primul loc la Festivalul de dans "echipa de marinari Primorye, pe care el a condus.

În ceea ce este magia de dans? În incepator dans a dezvăluit, fără decor, re-învăţare să vorbească o limbă nouă. Înfrumuseţa lor "conţinut", exprimându-şi mişcările sale este mult mai complicat decât justificată de cuvinte şi apăra logica chinurile de conştiinţă pe principiul "am condus circumstanţele dansuri.", Sunt învăţaţi să fie în sine, nu te va insela, vă ajuta să găsiţi dumneavoastră, furculiţă congenitale. Se manifestă "auzit" în sufletul dizarmonie dans îndeamnă la auto-îmbunătăţire. Un tuner este, desigur, un profesor. sincer si prietenos Privirea lui din partea - cauţiune sunetul corect. Acest lucru dă ceva cu ceea ce plăcere incomparabilă, care este familiară pentru oricine care este interesat de muzica de circulaţie.

Afine Şi de distracţie este, probabil, un alt indiciu miracol, care au reamintit Nina. Într-o şcoală de comerţ, în cazul în care ea s-a întâmplat să predea Dans în anii de după război, setul a fost făcută de copii luate în cursul raidurilor în gări Moscova. "Practic, ei au fost fără adăpost. Ei nu au recunoscut obiectul, fumatul, se injura, lupte în mod constant, a studiat şi prost неохотноѕ Dar totul a fost diferit de dans. Copii s-au schimbat, şi de dragul de a dansa îndurat neobişnuit pentru o restricţie care - l-au simtit - le-a făcut de altă parte. "

Vigoare a actului de dans atractive nu numai Dl.şi sufletele copiilor. Printre elevii Nina Nikolaevna au existat tot felul de oameni, şi întotdeauna principala condiţie pentru admiterea la echipa a avut doar o dorinţă reală de a dansa. Ea nu "respinge" oameni pentru motive de promisiune, oportunităţi de a obţine un rezultat - premii pentru concursuri şi parade (şi, cu toate acestea, ea a fost în stare să ducă pe elevi să o recunoaştere, şi premii).

În Institutul de la Moscova din Mecanizarea şi Electrificarea Agriculturii, în cazul în care Nina a lucrat mai mult de 10 ani (atât de ori în timpul lui Hruşciov "dezghet"), ea a fost angajată într-un grup de studenţi neobişnuită 30-35 de ani. "Printre ei a fost ministru adjunct al agriculturii din Mongolia, a dansat cu o vârstă, dar foarte elegant şi mobile zavbibliotekoy Institutului. Îndeplinirea rotaţii ale vals, ea a avut loc literalmente mâinile sale - a avut o foarte ameţit, iar acest lucru a făcut-o tot timpul în linişte Eucal, dar greu de studiat şi a spus: ChPriedu acasă, să înveţe să danseze pentru copiii lor ". Un alt caz în acest grup a fost unic. "Frumos, omul elegant, aproximativ 30 de ani dansat bine. Aici sunt mişcările asociate cu sta-up-uri, au fost rece ... "În tinereţe a lucrat în taiga în exploatare forestieră şi a luat copac sale umeri, care a fost in vacanta pe care femeile. Severitatea copac este condus în sol pădure pe cele mai multe genunchi, ligamentele piciorului au fost rupte. Pot dans cu un astfel de traume? Nina, dar nu este retras, precum şi cu medici din multe puncte de el ma ajutat. "

Acest lucru a atras oamenii nu numai dans, ci şi cel care dăruit posibilitatea sa i se alature. Nina a fost întotdeauna absolut sincer şi cinstit - si dragostea sa pentru munca sa, şi dragostea pentru elevi. Ea le-a dat toate puterile sufletului fără urmă şi a fost gata de a lupta pentru o notă de curat ", atât în viaţă şi în dans," indiferent de persoana. Dans a devenit un mijloc de revigorare a vieţii, viaţa însăşi, atunci când a trecut printr-o inima iubitoare, Nina Nikolaevna. Poate de aceea este foarte conştient de artificialitatea dans sovietic nou, aptly poreclit de către popor "hodilochkami", care au fost create sub sloganul luptei împotriva culturii burgheze. Pe paginile ziarelor, la o conferinţă de presă la Ministerul Culturii, în studiile lor, Nina a încercat să explice cât de mult a adus pagube aceste dansuri.

Ea nu a mers la un compromis cu oficiali din cultura, dar nu a fost o ocupaţie în condiţii de siguranţă. Intimida, dar şi pentru a reduce Nina Nikolaevna nu a putut fi nici în perioada postbelică, atunci când este deschis persecutat ca fiica a unui popor inamic sau în timpul lui Hruşciov "dezgheţ". Ea a avut darul de a libertăţii interioare, iar acest curaj. O incercare de a organiza la Moscova prima competiţie de dans sportiv privind programul internaţional de standard în 1965 aproape sa încheiat la închiderea de studio, care a regizat. Un comitet de 22 de persoane nu restrânge furia lor de clasă: "Aceasta este o organizaţie subterană anti-sovietic, care îşi propune să submineze sistemul de stat, colapsul organizaţiei de tineret, corupţia a tinerilor din această propagandă josnic al culturii burgheze străin să ne мираѕ trage-le pentru a dispersa respingerea imediat profesori.

Multe aventuri îndurat Nina Nikolaevna începând cu 1937 - anul de bal şcoală, când tatăl său, şeful postului de Likhobory depou, iubit şi respectat de toţi cei care l-au cunoscut, a fost arestat şi împuşcat în aceeaşi zi, inclusiv 370 de persoane, cu aprobarea personală a lui Stalin. Dar toate timpurile grele, sprijinul pentru Nina Nikolaevna a fost o cauza favorit şi "spiritul de unitate". Nu pentru nimic din ceea ce ea simte în primul rând, tocmai a inceput sa dans. În timpul vacanţelor de la elevii săi fostul din diferite părţi ale ţării marea, ea a primit un teanc întreg de telegrame. Un poştaş intrebat: "Cine eşti tu?"

În 1975, atunci când Nina Nikolaevna concediat "concediere" şi de căutare de locuri de muncă semi-anuale nu ajuta la întoarcerea în sala de dans de predare, a existat o dezordine "model": foştii elevi de la Casa de Peonyjers, elevii devin MEPI, a rugat-o să vină la ei. Toate: aranjament de camere pentru clasele, costume face, mingi de formare, mitinguri, discursuri - pentru a efectua întreaga lume, cu participarea mai plin de viaţă şi, sub conducerea lui Nina Nikolaevna. Datorită ei am învăţat din experienţă că, umăr la umăr, puteţi face o transformare uimitoare. Simbolul viu al prezentului - noastre halate albastru mingea, născut dintr-un rezervor paraşuta dezafectate. Dar cel mai important, că sufletele noastre estovskie "închide" cauză comună.

Iti amintesc ca un copil prima dată simţit ego-ul lui? Când un copil întreabă: "De ce sunt - am?" - Un adult este dificil chiar pentru a înţelege problema, să nu mai vorbim-i dea un răspuns logic, coerent. Este descoperirea constată mai târziu sale de dezvoltare, în sensul iraţională aceeaşi "noi". Dans oferă un mod de a le deschide complet. O formula bine-cunoscut "1 + 1 = 1", care exprimă idealul de armonie într-o pereche de dansatori. Dacă toate dansatori acoperite de un singur, poloneză crescute, rafală solemnă, de exemplu, se pare că un suflet locuieşte în noi, singură fiinţă. Şi mai des decât la bile şi discursuri am dansat exact ansamblu. În plus, cursuri de fundaţie, în plus faţă de sala de bal, au fost populare, dansuri istorice şi interne, care în mod tradiţional sunt efectuate în mod colectiv: cadril, polka, cracoviană, Waltz-Gavotte, Pas-de-Gras, vals, Mazurka, сиртакиѕ Am învăţat să bată pe umeri ţigani şi stăpânit secret al femeilor moale pas în dans din Georgia, care oferă o Alunecând unic fără greutate ...

Afine După filmare tatăl său în faţa Nina Nikolaevna închis porţile facultăţii istoric al Universităţii de Stat din Moscova, unde a visat de a studia istoria civilizatiilor din Ninive, Sumer, Babilon, Egipt, cultura Greciei antice, naşterea de state europene. Dar, înainte de a deschis lumea dansului, în cazul în care o ţară şi timpul nu ne spune datele de bătălii, nelinişte şi revoluţiile industriale, şi ritmul inimii si respiratia, gene accident vascular cerebral, mişcarea a sufletului.

Şi Nina avut capacitatea uimitoare şi nemuritor dorinţa în toate circumstanţele vieţii pentru a prinde şi se trece o mişcare "de suflet". asistenta Kosheverova în timpul războiului de a evacua, după o vătămare gravă în Leninabad, unde "refugiaţi de sticlă multe din statele baltice, Polonia, Bulgaria, România, Republica Moldova, cu nerăbdare a preluat studiul culturii şi dans, au adus cu ei." Acolo, ea a intrat în uzbecă şi tadjică dans, plasticitatea lor remarcabile, şi graţie. Şi a întrebat-o care a învăţat: "Nina draga, esti un uzbeci?"
În timpul "dezgheţ", când Moscova a venit de multe ori ansambluri din Polonia, Germania, Cuba, Mexic, Brazilia, nu a ratat unul din concertele lor, noi elemente de dans de învăţare şi forme.

Plin de tradiţii dans al multor popoare, Nina a fost întotdeauna conştienţi de cariera si este custode al culturii ruse. Nu e de mirare dorinţa sa de a restabili ritualurile vechi de vacanţă, dragostea vamale ruse, folclor părea siruri de caractere foarte tremurat în polifonie de viaţa ei.

Chiar şi în perioade de stagnare sub Brejnev, când, în afară de sărbători noul sovietic, nimic nu este mentionata pe scară largă şi în mod public, Nina a fost capabil să aranjeze cu mifistami magnific luminoase "Adio de iarnă" - clatite Ziua - care s-au adunat o multime de vizitatori, imediat devine membru. "Deveniţi un participant, mai degrabă decât un spectator in viata" - cum a fost motto-ul tuturor activităţilor estovskoy.

Cum, pentru a sărbători Ziua de pregatire de clatite pe vremuri? Mifisty abordat această întrebare în serios: a fost inspirat de "Ice Maiden" Ostrovsky, căutarea de materiale în Biblioteca Lenin. "Deci, multe dintre acestea au constatat că nu o clătită singur destul" - scris Nina. Într-adevăr, în această sărbătoare MEPI vechi ruseşti de renaştere a soarelui după iarnă "jucat" 14 ani la rând.

Renaştere este posibilă în cazul în inima unui om este încă în viaţă xTine ar scânteie de căldură şi lumină solară, şi dacă el nu se schimb, cotele de aceste comori cu alţii. Nina a fost un astfel de om. Cu numeroasele sale talente, ea a dat ucenicilor putere; conservarea şi revitalizarea tradiţie, nu se tem să meargă împotriva ideilor tradiţionale.

Cuvintele noastre Nina Nikolaevna, ceea ce a spus ea a fost mai mult de 20 de ani înainte de moartea sa: "Când voi muri, nu mai plânge, şi dansează în jurul sirtaki" - aceasta nu este o dorinta de a şoc şi nu blasfemie. Acest lucru - Atitudinea tradiţională, care a trecut prin ţară şi era. Se pare, în fraza: "adevărat elen mor cu un zâmbet", citit cu mult timp în urmă într-o carte bună pentru copii. Aceasta este - dovadă de acord cu ele şi cu lumea, restul de noi, ca un exemplu.

Oksana Grishina
mwb.newacropol.ru

Luni, 02 noiembrie 2009
Vizualizări: 2111

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
48
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
86
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
335
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
192