ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Victorie! Germania închide fermele de animale

Comerțul mondial cu blănuri continuă să moară încet, și iată că a venit rîndul Germaniei, care a votat pentru închiderea celor 6 ferme rămase în țară de animale pentru blană.


Ultimele ferme de animale pentru blană din Germania se vor închide după o reducere treptată a producției pe parcursul a 5 ani. O nouă lege impune cerințe mai stricte pentru gestionarea fermelor de blană și luptă eficient împotriva reproducerii nurcilor prin crearea unor condiții care fac industria neprofitabilă. Interdicțiile privind creșterea animalelor pentru blană și cerințele mai stricte obligă în mod inevitabil fermele de animale să se închidă. Anul trecut, Japonia și Croația au luat măsuri pentru a închide fermele de animale pentru blănuri.
Milioane de animale din întreaga lume sînt bătute, ucise cu șoc electric, gaze și tăiate de vii de dragul blănii.


85% din blănuri provin de la mii de animale crescute la fermele de blană, iar condițiile nemiloase de întreținere și modalitățile de ucidere sînt surprinzător de similare în întreaga lume.
Nici un animal nu merită să moară de curent electric, într-o cameră de gaze sau de tăiate de vii de dragul blănii.


Fie blana din China (unde nu există nici un fel de amenzi pentru maltratarea animalelor din fermele de blană), din Suedia (unde la ferme au fost găsite nurci cu răni deschise la cap și infecții severe) sau din SUA (unde vulpile sînt ucide cu curent sau gaze), blana înseamnă întotdeauna cruzime față de animale.
Multe companii și celebrități se opun blănurilor naturale
După ce au aflat despre cruzimea îngrozitoare din spatele fiecărei jachete de blană, decorațiuni, multe celebrități susțin PETA în lupta pentru sfîrșitul acestei industrii: Jeney Aiko, Penelope Cruz, Taraji P. Henson, Eva Mendes și chiar Prima Doamnă Melania Trump renunță acum la blănurile naturale.
Școala de design ”Parsons The New School For Design” — cea mai mare universitatea de design vestimentar din țară —de asemenea și-a încetat recent relația cu industria blănurilor, iar cele mai mari case de moda Giorgio Armani, Bottega Veneta, Calvin Klein, Ralph Lauren, Vivienne Westwood și Hannah Weiland refuză să folosească pielea naturală.


Împreună vom putea crea o lume fără blănuri naturale
Purtați întotdeauna produse de origine non-animală și fiți împotriva companiilor care vînd blănuri naturale. Cu un asemenea număr de opțiuni vegane frumoase și călduroase existente astăzi, renunțarea la blănuri și la pielea naturală este foarte ușor.


"Blănuri naturale" este un termen inventat de producătorii de blănuri care duce în eroare intenționat consumatorul. Blana este naturală, adevărată numai pe corpul animalului. Dacă blana este scoasă de pe corpul animalului (adesea pe viu!), atunci acea blană este o bucată de cadavru. Purtarea unor părți de cadavre este nefiresc, nenatural.

 

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
275
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
246
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
349
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
864