În India, pungile pot fi mîncate cu tot cu produse!

/ Vizionări: 2378

În India, pungile pot fi mîncate cu tot cu produse!

În India a început producerea pungilor comestibile. Proiectul „EnviGreen” au elaborat pungi organice 100%, ce constau din amidon și uleiuri vegetale, iar la exterior seamănă cu cele din plastic. Pachetele sînt ecologic pure și chiar sînt bune pentru consum, ele sînt mîncate cu plăcere de omizi și păsări.

Pachetele au fost inventate de fondatorul companiei „EnviGreen” – Ashvathu Hedge. Acestuia i-a venit ideea în momentul în care în unele orașe pungile din plastic au fost interzise și oamenii căutau o alternativă. Experimentînd timp de patru ani cu diferite materiale, le a găsit în cele din urmă, cel necesar, ce constă din 12 ingrediente, ce include: cartof, manioca, porumb, amidon natural, ulei vegetal, banane și ulei de flori. Materia primă se transformă în lichid, din care se produc pungile. Procesul de producție este ținut în secret.

Pachetul ecologic al companiei indiene costă aproximativ cu 35% mai mult decît cel din plastic. Însă el are cu mult mai multe avantaje, decît plasticul: un asemenea pachet se dezintegrează în 180 de zile, în apa de temperatura camerei, timp de o zi, iar în apă clocotită – doar în 15 secunde.

Alimentaţie separată
Alimentaţie separată

„Noi nu folosim compuși chimici. Chiar și pentru imprimare se folosesc vopsele naturale”, relatează Achvath.

Pachetele aruncate nu doar nu dăunează ecologiei, dar și pot deveni hrană pentru animale. În imaginile video se vede cum larvele și păsările îngurgitează operativ pachetele comestibile.

La ardere, ei nici nu elimină substanțe toxice. În urma unei serii de teste, producția în serie a pachetelor comestibile a fost aprobată de Comitetul de stat privind controlul poluării mediului ambiant în statul Karnaraka. În imagini, fondatorul companiei „EnviGreen” cu ministrul Ecologiei din India.

Cum să faci banana galbenă...din nou? (Video)
Cum să faci banana galbenă...din nou? (Video)

Compania „EnviGreen” deja a construit în Bangalor o fabrică, unde sînt produse circa o mie de tone metrice de pungi ecologice curate pe lună. Indicele nu este foarte înalt, or doar Bengalorul folosește lunar peste 30 de mii de tone metrice de pachete din plastic, dar Hedge intenționează să sporească capacitatea producției. Compania deja a început să livreze pachetele în rețelele comerciale corporative, ca Metro și Reliance, iar în viitor dorește să utilizeze producția sa pentru susținerea fermierilor locali.

„A apărut ideea de a atrage fermierii din Karnataki la în producerea materiei prime pentru noi. De asemenea, planifică, să distribuim semințe, pentru a contribui la creșterea materiei prime, necesare pentru producția pachetelor în volumele necesare”.

Potrivit statisticii, în fiecare zi, hindușii aruncă 15000 din plastic, dintre care doar 9 se procesează. Compania „EnviGreen” trebuie să ajute la soluționarea acestei probleme.

Теперь в Индии можно есть не только содержимое пакета, но и сам пакет. Индийцы создали их съедобными!

Теперь в Индии можно есть не только содержимое пакета, но и сам пакет. Индийцы создали их съедобными!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137