ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zece din cele mai adânci lacuriAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


În lacuri sunt concentrate 67.4% din totalul apei dulci de suprafaţă de pe Pamant, dar lac de apă dulce nu este doar resurse naturale, dar şi un habitat pentru multe mii de deseori unic (endemice) specii de organisme vii. Pentru un om a lacului este de asemenea o componentă indispensabilă a mediului. Linişte de apă de lacuri dau veselia om şi de sănătate, ajuta sa scape de stres-a făcut om şi starea de spirit ridica. În altă zi, la environmentalgraffiti.com în plus faţă de rating din cele mai adânci peşteri şi golurilor de pământ a apărut de rating din cele mai adânci lacuri din lume. Noi Să facem cunoştinţă cu cele mai adânci lacuri din lume.

10. locul al zecelea este lac de origine tectonică - Matano, situat pe insula Sulawesi din Indonezia. Adâncimea lacului indonezian este 590 de metri. Matano este cunoscut în întreaga lume pentru apa curata si o multime de specii unice de organisme vii, care au evoluat în mod izolat, în apele de perle indoneziene.9. Crater Lake situat în parcul naţional Oregon omonim. Foarte frumos loc. Craterul este înconjurat de stânci de peste 600 de metri de mare, pe malul lacului sunt două insule mici. Fiind pe lac, surprins de amploarea activităţii vulcanice care a avut loc aici, în trecutul îndepărtat al Pământului. Crater Lake - cel mai adânc lac din Statele Unite, adâncimea sa este de 594 de metri. Apa lacului este de asemenea foarte curat, datorită topirii gheţarilor în timpul verii

laclac


8. Lacul Sclavilor este una dintre cele mai adânci lacuri din America de Nord. zona lacului de aproape 28500 km este situat în nord-vest a Canadei, adâncimea sa de 614 de metri. Acesta este cel mai adânc în America de Nord. Lacul este situat la 60 paralel şi în termen de 8 luni ale anului, suprafaţa este parţial limitată de gheaţă.

lac


7. Issyk-Kul - dragi noi toţi lac. Aceasta perla a Asiei Centrale este situat în nord Munţii Tien Shan în Kârgâzstan. Adâncimea maximă de 668 metri, adâncimea medie de 305 de metri.

O legendă interesantă din aspectul exterior al lacului, în conformitate cu care, în loc de lac a avut un regat bogat. Conducător al acestui regat a trăit în prosperitate, el a avut totul, singurul lucru pe care l-au împiedicat să trăiască - măgar urechile o, care a trebuit să ascundă într-o claie de păr. El este foarte ruşine de urechile lor şi a ascuns-o în orice fel de la locuitorii din regatul său. Frizerilor vine să cosească, a ucis pentru ca defectul său nu a fost bine mediatizata. Unul din frizerie a reuşit să scape, şi întreg oraşul ştia despre urechile măgarul de guvernator. Apoi, regele a decis să inundaţii întregului oraş, astfel încât nimeni altcineva nu stia despre defectele sale. Deci nu a fost un lac mare de Issyk-Kul.
Cel mai interesant este faptul că săpăturile arheologice stabilit, într-adevăr existenţa în trecut civilizatie avansata pe malul lacului.

laclac


6. Lacul Malawi este, de asemenea, cunoscut sub numele de Lacul Nyasa este situat in Africa de Est defectele între Malawi, Mozambic şi Tanzania. Acesta este al doilea pe adâncimea lacurilor din Africa, adâncimea sa este de 706 de metri. Oamenii de stiinta au descoperit ca aproximativ 100 000 de ani de adâncime a scăzut cu mai mult de 100 de metri, aceste fenomene au fost însoţite de deşertificare a terenului de coastă. Potrivit oamenilor de ştiinţă modernă este atunci când oamenii plece în căutare de generos mai mult teren pe continentul african şi a devenit face alte teritorii locuibile.

lac


5. Lacul San Martin este situat în Patagonia la graniţa dintre Chile şi Argentina. Acest lucru este cel mai adânc lac din America, adâncimea de 836 metri.

lac


4. Lacul Vostok. de apă de suprafaţă a lacului din prima mana, nimeni nu a văzut încă, deoarece este aproape de un strat de 4 kilometri de gheaţă din Antarctica. Gradul de profunzime al lacului la aproximativ 900 metri, temperatura lacului este +3 ° C. o presiune enormă şi gheaţă pătură să nu dea renunţa la temperatura apei din lac sub acest nivel. Acest lac este fără îndoială fi numit cel mai curat lac în Pământ. Oamenii de ştiinţă din staţia Vostok rus Antarctica este un lac deschis în 1996. Oamenii de ştiinţă au estimat că lacul era gheata de aproximativ 500 000 de ani în urmă. Este posibil că există viaţă în lac, care este creşterea treptată a coajă de gheaţă adaptate la condiţiile în schimbare.

laclac


3. locul al treilea pe adâncimea este marele nostru si sarat Mării Caspice. Această rămăşiţă a vechii Marea Tethys. Gradul de profunzime al Mării Caspice este 1025 de metri. Fauna din Marea Caspică este foarte bogata. În apele Mării Caspice locuite de mai multe specii endemice de peşte - aceasta este sturion, peşte alb Marea Caspică, babuşcă şi plătică Marea Caspică, Marea Caspică, precum şi mai multe sub-specii de somon. În plus, Marea Caspică este bogat în resurse de hidrocarburi.

lac


2. Lacul Tanganyika este situat în sud-estul Africii, adâncimea sa este de 1470 de metri. Este înconjurat de ţări din Burundi, Tanzania, Zair şi Zambia.

laclac


1. Lacul Baikal - cel mai mare dintre toate lacurile de pe Pamant, nimic nu se poate compara cu aceasta perla din Siberia. Aceasta Marea siberian este de rupere toate înregistrările. Baikal este cel mai adânc lac - adâncime de 1636 metri. Lacul Baikal - este cea mai mare rezervă de apă dulce de suprafaţă de pe Pamant, acestea au reprezentat 20% din toate stocurile de apă dulce de suprafaţă de pe planetă. Lacul Baikal este acasa, la mai mult de 1700 de specii de flora si fauna din aceste două treimi sunt gasite numai aici şi nicăieri în altă parte. Lacul Baikal - este cel mai vechi lac din istoria Pamantului, vârsta 25-30 milioane de ani.
lac


Dacă locuiţi sau au fost pe malul unuia dintre aceste lacuri mari, vă rugăm să parts fapte interesante, impresii, folosind comentarii. Cred că mulţi cititori vor fi interesaţi.

priroda.su

Marţi, 04 august 2009
Vizualizări: 6348

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
175
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
130
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
237
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
92