ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zvezdoterapiya lumini!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translateRezident Megalopolis care se confruntă cu stresul continuu. El a uitat de mult modul în care vocea de tăcere. Viaţa este o masina urla sirene asurzitoare, hohote de motoare, roţi de maşini de metrou. Există chiar şi un zgomot numit boala-asa. Ea este însoţită de tulburări ale sistemului endocrin şi sistemul nervos, pierderea auzului progresivă, hiper-şi hipotensiune arterială. Nivelul de zgomot de 50 decibeli reduce concentraţia de atenţie şi duce la tulburări de somn, 65 decibeli - a stresului reacţii puternice. Şi aceasta, în plus, că cacofonie a continuat cu voce tare izbucni în ferestrele caselor, chiar şi miez de noapte. Aerul curat şi apă bună, de asemenea, devenit acum un lux, că nu toată lumea îşi poate permite.

Dar mai neplăcute lumina de poluare chiar. Iluminat stradal, semne de neon, iluminarea proiector de clădiri nu numai dezorienta păsări şi insecte, care cauzează distrugeri masive, dar, de asemenea, duce la formarea de cancer şi de perturbare a ceasului intern la om. Aceste preocupări de ecologiştii din întreaga lume. Prin urmare, în 1998, SUA a apărut Asociaţia Internaţională pentru cer întunecat. sucursalele sale sunt localizate in diferite colturi ale globului. Motto-ul de organizare - "Opriţi lumina!". Strălucire artificială ca o cupolă atarna peste New York, Moscova, Londra si Buenos Aires, uciderea surse naturale de lumină.

În anul 2000, astronomii Pierantonio Cinzano, Fabio Falqui împreună cu Christopher Elvidge de U. S. Centrul Naţional geofizice proiectate atlas de lumina cerului de noapte. Potrivit studiului lor, 98% dintre europeni si 70% dintre americani nu pot admira stelele de pe cer de noapte. În spatele acestui fericit ei vor trebui să meargă în locuri care sunt râvnit de civilizaţie, sau de origine a poetului Robert Burns - Scoţia.

La sfârşitul lunii noiembrie 2008 în partea de nord a Marii Britanii în regiunea montană Haylendz apar "parc cerul întunecat". În dorul lor pentru contemplarea stele ale locuitorilor din megacities vor putea să se odihnească la lumină artificială.

Oamenii de ştiinţă şi experţi în sectorul turismului sunt încrezători că zonele rurale din Scoţia poate fi un moment destul de populară destinaţie de vacanţă. "Cerul noptii pot juca acelaşi rol ca şi peisaje frumoase", - spune reprezentantul agentiei de turism naţionale Vizitează Scoţia.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat 2009 Anul Internaţional al Astronomiei, care se limitează la data de aniversare a 400 de zile, ca un om de ştiinţă, Galileo transformat primul telescop sa la cerul de noapte. Pe conceptul de Iha, contemplând stele, oamenii de planeta Pământ va simţi din nou parte a universului.

Steve Owens, coordonator al proiectului din Marea Britanie, consideră că turismul este industria Scoţia susţin cu convingere ideea de "parc cer întunecat". El ne spune că nicăieri în lume nu există o claritate de cristal atmosferă, ca în această ţară. Potrivit acestuia, mai mult de 50% din lume, oamenii locuiesc în oraşe, astfel încât acestea trebuie să se acorde o şansă de a scăpa de a se înghesui şi o mulţime de uitîndu-se la cerul înstelat. Potrivit statisticilor din Marea Britanie are cel mai mare număr de astronomi amatori decât orice altă ţară din lume.

Ian Stephens, titularul Tobermory Hotel Isle of Mull în Scoţia, în Oceanul Atlantic, este încrezător că poluarea luminoasă nu este doar privează de oportunităţi de oameni să se uite la stele, dar ucide, de asemenea, nici o aură de locurile cele mai frumoase. El ne spune că iarna este invitat să părăsească o duzină de câţiva paşi de la hotel să se uite până la el, ca o panoramă impresionantă - cerul, împânzit cu miriade de stele, Calea Lactee şi aurora borealis. A declarat domnul Stevens, cetăţenii de multe ori nu pot să cred că mi ochii, astfel încât acesta este un spectacol uimitor. Pentru cei care vin impresii Scoţia cele mai bune naturi şiomanticheskie. Dar, în afară de placeri senzuale, aceste turişti oferi organismului tau o sansa unica de a se odihni de stresul urban permanentă.

Toamna şi primăvara pentru a preveni observat stele ar putea ploaie şi doar un strat dens de nori mici. Cu toate acestea, John Brown, un profesor de astronomie la Universitatea din Glasgow, crede cerul peste ţara lor cele mai bune din lume. Şi speră că va creşte cantitatea de eco-turişti cu demararea proiectului "Dark Skies Scoţiei" în două sau chiar trei. În acest demers vor participa cu mai mult de 30 de organizaţii, inclusiv Comisia silvicultură, spune Dan Hiller, un reprezentant al Observatorul Regal din Edinburgh.

In agitatia urbana nesfarsite, uităm că treptat cerul noptii există stele şi luna. Cu lampa de neon nu pot înlocui Northern Lights. Ei au stabilit in jungla urbană, am pierdut sentimentul că suntem parte a universului. Dar poate că ar trebui să încerce să oprească pentru o clipă şi de rupere departe de îmbrăţişare a oraşului, să ridice capul sus, să înţelegeţi: dacă stelele sunt luminate - atunci este cineva doriţi să ...

chaskor.ru

Vineri, 19 decembrie 2008
Vizualizări: 1983

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
222
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
413
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
294
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
420