Biocombustibilii sunt mai daunatoare pentru mediu decat combustibilul fosil convenţional?
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Oamenii de stiinta au: biocombustibil dovedit este mult mai dăunătoare pentru mediu decât de combustibili fosili tradiţionale. Echipa de britanici, americani şi germani cercetatorii condusi de profesorul Paul Crutzen ajuns la o concluzie dezamăgitoare: producerea şi utilizarea biocarburanţilor conduce la emisii în atmosferă de gaze cu efect de seră mai mult decât uleiul de ardere, gaze sau cărbune. Oamenii de stiinta spun ca un remediu, ceea ce părea biocombustibili 15-20 de ani în urmă, poate fi mai periculos decât boala, şi de a face departe cu combustibil alternativ.1995 Laureatul Premiului Nobel în chimie Paul Crutzen este un expert recunoscut în domeniul de efectul de seră (el le-a primit premiul pentru lucrarea sa descrie efectul acestor gaze asupra climei de pe Pamant).
Castigator a condus un grup de cercetatori de la Universitatea din Edinburgh, concluziile sunt prezentate cititorilor pe joi, mai multe publicatii occidentale de top: London Times, Spiegel şi multe altele.
Cercetatorii au descoperit ca, ca urmare a cultivării de anumite culturi utilizate pentru bio-combustibili, cum ar fi canola sau de porumb, în atmosferă scade la 50-70% protoxid de azot mai mult (de N2O, «gaz ilariant") decât de ardere de benzina, cantitate echivalentă de biocombustibil produse din culturi.
Acesta reduce la zero toate beneficiile de combustibil obţinut din materii prime vegetale, deoarece protoxid de azot este nu numai unul dintre cu efect de seră principalul gaz, dar de asemenea, unul din principalele motive pentru distrugerea stratului de ozon, care protejează de suprafaţa Pământului de radiaţiile cosmice mortale.
În acest caz, nivelul emisiilor generate în timpul combustiei de orice oxizi de carbon organic - de gaze cu efect de seră, sunt considerate declanşează, efectul încălzirii globale, biocombustibilii sunt numai 7-10% mai puţin eficiente decât de combustibil tradiţionale.
În prezent, activitatea este în curs de pregătire în vederea publicării în Jurnalul atmosferei chimie si fizica, precum şi înainte de publicare Crutzen refuză să acorde nici un comentariu.
Cu toate acestea, colegii săi au fost mai deschis. "Lucrarea sa, ne postulează că-producţie la scară mare de biocombustibil nu are perspective şi poate agrava doar problema Pământului climatice", - a declarat Keith Smith, co-autor la Universitatea din Edinburgh, a declarat publicatiei Chimie Mondiale.
oamenii de ştiinţă Concluziile scandal de proporţii internaţionale avort spontan. Leading ţările occidentale, în ultimii ani a adoptat un program ambiţios de înlocuire de petrol şi gaze naturale a surselor alternative de energie, şi în special de biocarburanţi. În 80% de biocarburanţi UE produse din seminţele de rapiţă, această producţie a devenit o afacere profitabila, cu o cifra de afaceri de miliarde de dolari.
În acelaşi timp, efectele nocive ale emisiilor de gaze cu efect de seră din arderea subansamblu de combustibil lichid de seminţe de rapiţă în raport cu un combustibil convenţional, în conformitate cu metoda de calcul adoptată de IPCC (Grupul Interguvernamental privind observaţiile legate de schimbările climatice, care include ţara noastră) va fi: 1,7 la 1.
Pentru alcool de cereale utilizate în SUA, acest raport va fi 1.5 - 0.9. Şi doar pentru alcool obţinută din trestie de zahăr produs o valoare acceptabilă de 0,9 la 0,5.
Mesaje utilizarea ineficientă a biocombustibililor pe scară industrială a venit de la diverse grupuri de oameni de ştiinţă în trecut, dar lucrările recente este, probabil, cel mai cuprinzător studiu la data emisiunii. Este de remarcat că la începutul acestei luni a criticat tehnologia sponsorizat de Organizaţia Mondială pentru Alimentaţie al ONU.
Experţii cred că HBO, creşterea rapidă a împrumutată pe culturi agricole în creştere, duce la o reducere a producţiei de culturi alimentare, agravând astfel situaţia cu procote din întreaga lume. Poate constatările de oameni de ştiinţă şi experţi să încurajeze guvernele şi companiile să caute alta parte, mai curate surse de energie regenerabile.
Sursa http://www.vz.ru/