Conspirație împotriva cânepei: De ce cânepa este ilegală
Ştiaţi că planta denumită cînepă are peste 25.000 de utilizări? De la alimente, vopsele şi combustibili, şi pînă la îmbrăcăminte şi materialele de construcţii, cînepa e folosită peste tot. Urme de cînepă se găsesc chiar şi în pliculeţele de ceai Lipton. Şi chiar şi la o parte din maşinile fabricate azi, se găseşte tot cînepă. Cea mai veche dovadă despre utilizarea ei o reprezintă o bucată de ţesătură de cînepă, descoperită în Mesopotamia, şi datînd de peste 10.000 de ani. Cea mai veche hîrtie provine din China, în urma cu două milenii, şi este făcută din fibră de cînepă. Chiar şi faraonii au utilizat cînepa în construcţia marilor piramide.
Natura a oferit elementele nutritive necesare pentru restabilirea și menținerea asănătății în semințe, ce conțin gluten, colesterol și zahăr. Ca materii prime pure naturale servesc semințele de cânepă ce prezintă cea mai bună sursă de pe planetă de proteine, grasimi esențiale, vitamine și enzime.
Primul motor diesel a fost proiectat să folosească uleiuri vegetale, dintre care s-a folosit şi uleiul de cînepă. În anii 1930, Henry Ford a produs un automobil care era compus 70% din material plastic realizat din cînepă.
Picturile marilor artiști Rembrandt (1606 - 1669), Vincent van Gogh (1853-1890) și Thomas Gainsborough (1727 – 1788) au fost realizate pe pînze din cînepă, folosindu-se acuarele extrase tot din aceeaşi plantă.
Peste 50% din pesticidele chimice folosite în lume sunt utilizate la creșterea bumbacului. Cânepă este de opt ori mai rezistentă decât bumbacul. Ea poate crește viguros până la 5 m timp de 100 de zile fără utilizarea pesticidelor dăunătoare și erbicidelor ajutînd la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, din cînepă s-ar putea fabrica hîrtie de ziare sau de cărţi, mult mai rezistentă decît cea produsă din lemnul copacilor, ajutînd astfel şi prezervarea pădurilor ce produc oxigenul atît de necesar vieţii.
Şi totuşi, de ce cînepa este atît de marginalizată în zilele de astăzi? Doar pentru că din ea se produce şi marijuana? Canabisul e periculos, dar nu pentru corpul uman, ci pentru marile companii. Marijuana e periculoasă, e adevărat, dar nu pentru corpul sau mintea umană, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool şi de tutun. Afaceri uriaşe, în care se învîrt dolari şi putere, au ascuns adevărul de ochii publicului.
Dacă s-ar afla faptul că acest canabis ar putea fi folosit în produse comerciale, acest lucru ar crea o adevarată bombă atomică la scară industrială! Întreprinzătorii n-au fost învăţaţi niciodată despre potenţialul extraordinar al canabisului, pentru că cei foarte bogaţi au conspirat pentru a oferi dezinformări asupra publicului cu privire la această plantă care,dacă ar fi folosita în mod corespunzător, ar ruina marile companii din domeniile mai sus menţionate.
conspirat pentru a dezinforma în masă societatea despre proprietățile extrem de versatile a cânepei, în caz de utilizare în mod corespunzător le va distruge companiile.
De unde provine cuvîntul “marijuana”? El a fost folosit pentru prima dată la mijlocul anilor 1930. Dar iată care sunt faptele înregistrate de-a lungul timpului despre cînepă:
* Toate manualele școlare au fost tipărite pe hîrtie realizată din cânepă până în anul 1880; Hemp Paper Reconsidered, Jack Frazier, 1974.
* În SUA din 1631 până la începutul anilor 1800 se putea plăti impozitele legal sub formă de cânepă; LA Times, 12 august 1981.
* Refuzul de a crește cânepă în SUA de-a lungul secolelor XVII și XVIII era împotriva legii! Puteai fi închis în temnițele din Virginia pentru refuzul de a crește cânepă între anii 1763-1769; Cânepa în Virginia colonială, GM Herdon.
* George Washington, Thomas Jefferson și alți dintre marii “părinții fondatori” erau angajați în producerea de cânepă. Din jurnalele lui Washington și Jefferson. Jefferson a făcut contrabandă de semințe de cânepă din China în Franța și SUA.
* Lui Benjamin Franklin i-a aparținut una dintre primele fabrici de hîrtie realizată din cânepă. În plus, războiul din 1812 a fost purtat din cauza cânepei. Napoleon a vrut să preia exporturile din Rusia în Anglia; Împăratul nu poartă haine, Jack Herer.
* 80 % din toate textilele, țesături, haine, lenjerie, portiere, lenjerie de pat, etc erau fabricate din cânepă până în anul 1820 după care în industrie a fost introdus bumbacul.
* Primele Biblii, hărți, grafice, drapelul lui Betsy Ross, primele proiecte ale Declarației de Independență și a Constituției SUA au fost scrise pe hîrtie realizată din cânepă; Arhivele Naționale ale Statelor Unite.
* Printre primele plante cultivate în cantități mari în mai multe state a fost cânepa. Anul 1850 a fost unul de vârf în producerea de cânepă în Kentucky, 40000 de tone. Cânepa era cea mai profitabilă sursă de până în secolul XX; Arhivele de Stat. * Cea mai veche înregistrare de cultivare a cânepei dateaza cu 5000 de ani în urmă în China, deși industrializarea cânepei, probabil se trage din Egiptul Antic.
* Celebrele picturi ale lui Rembrandt, Gensburg, Van Gogh, au fost pictate în principal pe pânză din țesătură de cânepă.
* În anul 1916, guvernul SUA a previzionat faptul că pînă în anii 1940, toate ziarele vor fi tipărite pe hîrtie de cînepă şi astfel nu va mai fi nevoie ca arborii să fie tăiaţi. Studiile arătau că 1 acru de cînepă echivalează cu 4,3 acri de arbori;
* Vopsele şi emailuri de calitate au fost realizate din sămînţă de cînepă pînă în 1937 (în SUA); 58.000 de tone de semințe de cânepă au fost utilizate în industria vopselelor în SUA în 1935; Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against the 1937 Marijuana Tax Act.
* Primul model de maşină “T” pentru Henry Ford mergea pe gazolină extrasă din cînepă, maşina însăşi fiind realizată din cînepă. Maşina avea tăblii de plastic obţinut din cînepă, care erau de 10 ori mai rezistente faţă de oţel; Mecanica Populară, 1941.
* Revista “Mechanical Engineering Magazine” (februarie 1938) a publicat un articol intitulat“Cea mai profitabilă cultură ce poate fi crescută”, arătînd că aceasta nu poate fi decît cînepa;
* Cultivarea şi producţia cînepei nu face rău mediului înconjurător. Agenţia Americană de Dezvoltare (USDA) a confirmat acest lucru arătînd că această plantă produce de la 4 pînă la 7 ori mai puţină poluare decît ceilalţi înlocuitori organici ai acestei plante.
În anii 1930, inovațiile tehnologice privind mașinile agricole ar fi provocat o revoluție industrială în utilizarea canabisului. Această resursă unică ar fi putut crea milioane de noi locuri de muncă generatoare de mii de produse de calitate.
În 1937, marea corporație petrochimică DuPont și-a patentat procesul fabricării materialelor plastice din petrol și cărbune. Raportul anual al companiei le-a recomandat acţionarilor săi să investească în noua sa divizie petrochimică. Produse sintetice ca materialele plastice, celofanul, celuloza, metanolul, nylonul etc., puteau fi realizate din petrol. Industria naturală a cînepei ar fi ruinat afacerile DuPont cu peste 80%.
Cine credeţi că era un investitor important al companiei DuPont? Andrew Mellon (1855-1937), care a devenit Ministrul Finanţelor pe timpul preşedinţiei lui Hoover. Mellon l-a numit pe Harry J. Anslinger, nepotul său, la conducerea Biroului Federal de Narcotice şi Droguri Periculoase. Intenţia era foarte clară: cînepa trebuia să fie declarată ilegală, întrucît ameninţa afacerile de miliarde de dolari. Aceşti oameni au introdus un cuvînt mexican obscur “marihuana” pe care l-au “împins” în conştiinţa Americii.