ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să ne găsim vocaţia?Cum  să ne găsim vocaţia?

 

Fiecare dintre noi s-a gândit la propria vocaţie, sau cum este acum la modă sa ne exprimăm, auto-realizare. Care sunt dorinţele mele, care din aptitudinile mele pot aduce beneficii societăţii şi cum să unim aceste aspiraţii contradictorii?

Pentru a uni în sine diverse dorinţe, cum ar fi obţinerea recunoaşterii, pofta de bani, dorinţa de a se bucura de muncă, psihologii sfătuiesc mai întâi să înţelegem pe noi înşine. Da, da, anume o astfel de acţiune, aparent simplă, vă va ajuta să găsiţi auto-realizarea. Abia acum se dovedeşte că nu este atât de uşor.

Încercaţi sa faceţi un exerciţiu special: conturaţi pentru dvs. domeniul intereselor profesionale. Notaţi, ce aţi putea face, ce v-ar aduce satisfacţie. Acest lucru poate fi o listă de ocupaţii sau de ramurile industriei. Ce va ieşi, în cele din urmă, va depinde de cât de bine vă reprezentaţi dvs. dorinţele şi nevoile.

Dacă ştiţi foarte bine cine aţi dori să lucraţi, de ce nu vă ocupaţi de acest lucru. Ce împiedică: temeri, stereotipuri (de exemplu, un frizer - nu este o profesie pentru bărbaţi sau gospodăria casnică nu este, în genere, un serviciu) sau altceva? Dacă lista s-a dovedit a fi vagă, cu formulări nedefinite – mai aveţi la ce să lucraţi. Va trebui să continuaţi să aprofundaţi studierea personalităţii dvs. Încercaţi să precizaţi ceea ce aţi scris.

De exemplu, există o dorinţa de a se realiza într-un mediu creativ asociat cu pictura, picturi, istoria artei ... Precizaţi, ce fel de profesii se încadrează în această descriere - un proprietar de galerie, un angajat al muzeului, pictor, vânzătoare la magazinul de obiecte de artă - ce vă atrage mai mult? De ce? Plimbaţi-vă în jurul locurilor de muncă presupusă pentru a vedea modul în care oamenii lucrează în aceste profesii, ce fel de responsabilităţi au. "Încercaţi" aceste profesiuni, observaţi-vă sentimentele dvs.. Acest lucru psihologic vă va duce pe o cale, pe care ar trebui să urmăriţi doar dvs.

Nu uitaţi: căutarea vocaţiei este un proces. Ne schimbăm, dorinţele noastre se transformă, puterea personală creşte cu experienţă. Iar dacă vă simţiţi că aţi "depăşit" profesia curentă, cu o inimă uşoară, duceţi-vă să căutaţi una nouă sau să cuceriţi nivelurile superioare în cea veche. De exemplu, aţi putea fi gata să preluaţi responsabilităţile suplimentare, devenind şef de secţie, şi în acest caz nu va trebui să lăsaţi domeniul dvs. preferat de activitate.

 

Autor: Andrei Fedorniak

Sursa: kartinamira.info

Duminică, 24 aprilie 2011
Vizualizări: 2703

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
819
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
226
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
343
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
289