ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Folosiți fructe uscate în loc de pastile și vitamine!

Curmalele uscate sînt un înlocuitor perfect al dulciurilor. Ele au un gust dulce, dar sînt sărace în calorii și bogate în fibre, care ajuta la curățarea intestinelor. Curmalele întăresc sistemul imunitar. Ele sînt recomandate în caz de răceală, anemie, malnutriție și depresie.

Starea proastă și oboseala cronică sînt simptome evidente de lipsă a unor substanțe vitale, iar curmalele le posedă din belșug! Acestea conțin calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, zinc, fosfor, sodiu, aluminiu, cadmiu, cobalt, sulf, bor, mangan, provitamina A, vitamina P, C, B1, B2, B6 și beta-caroten.

Caisele uscate dilată și purifică vasele de sînge. Acest lucru îl explică proprietățile lor deosebite. Ele sînt bogate în magneziu, iar creșterea acestuia în sînge este un semnal natural pentru relaxare, datorită cărui fapt, caisele uscate ameliorează spasmele pereților vaselor de sînge. Fluxul sanguin este îmbunătățit și se produc minuni. Imediat se ameliorează starea rinichilor și inimii. Se restabilește alimentarea creierului, se îmbunătățește memoria (deci studenții ar trebui să-și facă rezerve de caise uscate în timpul sesiunii). Caisele uscate sînt deosebit de importante pentru femeile gravide. În loc să li se prescrie magneziu scump din farmacii, mai bine li s-ar indica consumul de caise. Ele au același efect: previn tonul ridicat al uterului, elimină stresul, crește nivelul de hemoglobină în sînge. În plus, caisele posedă și vitaminele C, B15, provitamina A, săruri de potasiu și de fier, fosfor și acizi organici esențiali.

Prunele uscate conțin multe fibre, acizi organici și oligoelemente: sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier. Datorită acestor substanțe, prunele uscate îmbunătățesc metabolismul, ajută la normalizarea tensiunii arteriale, la profilaxia bolilor cardiovasculare.

Coarnele uscate sînt diuretice și colagoge. Datorită acestui fapt, ele ajuta la curățarea corpului în timpul bolii. Coarnele sînt benefice în caz de diabet, gută, reumatism, anemie și tulburări metabolice. Coarnele uscate conțin acizi organici, vitaminele C și P, provitamina A, ulei esențial, fier, potasiu, calciu, magneziu și sulf.

Smochinele uscate rumenesc obrajii și ajută în caz de tuse uscată. Acest lucru se datorează faptului că cantitatea de fier din sînge crește. În smochine este mai mult fier decît chiar în mere. Totodată, smochinele conțin potasiu, calciu, mangan, fosfor, iod, brom, sulf, vitaminele A, C, B1, B2. Ele stimulează funcțiile tractului digestiv și trezesc pofta de mîncare. În calitate de diuretice, smochinele vindecă rinichii, ele fiind deosebit de folositoare în caz de boli ale sistemului cardiovascular: elimină insuficiența venoasă, reduc coagularea sîngelui și previn hipertensiunea arterială.

Stafidele sînt un remediu contra iritabilității. Ele au un efect sedativ pronunțat. Dar oamenii care sînt predispuși spre obezitate trebuie să respecte măsura, pentru că strugurii conțin mult zahăr. Datorită conținutului ridicat de potasiu, stafide accelerează regenerarea țesuturilor si întăresc sistemul cardiovascular. Acest fapte le permite amatorilor de struguri să-și mențină mult timp tinerețea. În plus, stafidele păstrează aproape toate elementele din struguri: vitaminele B1, B2 și B5, precum și fier, bor, magneziu și alte microelemente. Acestea, combinate, ajută inima, plămînii, tractul gastrointestinal, rinichii, tratează anemia și reduc slăbiciunea generală.

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 01 decembrie 2017 12:56
Vizualizări: 2260

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
238
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243